Τρίτη 27 Οκτ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Παραπέμπονται σε δίκη ο Δημητρίου και ο γαμπρός του για την απάτη με τις μάσκες

  26/05/2020 14:27
Παραπέμπονται σε δίκη ο Δημητρίου και ο γαμπρός του για την απάτη με τις μάσκες

Παραπέμπονται σε δίκη ο Δημητρίου και ο γαμπρός του για την απάτη με τις μάσκες

  26/05/2020 14:27

Σε δίκη παραπέμπεται ο 55χρονος πρόεδρος του συμβουλίου εγγραφής κομμωτών και κουρείων, Σταύρου Δημητρίου, και ο 27χρονος γαμπρός του, σε σχέση με την πώληση 16.000 προστατευτικών μασκών, που δόθηκαν δωρεάν από το κράτος, σε φαρμακευτική εταιρεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ; Ανακρίσεων συνέχεια για την απάτη με τις μάσκες-Στάση σιωπής από Δημητρίου

Ο φάκελος της υπόθεσης αφού ολοκληρώθηκε διαβιβάστηκε στην Νομική Υπηρεσία, η οποία αφού τον μελέτησε, διαπιστώθηκε πως προκύπτουν ποινικά αδικήματα και δόθηκαν γραπτές οδηγίες, όπως οι δύο ύποπτοι παραπεμφθούν σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου. 

Εναντίον των δύο εκδόθηκε διάταγμα κράτησης, το οποίο εκπνέει αύριο, οπότε και θα καταχωρηθεί η υπόθεση στο Δικαστήριο. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από τις έρευνες έχει προκύψει ότι οι 16.000 χειρουργικές μάσκες που πωλήθηκαν σε φαρμακευτική εταιρεία έναντι συνολικού ποσού 5.920 ευρώ, αποτελούν μέρος των περίπου 60 χιλιάδων χειρουργικών μασκών που η Κυπριακή Δημοκρατία εισήγαγε και παραχώρησε δωρεάν στο σύνδεσμο κομμωτών.
 
Ήδη πολλά πρόσωπα έχουν κληθεί για κατάθεση, ενώ εναντίον τους διερευνήθηκαν τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της κλοπής, της απάτης, της απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, της παραβίασης του περί λοιμοκάθαρσης νόμου καθώς και αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
 
Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση προέκυψε έπειτα από καταγγελία που έγινε στην Αστυνομία από το Υπουργείο Υγείας, όταν εντοπίστηκαν να πωλούνται σε φαρμακεία της Λευκωσίας οι συγκεκριμένου τύπου χειρουργικές μάσκες, τις οποίες εισήγαγε η Κυπριακή Δημοκρατία με σκοπό να παραχωρηθούν δωρεάν σε διάφορους οργανισμούς, για προστασία των εργαζομένων από την COVID-19.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σάλος με τη σύλληψη του προέδρου εγγραφής κομμωτών-Πώς αποκαλύφθηκε η κομπίνα με τις μάσκες

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας