Εξετάζονται βίντεο για να «πέσουν» εξώδικα και στους θαμώνες του μαγαζιού

Kλειστά κυκλώματα παρακολούθησης ψάχνει η Αστυνομία για την υπόθεση του μαγαζιού στον Πρωταρά, που παραβίασε σωρηδόν τα διατάγματα του Υπουργείου Υγείας, σε μια προσπάθεια να εντοπίσει και πελάτες που πιθανόν να διέπραξαν σε αδικήματα που αφορούν τον περί λοιμοκαθάρσεως νόμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Λουκέτο με απόφαση Δικαστηρίου στο νυχτερινό μαγαζί με τον απείθαρχο ιδιοκτήτη

Μετά την απόφαση του Δικαστηρίου για προσωρινό κλείσιμο του μαγαζιού, τουλάχιστον μέχρι τις 16 Ιουνίου, η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες της και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στο μικροσκόπιο τους, θα βρεθούν τα κλειστά κυκλώματα της γύρω περιοχής, ενώ θα ζητηθεί κι από αστυνομικούς που προχώρησαν στις εξώδικες καταγγελίες του υποστατικού να κατονομάσουν πρόσωπα που είδαν στο μαγαζί.
 
Παράλληλα, η Αστυνομία εξετάζει και το ενδεχόμενο, να παραληφθούν και τα κλειστά κυκλώματα από το ίδιο το μαγαζί, ωστόσο όπως ανέφερε η ίδια πηγή, «πρόκειται για λεπτό ζήτημα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Γ.Σαββίδης: Ιδιοκτήτες επιχειρήσεων συνέχισαν να παρανομούν παρά τις υποδείξεις

Την ίδια ώρα στο μικροσκόπιο βρίσκονται τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας.
 
Στο μεταξύ, οι επικρίσεις γύρω από την υπόθεση είναι έντονες, αφού η συμπεριφορά που επέδειξε ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού, προκάλεσε το δημόσιο αίσθημα. Παρά το γεγονός ότι είχε ήδη καταγγελθεί για πρώτη φορά από την περασμένη Παρασκευή για παραβίαση των διαταγμάτων, συνέχισε να μην τηρεί τα μέτρα και τις επόμενες μέρες.
 
Μάλιστα δεν εισάκουσε ούτε τις δηλώσεις των Υπουργών Υγείας και Δικαιοσύνης, οι οποίοι επέκριναν έντονα την κατάσταση που επικρατούσε στο μαγαζί του και συνέχισε απτόητος.
 
Συνολικά, από την περασμένη Παρασκευή καταγγέλθηκε εννέα φορές, πέντε εκ των οποίων αφορούσαν παραβιάσεις του περί λοιμοκαθάρσεως νόμου, καθώς και τέσσερις για το γεγονός ότι το μαγαζί λειτουργούσε χωρίς να κατέχει άδεια λειτουργίας.
 
Μετά την απόφαση του Δικαστηρίου για λουκέτο για μια εβδομάδα, προκλήθηκαν νέες αντιδράσεις από πολίτες, οι οποίοι θεωρούν πως πρόκειται για ποινή χάδι.
 
Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για την υπόθεση
Προσωρινό διάταγμα αναστολής λειτουργίας υποστατικού που βρίσκεται στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, εξέδωσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου. Το διάταγμα εκδόθηκε μετά από σχετικό αίτημα, που υπέβαλε η Αστυνομία προς το Δικαστήριο, για το συγκεκριμένο υποστατικό.
 
Το συγκεκριμένο κέντρο αναψυχής, σε καθημερινούς ελέγχους που διενήργησαν μέλη της Αστυνομίας και λειτουργοί του Υπουργείου Υγείας, κατά το εορταστικό τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, διαπιστώθηκε και καταγγέλθηκε επανειλημμένως για λειτουργία χωρίς τη σχετική άδεια από το Υφυπουργείο Τουρισμού, αλλά και για παραβίαση των διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας, σχετικά με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.
 
Στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου καταχωρήθηκαν σήμερα, συνολικά εννέα υποθέσεις, που αφορούν το εν λόγω υποστατικό. Πέντε από αυτές αφορούν αδικήματα κατά παράβαση του περί Λοιμοκάθαρσης Νόμου, ενώ οι υπόλοιπες τέσσερις αφορούν τη λειτουργία του υποστατικού, χωρίς άδεια λειτουργίας. Το Δικαστήριο όρισε ως ημερομηνία εκδίκασης των υποθέσεων την 16η Ιουνίου 2020.
 
Ακολούθως το Δικαστήριο αφού εξέτασε το αίτημα της Αστυνομίας, για έκδοση προσωρινού διατάγματος αναστολής λειτουργίας του συγκεκριμένου υποστατικού, το έκανε αποδεκτό. Όρισε την 16η Ιουνίου 2020, ως ημερομηνία κατά την οποία οι ενδιαφερόμενοι έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης, ως προς την εγκυρότητα του διατάγματος.
 
Να σημειωθεί ότι η Αστυνομία είχε πληροφορίες ότι κατά το εορταστικό τριήμερο, στο συγκεκριμένο υποστατικό, θα διεξάγονταν εκδηλώσεις, από τις οποίες λόγω κοσμοσυρροής πιθανόν να παραβιάζονταν πρόνοιες του περί Λοιμοκάθαρσης Νόμου. Στις 3 Ιουνίου, ο ιδιοκτήτης του υποστατικού κλήθηκε στην Αστυνομία, όπου του έγιναν σχετικές συστάσεις και προειδοποιήσεις. Ο ίδιος μάλιστα είχε υποσχεθεί ότι κατά τις εκδηλώσεις στο υποστατικό του, δεν θα σημειωνόταν καμία παραβίαση της νομοθεσίας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί