Σάββατο 4 Ιουλ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε φωτιά στη Γερμασόγεια

  02/06/2020 20:42
Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε φωτιά στη Γερμασόγεια

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε φωτιά στη Γερμασόγεια

  02/06/2020 20:42
Το Τμήμα Δασών ανακοίνωσε ότι πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη Γερμασόγεια και απείλησε κατοικημένη περιοχή τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 19:15 αφού έκαψε έξι εκτάρια με θαμνώδη βλάστηση.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 16:40 και οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια για διάσωση των οικιών.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά στην περιοχή της Γερμασόγειας-Σε κινητοποίηση και πτητικά μέσα
 
Διευκρινίζεται ότι η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο με κοινή και συντονισμένη προσπάθεια του Τμήματος Δασών και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Σημειώνεται ότι σήμερα εφαρμόστηκε και πάλι η νέα στρατηγική των δύο Υπηρεσιών, με βάση την οποία  στην περίπτωση πυρκαγιών στις παρυφές οικιστικών περιοχών και οι δύο Υπηρεσίες ενεργούν ως η πυρκαγιά να είναι στην περιοχή ευθύνης τους. Το μεν Τμήμα Δασών ρίπτοντας το βάρος στην κατάσβεση του μετώπου που καίει άγρια βλάστηση και η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην προστασία των κατοικιών και άλλων υποστατικών.
 
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν από αέρος δύο αεροσκάφη του Τμήματος Δασών. Οι επίγειες δυνάμεις αποτελούνταν από 30 άνδρες του Τμήματος Δασών με 8 πυροσβεστικά οχήματα, 15 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 6 πυροσβεστικά οχήματα, 4 άνδρες της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας με 1 πυροσβεστικό όχημα καθώς και εθελοντές.
 
Στην περιοχή παραμένουν επίγειες δυνάμεις για αντιμετώπιση τυχόν αναζωπύρωσης.
 
Τα ακριβή αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς διερευνώνται.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας