Οι χοροί σε μπαράκια φέρνουν εντατικοποίηση ελέγχων από την Αστυνομία

Στοχευμένες επιχειρήσεις και εντατικούς ελέγχους θα διενεργήσει τις αμέσως επόμενες ημέρες η Αστυνομία για έλεγχο των μέτρων που πρέπει να τηρούνται στις υπηρεσίες εστίασης, δήλωσε στο ΚΥΠΕ  ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου.

Κληθείς να σχολιάσει φωτογραφίες και βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας σε διάφορους χώρους εστίασης όπου δεν εφαρμόζονταν τα μέτρα προστασίας, ο κ. Ανδρέου είπε ότι πράγματι σε κάποια εστιατόρια τη νύκτα του Σαββάτου παρατηρήθηκε μεγάλος συνωστισμός ατόμων.
 
Είπε, επίσης, ότι κάποιες φωτογραφίες που περιήλθαν στα χέρια της Αστυνομίας δείχνουν κάποια πρόσωπα να μην είναι καθισμένα στα τραπέζια, όπως προβλέπεται από τα σχετικά διατάγματα του Υπουργείου Υγείας, αλλά να στέκονται και να χορεύουν μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων, κάτι που απαγορεύεται.

Η Αστυνομία, είπε, προέβη σε κάποιες περιπτώσεις σε υποδείξεις και προτροπές προς τους επιχειρηματίες για συμμόρφωση με τα μέτρα, σημειώνοντας ότι το θέμα του ελέγχου των μέτρων στις διάφορες επιχειρήσεις, όπως τα κουρεία, κομμωτήρια και εστιατόριά,  που επαναλειτούργησαν εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Υγείας.

Είπε ότι η Αστυνομία επεμβαίνει από την πλευρά της όταν διαπιστώσει ότι παραβιάζονται κάποιες πρόνοιες των διαταγμάτων.
Σημείωσε ότι η Αστυνομία θα διενεργεί το αμέσως επόμενο διάστημα, σε συνεργασία με τα άλλα αρμόδια τμήματα των διαφόρων υπουργείων που εμπλέκονται, στοχευμένες επιχειρήσεις και ακόμα πιο εντατικούς και αυστηρούς ελέγχους για τη συμμόρφωση με τα μέτρα  με στόχο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Ο κ. Ανδρέου είπε ότι στις παραλίες και στις εκκλησίες δεν παρατηρήθηκαν παραβάσεις των σχετικών διαταγμάτων.

Η Αστυνομία εφιστά την προσοχή σε επιχειρηματίες υπηρεσιών εστίασης και υπογραμμίζει την ευθύνη αλλά και την υποχρέωση που έχουν για πλήρη συμμόρφωση στο τελευταίο διάταγμα του Υπουργείου Υγείας για τους όρους λειτουργίας τους

Αναφορικά με τον τρόπο εξυπηρέτησης του κοινού στο Διάταγμα υπογραμμίζεται ότι: «Η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται αποκλειστικά και μόνο σε τραπεζοκαθίσματα, τηρουμένων των κατευθυντήριων οδηγιών του Υπουργείου Υγείας». Ως εκ τούτου η Αστυνομία τονίζει ότι δεν επιτρέπεται το κοινό να στέκεται, χορεύει ή και να συνωστίζεται μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων.
 
 Στο διάταγμα αναφέρεται επίσης ότι «όπου υπάρχουν μπαρ στις εν λόγω επιχειρήσεις, δεν θα δέχονται κοινό προς εξυπηρέτηση. Η χρήση και λειτουργία των μπαρ περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο για την προπαρασκευή φαγητών ή ποτών από τους εργαζομένους». Απαγορεύεται η απευθείας εξυπηρέτηση του κοινού,  από το μπαρ» και ως εκ τούτου η Αστυνομία τονίζει ότι αυτό απαγορεύεται, ακόμα και αν το κοινό είναι ιστάμενο δίπλα στο μπαρ.

«Η λειτουργία παιδότοπων σε εξωτερικούς ή εσωτερικούς χώρους επιχειρήσεων εστίασης απαγορεύεται», σύμφωνα με το διάταγμα.
 
Η Αστυνομία προτρέπει, τέλος, τους  επιχειρηματίες να τηρούν κατά γράμμα τις σχετικές πρόνοιες της νομοθεσίας και  να αποφεύγουν τέτοιου είδους παραβάσεις.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Παρατείνεται μέχρι τον Αύγουστο η δίκη του Κενάν Αγιάζ
Δύο καραμπόλες στο ίδιο σημείο στον αυτοκινητόδρομο-Στο νοσοκομείο τέσσερα πρόσωπα
Υπ. Δικαιοσύνης: Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών
Δύο ώρες πριν είχε πεθάνει ο 68χρονος που τον πήγε νεκρό στην τράπεζα η ανιψιά του για δάνειο €3.000
Ικανοποιημένη η Κυβέρνηση με τα Συμπεράσματα για Τουρκία-«Επιτεύχθηκε η σύνδεση με Κυπριακό»
Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα προκάλεσε προβλήματα σε πασσάλους της ΑΗΚ και σε λάστιχα άρδευσης
Πού οφείλεται η «κακοκαιρία του αιώνα» στο Ντουμπάι και η θεωρία της σποράς των νεφών
Κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης αποφάσισαν οι 27 ηγέτες-«Σαφές μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε»
Υιοθέτησαν τα Συμπεράσματα για την Τουρκία οι «27»-Χαιρετίζουν τον διορισμό Ολγκίν
Δεν σταματούν οι βομβιστικές επιθέσεις, έκρηξη σε γκαράζ οικίας στη Λακατάμια-Ζημιές σε ένα όχημα