Στις Κεντρικές οι οκτώ για το φόνο στη Χλώρακα-Ελεύθερος υπό όρους ο ένας

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, οδηγήθηκαν ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Πάφου, οι εννέα κατηγορούμενοι για την υπόθεση φόνου εκ προμελέτης σε βάρος 20χρονου στη Χλώρακα, που διαπράχθηκε την Παρασκευή 10 Απριλίου.
 
Το Κακουργιοδικείο όρισε την υπόθεση για τις 2.7.2020 στις 09:00 το πρωί για απάντηση στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν προκειμένου να τους  δοθεί χρόνος.
 
Οι συνήγοροι υπεράσπισης  των εννέα, ο δικηγόρος Αλέξανδρος Αλεξάνδρου για τους κατηγορούμενους 1, 2 και 9, ο δικηγόρος Αντώνης Κουβαρτάς για τον κατηγορούμενο 3, η δικηγόρος Έλενα Μαλά για τους κατηγορούμενος 4,5 και 6, η δικηγόρος  δρ. Άρτεμις Σαββίδου για τον κατηγορούμενο 7 και η δικηγόρος Μύρια Σαββίδου για τον κατηγορούμενο 8, στη σημερινή δικάσιμο ζήτησαν χρόνο προκειμένου να απαντήσουν οι πελάτες τους παραδοχή ή μη παραδοχή.
 
Όπως ανέφεραν οι συνήγοροι υπεράσπισης των εννέα κατηγορουμένων, στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκονται άλλα δύο πρόσωπα ομοεθνείς των εννέα, ηλικίας 22 και 25 ετών, τα οποία αναμένεται να παραδοθούν στις κυπριακές αρχές.
 
Ο 22χρονος και ο 25χρονος είχαν καταφύγει στα κατεχόμενα και καταβάλλονται προσπάθειες μέσω της Τεχνικής Επιτροπής για το Έγκλημα και Θέματα Εγκληματικότητας, να παραδοθούν στις αρχές της Δημοκρατίας για να δικαστούν.
 
Η Κατηγορούσα Αρχή δεν έφερε ένσταση στο να δοθεί παράταση χρόνου για την απάντηση των κατηγορουμένων.
 
Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Ανδρέας Αριστείδης αιτήθηκε όπως οι οκτώ παραμείνουν υπό κράτηση, ενώ ο ένατος, επειδή η κατηγορία που αντιμετωπίζει διαφέρει ως προς τη σοβαρότητα των υπολοίπων, να αφεθεί ελεύθερος με όρους.
 
Αίτημα, το οποίο ενέκρινε το Κακουργιοδικείο και ως εκ τούτου, ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος. Οι όροι που του επιβλήθηκαν είναι να καταθέσει τις μετρητοίς το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ ως προσωπική εγγύηση, παραδώσει τα ταξιδιωτικά του έγγραφα, το όνομα του να τοποθετηθεί στο stop list και όπως εμφανίζεται πέντε φορές την εβδομάδα Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Σάββατο στον πλησιέστερο αστυνομικό σταθμό μεταξύ των ωρών 17:00 με 21:00.
 
Διέταξε επίσης όπως οι υπόλοιποι οκτώ κατηγορούμενοι παραμείνουν υπό κράτηση.
 
Επίσης, 3ος κατηγορούμενος, 31 χρόνων ζήτησε νομική αρωγή και το Κακουργιοδικείο ανέφερε πως το αίτημα του θα εξεταστεί.
 
Σύμφωνα με τους ανακριτές της υπόθεσης, ο 31χρονος, φέρεται να είναι ο ιδιοκτήτης του οχήματος που χρησιμοποιήθηκε μετά τη διάπραξη του εγκλήματος. Εναντίον του 31χρονου προέκυψε μαρτυρία σχετικά με το αδίκημα της συνέργειας μετά τη διάπραξη ποινικού αδικήματος.
 
Οι υπόλοιποι οκτώ αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και φόνου εκ προμελέτης.
 
Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, το βράδυ της Παρασκευής, 10 Απριλίου, στον παραλιακό δρόμο Χλώρακας – Κάτω Πάφου, υπήρξε λογομαχία μεταξύ προσώπων, με αποτέλεσμα ένα πρόσωπο να τραυματιστεί σοβαρά, πιθανόν με μαχαίρι και να εγκαταλειφθεί αιμόφυρτο στην περιοχή.
 
Μέλη της Αστυνομίας έσπευσαν στην περιοχή, όπου διεξήγαγαν εξετάσεις και έρευνες, χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί ο τραυματίας.
 
Την επόμενη μέρα, ενώ συνεχίζονταν οι έρευνες στην περιοχή, εντοπίστηκε σε ανοικτό χώρο στη Χλώρακα, κρυμμένο σε κοίτη ποταμού, το πτώμα νεαρού άντρα, το οποίο αναγνωρίστηκε ως ο 20χρονος.
 
Ανακρινόμενοι κάποιοι εκ των συλληφθέντων ανέφεραν στις καταθέσεις τους στις ανακριτικές αρχές, ότι τοποθετούν τον εαυτό τους στην περιοχή της “Βρέξης “που έγινε το επεισόδιο και ότι μετέβησαν στο μέρος με σκοπό να εκφοβίσουν τον 20χρονο. Επίσης ανέφεραν ότι αυτή ήταν η πρόθεση τους και ότι προσπάθησαν να αποτρέψουν τον θανάσιμο τραυματισμό του 20χρονου, αλλά δυστυχώς αυτό δεν κατέστη δυνατό.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί