Πύρινος εφιάλτης στα κατεχόμενα-Απέστειλε βοήθεια η Κυπριακή Δημοκρατία (pics&video)

Δύο μεγάλες φωτιές ξέσπασαν στα κατεχόμενα χωριά Διόριος και Κορμακίτης, με αποτέλεσμα το παράνομο, κατοχικό καθεστώς να αναγκαστεί να ζητήσει βοήθεια από την Κυπριακή Δημοκρατία. 
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στις περιοχές έσπευσαν οχήματα της "πυροσβεστικής", της "πολιτικής άμυνας" και του "τμήματος δασών" ενώ ζητήθηκε συνδρομή δύο ελικοπτέρων από την Τουρκία. Καταβάλλονται προσπάθειες να τεθούν υπό έλεγχο, αλλά το έργο δυσχεραίνεται λόγω των ανέμων.
Η πυρκαγιά φαίνεται να επεκτάηθηκε κοντά στις εγκαταστάσεις του "πανεπιστημίου εγγύς ανατολής". Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, οι φοιτητές του "πανεπιστημίου" κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τον χώρο.
 
Σύμφωνα με τον λεγόμενο "πρωθυπουργό" Ερσίν Τατάρ, η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο νωρίς το βράδυ αλλά οι επιχειρήσειςγια την πλήρη κατάσβεσή της αναμένεται να συνεχιστούν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΕΚΤΑΚΤΟ: Νέο μέτωπο πυρκαγιάς και στον Ύψωνα-Έφθασαν μέχρι τις αυλές σπιτιών οι φλόγες

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, η Κυβέρνηση απέστειλε ένα αεροπλάνο του Τμήματος Δασών που επιχειρεί αυτή τη στιγμή, καθώς και ένα ελικόπτερο του Κέντρου Διάσωσης που επέστρεψε πίσω και θα ξαναπάει, ώστε να βοηθήσουν στη μάχη με τις φλόγες.

 
Σε ετοιμότητα βρίσκονται και τρία μεγάλα πυροσβεστικά οχήματα, για να μεταβούν στα κατεχόμενα εάν ζητηθεί, ενώ η Κυπριακή Δημοκρατία είναι πρόθυμη να προσφέρει και οποιασδήποτε άλλης μορφής βοήθεια.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο Κυβερνητικός Εκρπόσωπος Κυριάκος Κούσιος είπε πως η Κυπριακή Δημοκρατία ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του κ. Ακιντζί, ο οποίος είχε άμεση επικοινωνία με εκπρόσωπο της Προεδρίας της Δημοκρατίας, που ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος έδωσε σχετικές οδηγίες προς τους αρμόδιους Υπουργούς. 
Στην περιοχή έσπευσαν ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, ο "πρωθυπουργός" Ερσίν Τατάρ και οι "υπουργοί εξωτερικών και γεωργίας" Κουντρέτ Οζερσάι και Ντουρσούν Ογκούζ. Επίσης μετέβη εκεί ο αρχηγός του ΡΤΚ Τουρφάν Ερχιουρμάν.
Ο κ. Ακιντζί  είπε ότι οι πνεύμονες πρασίνου καταστρέφονται και ότι είναι πρόωρο να λεχθεί οτιδήποτε για τα αίτια χωρίς αποδείξεις.

 

 

Ο δρόμος μεταξύ των χωριών Διόριος και Μύρτου έκλεισε για την κυκλοφορία.

«Δεν περνά μια μέρα χωρίς να έχουμε μια κρίση», έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook ο λεγόμενος «υπουργός εξωτερικών» των κατεχομένων Κουντρέτ Οζερσάι. Αναφέρεται στη συνδρομή πυροσβεστικού ελικοπτέρου από την Τουρκία και την αναμονή για περαιτέρω βοήθεια.
 
Ο Οζερσάι προσθέτει ακόμη «επέλεξαν» να ζητήσουν βοήθεια με πτητικά μέσα από τη «νότια Κύπρο», μέσω των Ηνωμένων Εθνών.
 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

 

Δειτε Επισης

Κυκλοφορούσε φορτωμένος κροτίδες-Χειροπέδες σε 18χρονο στη Λεμεσό (pic)
Πρόλαβε τα χειρότερα το Τμήμα Δασών-Πυρκαγιές σε Λάρνακα και Λευκωσία
Απουσιάζει από το σπίτι της η 29χρονη Κατερίνα-Έκκληση της Αστυνομία προς το κοινό
Ενεπλάκησαν σε τροχαίο και εγκατέλειψαν την σκηνή-Άφησαν αβοήθητο τραυματία
Συναγερμός και προειδοποιήσεις για τις λαμπρατζιές–«Αυξημένος κίνδυνος λόγω των ανέμων»
Χειροπέδες σε 55χρονο για εμπρησμούς σε πρακτορεία στοιχημάτων στη Λευκωσία
Κροτίδες, ναρκωτικά και φωτιές το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής-Σε κινητοποίηση Αστυνομία και Πυροσβεστική
Αναστάτωση στη Λεμεσό-Νεαροί έκαιγαν ελαστικά στη μέση του δρόμου
Αναμένουν απαντήσεις από την πειθαρχική έρευνα για την απόδραση κρατούμενου στις Κεντρικές Φυλακές
Το αίσθημα ασφάλειας, η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και η πάταξη της αππωμάρας