Έπαιρνε χρήματα για να πληρώσει λογαριασμούς, αλλά δεν έφερνε αποδείξεις ο κοινοτάρχης στην Πάφο

Υπό κράτηση  τέθηκε ο κοινοτάρχης της Τσάδας στην Επαρχία Πάφου, για υπόθεση κλοπής και κατάχρησης εξουσίας από δημόσιο λειτουργό, αθέμιτη κτήση περιουσιακού οφέλους από αξιωματούχο και λειτουργό του δημοσίου και ανυπακοή σε διατάξεις νόμου που επιβάλουν καθήκον. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μετά από πληροφορία που έλαβε η Αστυνομία μέσω της Γραμμής Επικοινωνίας του Πολίτη ανέφερε ότι ο κοινοτάρχης, τους τελευταίους πέντε με έξι μήνες υποχρέωνε τις δυο ταμίες του κοινοτικού συμβουλίου να του παραδίδουν τα χρήματα που εισέπρατταν και τους έδινε μεταχρονολογημένες προσωπικές του επιταγές που κατέθεταν στον λογαριασμό του κοινοτικού συμβουλίου, με αποτέλεσμα να συσσωρευτεί στο ταμείο μεγάλο χρηματικό ποσό κατά παράβαση των οδηγιών της ελεγκτικής υπηρεσίας.

Από τις εξετάσεις που έγιναν, φαίνεται μέχρι το παρών στάδιο από τον Ιανουάριο του 2019 μέχρι και τον Μάιο του 2020 κατατέθηκαν στο ταμείο του κοινοτικού συμβουλίου 17 προσωπικές επιταγές του κοινοτάρχη για συνολικό ποσό 2.806 ευρώ και 70 σέντ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε η Αστυνομία Πάφου, οι δύο ταμίες έδωσαν στον κοινοτάρχη από το ταμείο του κοινοτικού συμβουλίου το χρηματικό ποσό των 3.427 ευρώ και 52 σέντ, Όπως φαίνεται οι δύο ταμίες του έδωσαν αυτά τα χρήματα για να πληρώσει λογαριασμούς που αφορούσαν το κοινοτικό συμβούλιο.

Μέχρι σήμερα, ο κοινοτάρχης δεν παρέδωσε οποιαδήποτε απόδειξη πληρωμής σε σχέση με τους λογαριασμούς που έπρεπε να πληρώσει με αποτέλεσμα το ταμείο να παρουσιάζει το έλλειμμα των 3.427 ευρώ. 

Εναντίον του κοινοτάρχη εξασφαλίστηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης και λίγο μετά τις 18:30 χτες το απόγευμα συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση.

Την υπόθεση διερευνά το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου. Ο κοινοτάρχης οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου το οποίο διέταξε την διήμερη κράτησή του. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χειροπέδες σε κοινοτάρχη-Φέρεται να απέσπασε χιλιάδες ευρώ από την κοινότητα

Δειτε Επισης

Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Ανακαλούνται όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για χρήση πυροτεχνημάτων μετά τη φωτιά που ξέσπασε
Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον