Τρίτη 7 Ιουλ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Η τοποθέτηση της Αστυνομίας στις επικρίσεις για το θάνατο του άτυχου Νίκκη

  29/05/2020 15:44
Η τοποθέτηση της Αστυνομίας στις επικρίσεις για το θάνατο του άτυχου Νίκκη

Η τοποθέτηση της Αστυνομίας στις επικρίσεις για το θάνατο του άτυχου Νίκκη

  29/05/2020 15:44

Απαντά στα δημοσιεύματα διαφόρων μέσων ενημέρωσης που αφορούν το θάνατο του μέλους της δύναμης Νικόλα Λ. Πέτρου, άλλως Νίκκης, η Αστυνομία, χαρακτηρίζοντας τα αβάσιμα και αναληθή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Θλίψη για τον χαμό του αστυνομικού Νίκκη-Συνάδελφοι τιμούν την μνήμη του

Σε ανακοίνωση της, εκφράζει την έντονη θλίψη της αστυνομικής οικογένειας, για τον αδόκητο θάνατο του ειδικού αστυφύλακα. Εκφράζει επίσης τα ειλικρινή συλλυπητήρια της προς την οικογένεια του εκλιπόντος και ιδιαίτερα προς τα δύο ανήλικα τέκνα του. «Σεβόμενοι τη μνήμη του εκλιπόντος και τη λύπη της οικογένειας, θεωρούμε αναγκαίο όπως εκφράσουμε την απογοήτευσή μας σχετικά με αβάσιμα δημοσιεύματα, που έχουν παρουσιαστεί σε Μ.Μ.Ε., τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα, εμπεριέχοντας ανακρίβειες και αναλήθειες».

Σημειώνεται επίσης ότι, «πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι ούτε η Ηγεσία ούτε οποιοσδήποτε άλλος Ανώτερος Αξιωματικός απαγόρευσε σε μέλη μας να συμμετάσχουν σε εκδήλωση προς τιμή του εκλιπόντος συνάδελφού μας. Αυτό που έγινε ήταν μια υπενθύμιση προς τα μέλη μας, για τήρηση των ισχυόντων Διαταγμάτων και διατάξεων του Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου, για τη δική τους ασφάλεια και υγεία».

Αναφέρει ακόμα πως, «τα μέλη της Αστυνομίας, ως οι εντεταλμένοι, από την Πολιτεία, φορείς για την εφαρμογή των εκάστοτε Υπουργικών Διαταγμάτων, έστω και υπό αυτά τα δεδομένα και συνθήκες, οφείλουν να αποτελούν παράδειγμα για όλους τους υπόλοιπους συμπολίτες μας, στην προσπάθεια αναχαίτισης εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού που ταλαιπωρεί την πατρίδα μας και το παγκόσμιο γίγνεσθαι».

«Ταυτόχρονα, θα πρέπει να τονιστεί ότι όλα τα μέλη μας έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα να παρευρεθούν στην κηδεία του εκλιπόντος, ενώ εκφράστηκε και η επιθυμία της ίδιας της ηγεσίας να παραστεί και να συλλυπηθεί τους οικείους του», συνεχίζει η ανακοίνωση. 

Είναι γνωστές οι προσπάθειες που έχουν καταβληθεί, αναφέρει η Αστυνομία, «και συνεχώς καταβάλλονται για τη στήριξη, βοήθεια και συμπαράσταση των μελών μας, κάτι για το οποίο η Ηγεσία της Αστυνομίας στηριζόμενη στις μετρήσεις της κοινής γνώμης, νοιώθει υπερήφανη».  

Καταληκτικά, διευκρινίζεται από την Αστυνομία, «ότι οι όποιες απόψεις, είτε ενός μέλους είτε μιας μικρής μερίδας μελών της Αστυνομίας, δεν μπορούν να παρουσιάζονται ως καθολικές, ωσάν να εκπροσωπούν την πλειοψηφία των μελών που απαρτίζουν την αστυνομική οικογένεια». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας