Ο αδελφός του 39χρονου που δολοφονήθηκε στον REPORTER-«Είναι κάτι που σε τρώει»

Σοκαρισμένη είναι η οικογένεια του 39χρονου Κυριάκου Κούρτη, που δολοφονήθηκε άγρια, λίγο μετά τα μεσάνυχτα του περασμένου Σαββάτου, μέσα στο σπίτι του στο Riverstone της Aυστραλίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το χρονικό της άγριας δολοφονίας του 39χρονου Κύπριου-Έρανος για μεταφορά της σορού

Όσοι τον γνώριζαν, τον περιγράφουν ως ένα ανήσυχο πνεύμα και καλόκαρδο άνθρωπο…
 
Ο Κυριάκος, είχε γεννηθεί στην Αυστραλία, στις 14 Οκτωβρίου 1980, από Κύπριους γονείς. Όταν ήταν στην τρυφερή ηλικία των δώδεκα ετών, οι γονείς του αποφάσισαν να επιστρέψουν στην Κύπρο, φέρνοντας μαζί τους τα τέσσερα τους παιδιά.
 
Όταν μεγάλωσε ο Κυριάκος, ασχολήθηκε με τις οικοδομές και πιο συγκεκριμένα με την εργολαβία σκυροδέματος, ωστόσο η οικονομική κρίση τον ανάγκασε να ξενιτευτεί ξανά, επιστρέφοντας στην Αυστραλία.
Έξι χρόνια αργότερα έμελλε να πέσει νεκρός από πολλαπλές μαχαιριές που του επέφερε, όπως φαίνεται, μια ομάδα πέντε νεαρών, δύο εκ των οποίων συνελήφθησαν και κατηγορήθηκαν για ανθρωποκτονία.
 
Μιλώντας στον REPORTER, ο αδελφός του άτυχου 39χρονου, Άγγελος Κούρτης, περιέγραψε τη στιγμή που έμαθε τα κακά μαντάτα, την επιθυμία της οικογένειας για επιστροφή της σορού στην Κύπρο και τον έρανο που διεξάγεται.
 
«Σοκαρίστηκα…»
Ήταν πρωί της Κυριακής, όταν το τηλέφωνο του Άγγελου άρχισε να χτυπά. Στην άλλη γραμμή ήταν ένας ξάδελφος του, ο οποίος κουβάλησε το βάρος, να του μεταφέρει τα άσχημα μαντάτα.
 
«Με πήρε τηλέφωνο ένας ξάδελφος μου. Εκείνη την ώρα κοιμόμουν και μου είπε ότι έχει άσχημα νέα. Νόμιζα ότι πέθανε η θεία μου, ο θείος μου. Δεν πήγε ο νους μου στον αδελφό μου. Και μου λέει σκότωσαν τον αδελφό σου. Σοκαρίστηκα… Μετά περνούν διάφορα από το μυαλό σου. Τι έγινε, πώς έγινε και λοιπά».
 
Θυμάται, μάλιστα, ότι η τελευταία φορά που τον είχε δει ήταν πριν τρία χρόνια, όταν ήρθε στην Κύπρο, μετά από ένα πρόβλημα υγείας που είχε ο πατέρας του.
 
Στον Άγγελο έπεσε το βάρος της ευθύνης, να μεταφέρει την τραγική είδηση στους γονείς του, οι οποίοι έπρεπε να μάθουν τι συνέβη.
 
«Από την πρώτη στιγμή τους το είπα. Έπρεπε να το μάθουν αμέσως, γιατί είναι κάτι που σε τρώει, σε ενοχλεί. Δεν μπορείς να τους το κρύψεις. Ήθελαν για παράδειγμα να πω στον πατέρα μου ότι πέθανε από άλλο λόγο. Δεν μπορούσα να το κάνω αυτό».
Ενημερώνονται από τα ΜΜΕ
Παρότι η οικογένεια θέλει να μάθει τι έγινε και πώς έχουν οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση, κάτι τέτοιο καθίσταται δύσκολο, αφού όλοι διαμένουν στην Κύπρο. Η μόνη ενημέρωση που έχουν είναι από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
 
«Δεν ξέρουμε τίποτα περισσότερο απ’ όσα λένε τα μέσα ενημέρωσης και η Αστυνομία. Και οι ανακοινώσεις, τα περισσότερα πράγματα που είπαν ήταν το πρωί του Σαββάτου. Ξέρουμε μόνο ότι συνελήφθησαν δύο ανήλικοι κι ότι την ώρα που δολοφονήθηκε ήταν στο σπίτι δύο κοπέλες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εν ψυχρώ δολοφονία 39χρονου Κύπριου στην Αυστραλία-Χειροπέδες σε δύο ανήλικους

Η επιθυμία της οικογένειας  
Η οικογένεια του επιθυμεί να επαναπατριστεί η σορός, για να ταφεί στην Κύπρο. Μάλιστα, συγγενείς τους που διαμένουν στην Αυστραλία, έχουν διοργανώσει διαδικτυακό έρανο, για να μαζευτούν τα λεφτά και να επιστρέψει στην Κύπρο.
 
«Το κάνουμε για όσους θέλουν να βοηθήσουν και φαίνεται ότι ο κόσμος ενδιαφέρθηκε, γιατί υπάρχει αρκετό κόστος να έρθει στην Κύπρο. Το μεγαλύτερο κόστος θα καλυφθεί από συγγενείς που διαμένουν στην Αυστραλία. Αν θέλει κάποιος να συνεισφέρει, είναι για τα έξοδα μεταφοράς να έρθει στην Κύπρο. Υπολογίζω ότι αυτό θα στοιχίσει περίπου είκοσι χιλιάδες ευρώ. Αρχικά μου είχαν πει δέκα χιλιάδες και σήμερα, μου είπαν ότι χρειάζεται άλλες τέσσερις, άρα υπολογίζω πως τελικά θα χρειαστούμε γύρω στις 20 χιλιάδες».
Όπως εξήγησε ο Άγγελος, ήδη προσφέρθηκαν οι συγγενείς τους να κάνουν τον έρανο και να τους στείλουν τα χρήματα στην Κύπρο, ωστόσο ο ίδιος δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο.
 
«Εγώ θέλω τα λεφτά αυτά να πάνε στα έξοδα μεταφοράς. Απ’ εκεί και πέρα, θα αναλάβει η οικογένεια τα έξοδα της κηδείας, τον τάφο του, αυτά όλα θέλουμε να τα αναλάβουμε εμείς. Δεν θέλω να έρθει ούτε ένα δολάριο από την Αυστραλία στην Κύπρο. Είναι τεράστιο το ποσό της μεταφοράς, άρα δεν θέλω τα υποχρεώσω τον κόσμο να πληρώνει. Σίγουρα ξέρω ότι το κάνουν με την καρδιά τους και δεν τους ενοχλεί, αλλά εγώ θέλω να επιβαρυνθούν όσο το δυνατόν λιγότερα».
 
Δείτε τον έρανο εδώ
 
Παρά τα μέτρα για τον κορωνοϊό, αλλά και τις ελάχιστες πτήσεις που γίνονται, διαμηνύθηκε στην οικογένεια, ότι η μεταφορά της σορού μπορεί να γίνει, ωστόσο με κάποιες δυσκολίες.
 
«Από την Αυστραλία θα φτάσει με αεροσκάφος στην Αθήνα. Εκεί θα υπάρξει λίγο κόλλημα, γιατί δεν ξέρω πως θα έρθει από την Αθήνα. Ίσως με πλοίο, δεν ξέρω καθόλου, γιατί οι συγγενείς μας στην Αυστραλία δεν παρέλαβαν ακόμα το πτώμα του. Έκαναν τη νεκροψία και λοιπά. Πιστεύω ότι αύριο θα γίνει η παραλαβή από το γραφείο, να τον ετοιμάσουν και να τον στείλουν».

Δειτε Επισης

LIVE: Οι τελικές αγορεύσεις για την υπόθεση Θανάση-Απορρίπτει τα περί δολοφονίας του 26χρονου η Εισαγγελία
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί
Συνελήφθη καταζητούμενη για υποθέσεις κλοπών σε Λάρνακα και Αμμόχωστο
Μη παραδοχή απάντησε σε όλες τις κατηγορίες ο 44χρονος που κατηγορείται για το τετραπλό θανατηφόρο
Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου
Φωτιά στο σωματείο της Ομόνοιας στην Παπανικολή-Έρευνες από τις Αρχές
Κατασχέθηκαν δύο υπολογιστές μετά από έφοδο σε υποστατικό στο Παραλίμνι
Συνελήφθη 19χρονος που εντοπίστηκαν στην κατοχή του κροτίδες