Παραδέχθηκε τις δύο ενέδρες ο «Χάμπουργκερ»-Βασικός μάρτυρας εναντίον του «Μαμ»

Παραδέχθηκε και ενώπιον Δικαστηρίου πως ήταν το πρόσωπο που πάτησε την σκανδάλη, τόσο κατά την τετραπλή απόπειρα φόνου στην Αγία Νάπα, που διαπράχθηκε το βράδυ της 16ης Φεβρουαρίου, όσο και κατά την απόπειρα φόνου εναντίον του Κωνσταντίνου Χαραλάμπους άλλως «Μαύρος», που διαπράχθηκε το βράδυ της 27ης Νοεμβρίου 2019, ο Χαράλαμπος Χρυσάνθου άλλως «Χάμπουργκερ».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ένσταση από τον «Μαμ» με την έναρξη της δίκης του-«Η μαρτυρία είναι εκδικητική»

Ο 38χρονος, οδηγήθηκε το πρωί υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας, όπου του απαγγέλθηκαν οι 24 κατηγορίες, στις οποίες απάντησε παραδοχή.
 
Οι κατηγορίες αφορούν μεταξύ άλλων συνωμοσία για φόνο, απόπειρα φόνου, παράνομη κατοχή και μεταφορά πυροβόλου όπλου και πυρομαχικών κατηγορίας Α και Β και παράνομη κατοχή και μεταφορά εκρηκτικών υλών.
 
Στην προηγούμενη δικάσιμο, δηλαδή στις 12 Μαΐου, ο κατηγορούμενος αιτήθηκε νομικής αρωγής και κατά τη σημερινή διαδικασία παραδέχθηκε όλες τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν εναντίον του από τον εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής.  
 
Ο 38χρονος είναι ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας εναντίον του ισοβίτη Δημήτρη Μαμαλικόπουλου, ο οποίος ωστόσο δικάζεται ξεχωριστά, ενώ το έδειξε ως το πρόσωπο που οργάνωσε τα δύο εγκλήματα.
 
Σημειώνεται πως ο «Χάμπουργκερ» δεν κρατείται στις Κεντρικές Φυλακές αλλά σε ειδικό χώρο της Αστυνομίας, όπου κρατούνται οι υπό προστασία μάρτυρες.   
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:  Ο βρεγμένος από τα ισόβια, τα ισόβια δεν τα φοβάται…
 
«Έδειξε» τον Μαμαλικόπουλο
Ο «Χάμπουργκερ» είναι το πρόσωπο που πάτησε την σκανδάλη και στα δύο εγκλήματα, ενώ συνελήφθη μετά την απόπειρα φόνου στην Αγία Νάπα.
 
Μετά το μαφιόζικο χτύπημα στην καφετέρια, το οποίο καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας, η Αστυνομία δεν άργησε να φθάσει στα ίχνη του 38χρονου επίδοξου εκτελεστή, ο οποίος άφησε αρκετά ίχνη πίσω του.  Δεν ήταν μόνο οι ύποπτες κινήσεις του έξω από την καφετέρια και πως από το βίντεο φαινόταν ότι δεν επρόκειτο για επαγγελματία εκτελεστή, αλλά και το όπλο που χρησιμοποίησε και πέταξε 150 μέτρα μακριά από τη σκηνή του εγκλήματος, πάνω στο οποίο άφησε τα αποτυπώματα του.
 
Ως εκ τούτοι, οι ανακριτές προχώρησαν στη σύλληψη του και παρά την αρνητική στάση που κρατούσε στην αρχή, αρνούμενος οποιαδήποτε ανάμιξη, ήταν θέμα χρόνου να μιλήσει.
 

Η ομολογία του πως αυτός πάτησε τη σκανδάλη και γάζωσε την καφετέρια, με οδηγίες του ισοβίτη Δημήτρη Μαμαλικόπου, έφερε την σύλληψη του εκτελεστή του πενταπλού φονικού, αφού τον έδειξε ως το πρόσωπο που τον καθοδηγούσε, που του έδινε στοιχεία και πληροφορίες για τον επιχειρηματία, καθώς και αυτός που τον προμήθευσε με οπλισμό μέσο τρίτου προσώπου, ο οποίος ωστόσο δεν εντοπίστηκε.
 
Δέκα μέρες μετά, ο 38χρονος προβαίνει σε νέα ομολογία και παραδέχεται πως αυτός αποπειράθηκε να σκοτώσει τον Κωνσταντίνο Χαραλάμπους άλλως «Μαύρος», στην ενέδρα που του στήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στη Λάρνακα, έξω από την πολυκατοικία στην οποία διαμένει, ενώ απέδωσε και πάλι στον Μαμαλικόπουλο τον ίδιο ρόλο. Ότι δηλαδή ήταν το πρόσωπο που το οργάνωσε, που του έδινε πληροφορίες, που τον καθοδηγούσε, που διευθέτησε την παραλαβή του οπλισμού και την πληρωμή του.  
 
Ο 38χρονος ισχυρίστηκε πως συνομιλούσε με τον Μαμαλικόπουλο είτε από το τηλέφωνο, είτε από εφαρμογή, μέσω της οποίας του απέστελλε και φωτογραφίες ή στοιχεία. Παράλληλα, ισχυρίστηκε πως ο ισοβίτης διευθέτησε την προκαταβολική πληρωμή του και ότι τον πλήρωσε με ναρκωτικά για την απόπειρα φόνου κατά του «Μαύρου», τα οποία επίσης δεν εντοπίστηκαν.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η ομερτά που έσπασε, οι επαφές μέσω εφαρμογής και η μαρτυρία που εμπλέκει «Μαμ»
 
Επιχείρησε να χτυπήσει τρεις μέρες προηγουμένως
Η απόπειρα φόνου κατά του επιχειρηματία, που είχε ως αποτέλεσμα να δεχθούν πυρά τέσσερις θαμώνες που είχαν οποιαδήποτε σχέση, διαπράχθηκε στις 16 Φεβρουαρίου.
 
Ωστόσο, ο 38χρονος στις 13 Φεβρουαρίου, γύρω στις 12 και 35 τα μεσάνυχτα, επιχείρησε για πρώτη φορά να «χτυπήσει», με μαρτυρίες να αναφέρουν πως άγνωστος άντρας ο οποίος φορούσε μαύρα ρούχα και είχε καλυμμένο το πρόσωπό του, προσέγγισε τον χώρο στάθμευσης του ίδιου καφεστιατορίου, ερχόμενος πεζός από το χώρο στάθμευσης του Μουσείου Θάλασσα. Εκεί έγινε αντιληπτός από δύο πρόσωπα και αμέσως εγκατέλειψε τον χώρο κατευθυνόμενος πάλι προς το Μουσείο.
 
Κατά την αποχώρηση του φάνηκε ότι αυτός κρατούσε στο δεξί του χέρι, αντικείμενο που ομοίαζε με αυτόματο πυροβόλο όπλο. Το βράδυ εκείνο στο καφεστιατόριο, βρισκόταν και πάλι ο επιχειρηματίας.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Από την… πεζοπορία στο τετ α τετ με οδηγό και από το χτύπημα στο μουσείο
 
Η διήμερη διαμονή σε ξενοδοχείο και 
οι κινήσεις από κάμερα που τον έκαψαν

Από εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι ο 38χρονος στις 14 Φεβρουαρίου διανυκτέρευσε για ένα βράδυ σε συγκεκριμένο ξενοδοχείο της Αγίας Νάπας, ενώ στις 15 Φεβρουαρίου διανυκτέρευσε για ακόμα ένα βράδυ σε άλλο ξενοδοχείο, επίσης στην Αγία Νάπα από το οποίο αναχώρησε το πρωί της επόμενης ημέρας.
 
Από τον έλεγχο των κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης του δεύτερου ξενοδοχείου διαπιστώθηκε ότι ο 38χρονος αναχωρεί από το ξενοδοχείο στις 11 και 43 της 15ης Φεβρουαρίου και επιστρέφει στης 2 και 12 της 16ης. Σημειώνεται ότι η απόπειρα δολοφονίας διαπράχθηκε στις δύο τα ξημερώματα. Ακόμα διαπιστώθηκε πως επισκέφθηκε την Αγία Νάπα και στις 12 Φεβρουαρίου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το… ρεσιτάλ εκτελεστών στην Αγία Νάπα, το αιματοκύλισμα και οι χρόνιες βεντέτες
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η δεκαετία ξεκληρίσματος, οι κώδικες τιμής που έσπασαν και οι... «ιερόδουλες»

Δειτε Επισης

Υποψήφια στις ευρωεκλογές η Ιταλίδα ακτιβίστρια που κρατείται στην Ουγγαρία
Γιατί το Ιράν δεν έχει κανένα συμφέρον να διαρκέσει η κρίση με το Ισραήλ-Αναλυτές εξηγούν
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Ο Μισέλ απάντησε στον Τραμπ για την στήριξη στην Ουκρανία-«Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους»
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Εντοπίστηκε γρίπη των πτηνών στο αγελαδινό γάλα, προειδοποιεί ο ΠΟΥ-Σε πολύ υψηλές ποσότητες ο ιός
Απoρρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού στο Συμβούλιο Εφετών Λάρισας για το μπάζωμα στα Τέμπη
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο