Ελεύθεροι μέχρι τη δίκη 21χρονος και 16χρονος που πιάστηκαν με ναρκωτικά

Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας παραπέμφθηκαν ο 21χρονος και ο 16χρονος, που είχαν συλληφθεί το απόγευμα της 10ης Μαΐου, για υπόθεση ναρκωτικών στη Λάρνακα.

Παρότι η Αστυνομία ζήτησε την κράτησή του 21χρονου ως υπόδικου στις Κεντρικές Φυλακές μέχρι τις 29 Ιουνίου, όταν και θα του απαγγελθούν κατηγορίες για την υπόθεση, οι δικηγόροι Θανάσης Αθανασίου και Δημήτρης Τσολακίδης έφεραν ένσταση στο αίτημα των Αρχών και ζήτησαν όπως αφεθεί ελεύθερος.

Το Δικαστήριο, απέρριψε το αίτημα της Αστυνομίας, κάνοντας δεκτή την ένσταση των δικηγόρων, αφήνοντας τον ελεύθερο υπό όρους.

Σημειώνεται ότι για τον 16χρονο, δεν ζητήθηκε η κράτηση του μέχρι τη δίκη, ωστόσο στις 29 Ιουνίου απαντά και ο ίδιος στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Υπενθυμίζεται ότι, ο 21χρονος και ο 16χρονος, είχαν εντοπιστεί από μέλη της ΥΚΑΝ Λευκωσίας, να επιβαίνουν σε μοτοσικλέτα η οποία δεν έφερε αριθμούς εγγραφής σε δρόμο της επαρχίας Λάρνακας.

Σε κάποιο σημείο του δρόμου τα μέλη της ΥΚΑΝ είχαν αντιληφθεί μια συσκευασία να φεύγει από τη μοτοσικλέτα και να καταλήγει στη μέση του δρόμου. Από εξετάσεις, διαπιστώθηκε ότι εντός της συσκευασίας υπήρχε κάνναβη συνολικού βάρους 300 γρ. περίπου.

Άλλα μέλη της ΥΚΑΝ είχαν εντοπίσει σταθμευμένη την πιο πάνω μοτοσυκλέτα και σε κοντινή απόσταση από αυτή εντοπίστηκαν πεζοί οι δυο συλληφθέντες. Στην κατοχή του ανήλικου είχαν βρεθεί ίχνη άσπρης ουσίας, όμοιας με κοκαΐνη και το χρηματικό ποσό των 55 ευρώ. Ο 21χρονος παραδέχτηκε ότι τόσο τα ίχνη άσπρης ουσίας που βρέθηκαν στην κατοχή του ανήλικου, όσο και η συσκευασία με τα ναρκωτικά είναι δικά του.

Στην κατοχή του 21χρονου είχε βρεθεί επίσης το χρηματικό ποσό των 13.470 ευρώ.

Επίσης, μετά από εξετάσεις είχαν εντοπιστεί σε ανοιχτό χώρο στη Λευκωσία 620γρ. περίπου άσπρης ουσίας όμοιας με κοκαΐνη, 108 γρ. περίπου ξηρής φυτικής ύλης, όμοιας με κάνναβη, 26γρ. περίπου ναρκωτικής ουσίας MDMA, καθώς επίσης και άλλα τεκμήρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
ΠΙΝΑΚΕΣ: Πόσες ενστάσεις εγκρίθηκαν στις περιοχές που έβαλε στο μικροσκόπιό του το ΥΠΕΣ
Ενδείξεις πως κόμματα και υποψήφιοι βρίσκονται πίσω από τις ψευδείς εγγραφές στους καταλόγους
Ισραήλ στο Ιράν: Επιλέξαμε να μη χτυπήσουμε πυρηνικές εγκαταστάσεις, θα μπορούσε να είναι χειρότερα
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Σε ποιους δήμους και κοινότητες κατατέθηκαν οι περισσότερες ενστάσεις για μετακινήσεις ψηφοφόρων
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Άγνοια Κυβέρνησης για τα περί μεταφοράς πυραύλων από το Κατάρ στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
Το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει τις ΗΠΑ για την επίθεση στο Ιράν
Telegraph για επίθεση Ισραήλ-«Ο Νετανιάχου έκανε αυτό που τον προειδοποίησε ο πλανήτης να μην κάνει»