Ένας ο κυρίαρχος της ονοματολογίας για νέος Γενικός Εισαγγελέας-Μήνας ανακοινώσεων ο Ιούνιος

Ειλημμένη η απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, σε σχέση με το ποιος θα είναι ο διάδοχος του Γενικού Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη, όπως μας ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, με τις σκέψεις πλέον να επικεντρώνονται στη θέση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα.
 
Ο Κώστας Κληρίδης, αφού έχει ξεκαθαριστεί το θέμα με την άδεια του, άρχισε να μετράει αντίστροφα τις μέρες που του έχουν απομείνει για να αφυπηρετήσει και να αφήσει το τιμόνι της Νομικής Υπηρεσίας, στο 68ο έτος της ηλικίας του, πράγμα το οποίο αναμένεται να γίνει αρχές Ιουλίου.
 
Τα ονόματα γύρω από την διαδοχή του, δίνουν και παίρνουν, ωστόσο όπως αναφέρουν πηγές από την Κυβέρνηση, ο Νίκος Αναστασιάδης φαίνεται πως έχει κλειδώσει στο ποιος θα είναι ο νέος Γενικός Εισαγγελέας και πως προτίθεται να καλύψει και τη θέση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, που μετά την παύση του τέως Βοηθού, Ρίκκου Ερωτοκρίτου, παραμένει άδεια.
 
Παρά την έντονη ονοματολογία, ένα από τα ονόματα που θεωρείτο εξαρχής φαβορί, ήταν αυτό του τέως υπουργού Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου, ο οποίος φαίνεται να είναι και ο εκλεκτός του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ σε ότι αφορά τη θέση του Βοηθού, όπως μας αναφέρθηκε, εκτός απροόπτου, θα είναι γυναίκα.
 
Στο μεταξύ, τέλος Ιουνίου αφυπηρετεί και ο Αρχηγός Αστυνομίας, Κύπρος Μιχαηλίδης, τη θέση του οποίου θα λάβει ο νυν Υπαρχηγός της Δύναμης, Στέλιος Παπαθεοδώρου και από εκεί και πέρα θα υπάρχουν διάφορες ανακατατάξεις στην πυραμίδα της ηγεσίας, αφού ένας εκ των Βοηθών, ο Δημήτρης Δημητρίου, θα πάρει τη θέση του. Επίσης, αναμένεται να προαχθούν δύο νέοι Βοηθοί Αρχηγοί λόγω πρόωρων αφυπηρετήσεων και αυτό με αίτημα για εξαίρεση λόγω της παγοποίησης των προαγωγών στο δημόσιο.  

Δειτε Επισης

Ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης στο Κρατικό Δάσος Παρεκκλησιάς-Στην περιοχή πνέουν άνεμοι
Ανησυχία της Κυβέρνησης για τη νέα εγκληματική ενέργεια-«Αξιολογούμε διαρκώς τα μέτρα»
Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών-Στάλθηκε επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο
Πυρκαγιά στην Επαρχία Λεμεσού-Στη μάχη και εναέριο μέσο
Στην εξίσωση δύο εμπρησμοί στη Λευκωσία και μια βόμβα στον Πρωταρά-Είχε κληθεί για κατάθεση το «Δημητρούι»
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λευκωσία 14χρονος-Ζητά βοήθεια η Αστυνομία
Συλλήψεις Αστυνομίας και Βρετανικών Βάσεων για κροτίδες και ναρκωτικά
Χειροπέδες σε 39χρονο για κλοπή από αποθήκη-Κλάπηκε περιουσία πέραν των 1000 ευρώ
Ή αυτοί ή εκείνος... Η απόφαση επί της προσφυγής θα γράψει το τέλος της ιστορίας
Λοϊζίδης vs Παπαθεοδώρου: Ο χαρτοπόλεμος, οι κατηγορίες και η καταγγελία για κατάχρηση εξουσίας