Στις €25000 η ταρίφα του αστυνομικού που διώχθηκε για διαρροές στον υπόκοσμο

Mη παραδοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν απήντησαν δύο πρόσωπα, ηλικίας και οι δύο 42 ετών, για τα αδικήματα του δεκασμού δημόσιου λειτουργού, της κατάχρησης εξουσίας, της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, και συναλλαγές που υποδηλώνουν διαφθορά. Τα δύο πρόσωπα παρουσιάστηκαν σήμερα ενώπιον του Κακουργιοδικείου Πάφου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κατηγορούσας αρχής, Δικηγόρο της Δημοκρατίας Ανδρέα Χατζηκύρου, και με βάση το κατηγορητήριο, ο 1ος κατηγορούμενος σε άγνωστη ημερομηνία μεταξύ του έτους 2014 και Οκτώβριο του 2019 στην Πάφο, συνωμότησε με τον 2ο κατηγορούμενο να διαπράξουν κακούργημα.

Επίσης ο 1ος κατηγορούμενος μεταξύ του έτους 2014 και Οκτωβρίου του 2019 στη Πάφο, ενώ ήταν δημόσιος λειτουργός, δηλαδή Ειδικός Αστυνομικός, επιφορτισμένος με την εκτέλεση οποιουδήποτε καθήκοντος  λόγω του λειτουργήματος του, συμφώνησε να πάρει και πήρε περιουσία ή ωφέλημα οποιουδήποτε είδους για τον εαυτό του. Για χάρη, όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο, εκτέλεσης ή μελλοντικής ενέργειας, ή παράλειψης κατά την εκπλήρωση των καθηκόντων του λειτουργήματος του, δηλαδή συμφώνησε με τον 2ο κατηγορούμενο , όπως του παρέχει πληροφορίες σχετικά με ενδεχόμενες αστυνομικές υπηρεσίες στον 2ο κατηγορούμενο με αντάλλαγμα περιοδική χρηματική αμοιβή που ανήλθε στο ποσό των 25.000 ευρώ.

Ακόμη, ο 1ος κατηγορούμενος μεταξύ του έτους 2014 και Οκτωβρίου του 2019 στη Πάφο ενώ ήταν πρόσωπο που υπηρετεί στη Δημοκρατία, δηλαδή Ειδικός Αστυνομικός, άμεσα ή έμμεσα δέχτηκε ή έλαβε ή συμφώνησε να δεχτεί ή ζήτησε να λάβει από οποιοδήποτε πρόσωπο, κατά τρόπο που υποδηλώνει διαφθορά για τον εαυτό του οποιοδήποτε δώρο, η αντιπαροχή ως κίνητρο ή αμοιβή για την τέλεση ή αποχή από τέλεση οποιασδήποτε πράξης η οποία αφορά υποθέσεις ή εργασίες της Αστυνομίας. 

Δηλαδή, όπως αναφέρθηκε συμφώνησε με τον 2ο κατηγορούμενο, όπως του παρέχει πληροφορίες και παρείχε σχετικά με ενδεχόμενες αστυνομικές επιχειρήσεις στον 2ο κατηγορούμενο με αντάλλαγμα περιοδική χρηματική αμοιβή που ανήλθε στο ποσό των 25.000 ευρώ.

Επίσης μεταξύ άλλων ο 1ος κατηγορούμενος σε άγνωστη ημερομηνία μεταξύ του έτους 2014 και Οκτωβρίου του 2019 στην Πάφο, προέβηκε σε πράξη προορισμένη ή η οποία ήταν ενδεχόμενο να παρεμποδίσει ή με οποιοδήποτε τρόπο να επηρεάσει την αστυνομική έρευνα πουν διεξάγετο με σκοπό έναρξης δικαστικής διαδικασίας ή έρευνα που διεξάγετο με βάση τις διατάξεις Νόμου, δηλαδή προειδοποίησε τον 2ο κατηγορούμενο σχετικά με αστυνομική επιχείρηση και έρευνα που βρισκόταν σε εξέλιξη από την ΥΚΑΝ Πάφου εναντίον του. 

Οι δύο κατηγορούμενοι που εκπροσωπούνται από τους συνηγόρους υπεράσπισης, δικηγόρους Επαμεινώντα Κορακίδη και Κώστα Σιαηλή, απήντησαν μη παραδοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Το Δικαστήριο όρισε την υπόθεση για τις 14 Δεκεμβρίου του  2020 στις 09:00 το πρωί και διέταξε όπως οι κατηγορούμενοι παραμείνουν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό