Πρόσω ολοταχώς για δίκη ο 23χρονος-Εισηγείται δίωξη για ανθρωποκτονία το ΤΑΕ

Πρόσω ολοταχώς για δίκη παραπέμπεται ο 23χρονος, από το όπλο του οποίου έπεσε νεκρή η 21χρονη αδελφή του, Μαρία Χάρπα, το απόγευμα της 5ης Μαΐου, που βρισκόταν στον δεύτερο μήνα κύησής της και έμελλε να σβήσει ανήμερα των γενεθλίων και των αρραβώνων της.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αναπαράσταση, νέες υποδείξεις σκηνών και ξανά από ανάκριση ο 23χρονος

Ο 23χρονος τελεί υπό οκταήμερη κράτηση και την ερχόμενη Παρασκευή εκπνέει το διάταγμα που εκδόθηκε εναντίον του από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, με τους ανακριτές της υπόθεσης να προχωρούν με την καταχώρηση της υπόθεσης.

Οι έρευνες των ανακριτών του ΤΑΕ Λάρνακας έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και μέχρι την Πέμπτη, ο φάκελος της υπόθεσης αναμένεται να διαβιβαστεί στον Γενικό Εισαγγελέα για περαιτέρω οδηγίες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, οι ανακριτές της υπόθεσης αναμένεται να ζητήσουν την δίωξη του 23χρονου για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, ενώ βάσει τούτου φαίνεται να μην προκύπτουν στοιχεία για φόνο εκ προμελέτης. (σ.σ διευκρίνηση λόγω του ότι η Αστυνομία διερευνούσε όλα τα ενδεχόμενα).   

Όλο το μαρτυρικό υλικό, αναμένεται να μελετηθεί από την Νομική Υπηρεσία, η οποία θα έχει και τον τελικό λόγο, ως προς τις κατηγορίες που θα αντιμετωπίσει ο 23χρονος. 

Σημειώνεται ότι από την στιγμή που δεν στοιχειοθετείται η πρόθεση και σε περίπτωση που τελικά δεν κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία, τότε το αδίκημα που ακολουθεί είναι αυτό της πρόκλησης θανάτου εξ αμελείας, χωρίς να αποκλείεται κατά τη διάρκεια της δίκης να αντικατασταθεί, όπως γίνεται σε άλλες περιπτώσεις. 

Στην ίδια γραμμή 

Θέση του 23χρονου παραμένει πως επρόκειτο για ατύχημα το οποίο συνέβη ενώ καθάριζε το όπλο του, με αποτέλεσμα η σφαίρα να σκοτώσει την αδελφή του, η οποία δέχθηκε τον πυροβολισμό από πλάγια και κοντινή απόσταση. 

Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας, έχοντας στα χέρια τους τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα που κατέρριπταν τον ισχυρισμό του 23χρονου, πως είχε μεταβεί στο στρατό και ο οπλουργός του εισηγήθηκε να καθαρίσει το όπλο, ισχυρισμοί οι οποίοι δεν επιβεβαιώθηκαν ούτε από την Εθνική Φρουρά, υπέβαλαν στις 12 Μαΐου σε τρίτη ανακριτική κατάθεση, κατά την οποία ο νεαρός άλλαξε την ομολογία του. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξανά ενώπιον Δικαστηρίου ο 23χρονος που σκότωσε την αδελφή του-Δεδομένη η δίωξη
 
Αφού ο δρόμος ήταν μονόδρομος, ο 23χρονος ομολόγησε πως είπε ψέματα ότι πήγε στον στρατό, ωστόσο επέμεινε στη θέση ότι ο θάνατος της αδελφής του οφείλεται σε ατύχημα, ενώ ισχυρίστηκε πως είπε ψέματα γιατί φοβήθηκε με τη σύλληψη του και το ίδιο ψέμα είχε πει και στη μητέρα του, ώστε να αποφύγει να πάει για δουλειά μαζί της στη μάντρα.
 
Ο 23χρονος υπέδειξε στους ανακριτές σημείο όπου βρισκόταν, ενώ στη συνέχεια είχε μεταβεί σε πρατήριο βενζίνης για να φουσκώσει τα ελαστικά του οχήματος του. Κι αυτό διότι, όπως προκύπτει, του τα είχε ξεφουσκώσει η αδερφή του μετά από καυγά, με τον ίδιο να κόβει για εκδίκηση τα φρένα του οχήματος της αδελφής του.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μίλησε η νεκροτομή στη σορό της άτυχης Μαρίας-Από κοντινή απόσταση η σφαίρα

Συγκεκριμένα, όπως ακούστηκε ενώπιον του Δικαστηρίου, κατά τη διενέργεια των εξετάσεων και αφού παραλήφθηκε το όχημα της άτυχης Μαρίας εξετάστηκε από εμπειρογνώμονες της Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας.

Κατά την εξέταση διαπιστώθηκε ότι το μπροστινά φρένα πέδησης ήταν κομμένα κακόβουλα πιθανό με πένσα ή κόφτη. Σημειώνεται ότι ο 23χρονος αποφοίτησε από την Τεχνική Σχολή Αγίου Λαζάρου το 2015 από τον κλάδο Μηχανολογίας με ειδικότητα μηχανικού αυτοκινήτων.
 
Ωστόσο ανακρινόμενος ο 23χρονος και ερωτηθείς αν ήθελε να σκοτώσει την αδερφή του με αυτή του την ενέργεια, απάντησε αρνητικά, προβάλλοντας κάποιους ισχυρισμούς.

Στο μεταξύ, o ισχυρισμός του ότι είχε μεταβεί σε πρατήριο βενζίνης για να φουσκώσει τα λάστιχα, επιβεβαιώθηκε μετά από εξετάσεις που διενήργησαν οι ανακριτές.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Συνελήφθη 24χρονος που είχε στην κατοχή του ναρκωτικά και κλοπιμαία
Στις φλόγες συνεργείο στη Λευκωσία-Κάηκαν ολοσχερώς δώδεκα αυτοκίνητα (pics)
Κλάπηκε όχημα αξίας 30 χιλιάδων στη Λεμεσό-Συνελήφθη 21χρονος
Τρομοκρατική ενέργεια η επίθεση σε εκκλησία στο Σίδνεϊ-Δεκαπεντάχρονος ο δράστης
Πάνω από 100 οι μετανάστες που έφθασαν τη Δευτέρα στην Κύπρο-Δύο συλλήψεις
LIVE: Νετανιάχου: Η ανταπόδοση της επίθεσης του Ιράν πρέπει να είναι έξυπνη, θα προειδοποιήσουμε τις ΗΠΑ
Οι Βρυξέλλες δίνουν τον ρυθμό στα κρίσιμα ζητήματα-Οι επιδιώξεις της Λευκωσίας για Κυπριακό και Μεταναστευτικό
Καμπανάκι για νέες αυξήσεις στα καύσιμα λόγω πολέμου-Κίνδυνο εκμετάλλευσης προβλέπουν οι καταναλωτές
Τι σηματοδοτεί η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ-Η επόμενη μέρα και τα απόνερα στην Κύπρο
Αρχές Ιουλίου οι πρώτες αναδομήσεις πολυκατοικιών για ΚτίΖΩ-Αρχίζει η β’ φάση του σχεδίου