Κυριακή 5 Ιουλ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Καταγγέλλει πως προειδοποίησε Αστυνομία ο Παπαδάκης για καταστροφή τεκμηρίων

  26/05/2020 11:17
Καταγγέλλει πως προειδοποίησε Αστυνομία ο Παπαδάκης για καταστροφή τεκμηρίων

Καταγγέλλει πως προειδοποίησε Αστυνομία ο Παπαδάκης για καταστροφή τεκμηρίων

  26/05/2020 11:17
Την έντονη δυσαρέσκεια του Ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδάκη, προκάλεσε η νέα εξέλιξη γύρω από τις καταγγελίες του έναντι του προέδρου της ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζόπουλου, αφού η καταστροφή τεκμηρίων δημιουργεί προσκόμματα, όχι μόνο στην ποινική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη αλλά και στις διαδικασίες που βρίσκονται ενώπιον του Δικαστηρίου.
 
 
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές του REPORTER, ενώ η έρευνα βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη, μέλη της ανακριτικής ομάδας όταν μετέβησαν στα γραφεία της ΕΔΕΚ για παραλαβή τεκμηρίων, ο διευθυντής του κόμματος παραδέχθηκε την καταστροφή των στοιχείων και τεκμηρίων που κατατέθηκαν στο Πειθαρχικό, το οποίο είχε αποφασίσει τη διαγραφή του Ευρωβουλευτή από τα μητρώα του κόμματος.
 

Σε δηλώσεις του στον REPORTER, ο Δημήτρης Παπαδάκης ανέφερε πως «η καταστροφή τεκμηρίων, τα οποία κατατέθηκαν από τον Μαρίνο Σιζόπουλο στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για την διαγραφή μου, αποδεικνύει περίτρανα αυτά που έλεγα από την αρχή, πως ήταν μια στημένη και προαποφασισμένη απόφαση».

Παράλληλα, δεν έκρυψε την δυσαρέσκεια του για τις ενέργειες της Αστυνομίας, λέγοντας πως «από τις 14 Φεβρουαρίου στείλαμε επιστολή για να πάρει η Αστυνομία τα στοιχεία, γιατί είχαμε υπόνοια ότι πιθανόν να προχωρούσαν στην καταστροφή τους, γιατί για μας ήταν είτε πλαστά είτε προϊόντα εγκληματικών ενεργειών. Η επίσημη παραδοχή της καταστροφής τεκμηρίων από τον Μορφάκη Σολωμονίδη, γραμματέας του Πειθαρχικού, κατ’ εντολή του Μαρίνου Σιζόπουλου αφήνει εκτεθειμένη όλη τη διαδικασία και αναμένουμε από τις αρμόδιες Αρχές, Αστυνομία και Νομική Υπηρεσία, να πράξουν άμεσα το καθήκον τους».  

Η παραδοχή αυτή, άνοιξε νέο κύκλο ανακρίσεων από την Αστυνομία, με ενδεχόμενη ακόμα και την ανάκριση του προέδρου του Κ.Σ. ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζόπουλου, ο οποίος σε δημόσιες τοποθετήσεις του είχε εκφράσει την ετοιμότητα του να δώσει τα στοιχεία στην δημοσιότητα καθώς και να τα αποστείλει στο Ευρωκοινοβούλιο, ενώ διερευνώνται και νέα αδικήματα, που έχουν να κάνουν με την παρέμβαση στην δικαστική διαδικασία. 
 
Ωστόσο, σύμφωνα με την Αστυνομία, οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη και ακόμη δεν ολοκληρωθεί ο φάκελος της υπόθεσης. 
 
Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμούν από τον Φεβρουάριο διαδικασίες στα αστικά Δικαστήρια, τις οποίες κίνησε ο Δημήτρης Παπαδάκης, μετά την απόφαση του Πειθαρχικού, ενώ τα στοιχεία που καταστράφηκαν θα αποτελούσαν τεκμήρια στις υποθέσεις.
 
Η κόντρα Παπαδάκη-Σιζόπουλου υπόθαλπε από τον περασμένο Μάιο, όταν ο Δημήτρης Παπαδάκης επανεκλέγει στο Ευρωκοινοβούλιο. Μάλιστα, τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά, κατηγόρησε τον Μαρίνο Σιζόπουλο, ότι προωθούσε συγκεκριμένο ανθυποψήφιο του, ώστε ο ίδιος να μην επανεκλεγεί.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και έφερε την οριστική ρήξη, ήταν το ζήτημα των χρημάτων που θα έδινε στο κόμμα ο Δημήτρης Παπαδάκης από τη βουλευτική του αποζημίωση. Ο ίδιος υπέγραψε σχετικό έγγραφο που του ζητήθηκε προεκλογικά και όριζε το ποσό που θα έδινε στο κόμμα, ωστόσο εξέφρασε γραπτώς, στο ίδιο έγγραφο τις επιφυλάξεις του, ως προς τη νομιμότητα του.

Μετά την εκλογή του, ο Δημήτρης Παπαδάκης, αρνήθηκε να δώσει στο κόμμα τα χρήματα που του ζητούσε ο Μαρίνος Σιζόπουλος, με τον δεύτερο να προσφεύγει στα κομματικά όργανα και να ζητά τη διαγραφή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το παρασκήνιο της κόντρας Σιζόπουλου-Παπαδάκη με ορίζοντα το 2021
 
Ο Δημήτρης Παπαδάκης, όταν προέβη σε καταγγελία στην Αστυνομία, αναφέρθηκε με λεπτομέρεια τα γεγονότα, από την αρχή της διαμάχης του με τον Μαρίνο Σιζόπουλο μέχρι την εκλογή του, τις διαφωνίες που ακολούθησαν, τη διαγραφή του και τέλος τη διαρροή του επίμαχου βίντεο και τις καταγγελίες του.

Μάλιστα, ο Ευρωβουλευτής κατέθεσε στους ανακριτές και σειρά εγγράφων, με τα οποία ενίσχυσε τα όσα ανέφερε μεταξύ των οποίων και έγγραφα που έχουν να κάνουν με τη συμφωνία που υπέγραψε με τον Μαρίνο Σιζόπουλο, καθώς και έγγραφα που έχουν να κάνουν με το καθεστώς ενοικίασης του πολιτικού του γραφείου.
 
Αυτούσια η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δημήτρης Παπαδάκης
Η καταστροφή των στοιχείων και τεκμηρίων τα οποία κατατέθηκαν από τον Μ. Σιζόπουλο, στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΔΕΚ και στη βάση των οποίων το τελευταίο έλαβε την απόφαση της διαγραφής μου, αποδεικνύει περίτρανα ότι η διαδικασία ήταν στημένη και προαποφασισμένη από αυτούς που με ήθελαν εκτός ΕΔΕΚ για τους δικούς τους λόγους.
 
Ο Μ. Σιζόπουλος, σε όλες τις δηλώσεις και τοποθετήσεις του, έκανε λόγο για στοιχεία και τεκμήρια, τα οποία θα έδινε ακόμη και στη δημοσιότητα, επικαλούμενος την καθαρότητα και τη διαφάνεια, τις οποίες όφειλε να διαφυλάξει. Ωστόσο, κανένα στοιχείο δεν δόθηκε ποτέ.
Μάλιστα, όταν ζήτησα δημόσια, να κατατεθούν όλα τα στοιχεία στην Αστυνομία, ώστε να εξεταστούν οι ανυπόστατοι ισχυρισμοί εναντίον μου, που είχαν μοναδικό στόχο να με βλάψουν και να σπιλώσουν το όνομά μου, ο Μ. Σιζόπουλος, για άλλη μια φορά, αρνήθηκε να παραδώσει το ο,τιδήποτε.
 
Η τωρινή ξεκάθαρη παραδοχή του Γραμματέα του Πειθαρχικού Συμβουλίου, Μ. Σολομωνίδη, στην κατάθεσή του προς τις αρμόδιες Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, ότι τα τεκμήρια και τα στοιχεία έχουν καταστραφεί (ενώ διενεργείται έρευνα από την Αστυνομία και εκκρεμούν δικαστικές διαδικασίες) αφήνει εκτεθειμένους, ενώπιον των Αρχών, της κοινής γνώμης και της Δικαιοσύνης, όσους αποδέκτηκαν τα όποια τεκμήρια και την κατ΄ισχυρισμό νομιμότητά τους, και βεβαίως αυτούς που έλαβαν την απόφαση για να τα καταστρέψουν.
 
Από την πρώτη στιγμή, μιλήσαμε για πλαστά και παράνομα στοιχεία, τα οποία ήταν προϊόντα εγκληματικών ενεργειών. Η καταστροφή τους, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη, τόσο η έρευνα από την Αστυνομία όσο και οι δικαστικές διαδικασίες, μας επιβεβαιώνει.
Αναμένουμε από την Αστυνομία και τη Γενική Εισαγγελία να επιτελέσουν το έργο τους, ερευνώντας τις καταγγελίες, στις οποίες έχω επίσημα προβεί, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, φτάνοντας μέχρι τέλους και οδηγώντας ενώπιον της Δικαιοσύνης, όσους, αποδειχτεί  ότι έχουν διαπράξει ποινικά αδικήματα.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας