ΒΙΝΤΕΟ: Τέλος στην περιπέτεια του 35χρονου-Η στιγμή της αποφυλάκισής του (pics)

Τέλος έλαβε η περιπέτεια των τελευταίων ημερών που πέρασε ο 35χρονος, που καταδικάστηκε σε 45 ημέρες φυλάκιση με την κατηγορία της παρακοής των διαταγμάτων που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Υγείας για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, αφού αποφυλακίστηκε πριν από λίγα λεπτά. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έτριξαν τα δόντια στον 35χρονο «εγκληματία»... Γιατί κύριε Δικαστά;
 
Η πρωτοφανής καταδίκη του 35χρονου προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την κοινωνία, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρεμβαίνει. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέγραψε, με την συγκατάθεση του Γενικού Εισαγγελέα την προεδρική χάρη στον 35χρονο, οποίος πριν από λίγο πέρασε την πύλη των Κεντρικών Φυλακών για να επιστρέψει στο σπίτι του.
Υπενθυμίζεται πως με βάση τα γεγονότα της υπόθεσης, το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε εναντίον του 35χρονου καταδικαστική απόφαση, επιβάλλοντας του ποινή άμεσης φυλάκισης 45 ημερών, αφού τον έκρινε ένοχο, στη βάση καταγγελίας από την Αστυνομία Δερύνειας, ότι λίγο μετά τις εννέα το βράδυ της 25ης Μαρτίου 2020, παραβίασε το διάταγμα απαγόρευσης μετακίνησης προσώπων το οποίο ίσχυε από τις 2100 το βράδυ μέχρι τις 0600 το πρωί.
Ο 35χρονος έδωσε ως δικαιολογία στην Αστυνομία ότι «παραβίασε το συγκεκριμένο διάταγμα γιατί αποφάσισε να επισκεφθεί τη σύντροφο του».

Η απόφαση του Δικαστηρίου προκάλεσε έντονες αντιδράσεις με οργανωμένα σύνολα, αλλά και πολίτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να αντιδρούν και να ζητούν την άμεση παρέμβαση της πολιτείας.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέγραψε την προεδρική χάρη στον 35χρονο. Σε γραπτή δήλωση του Παναγιώτη Σεντώνα, σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχει το Σύνταγμα, μετά και από εισήγηση του Γενικού Εισαγγελέα, αποφάσισε την αναστολή της έκτισης της ποινής φυλάκισης του 35χρονου. 

Για την απόφαση αναστολής  λήφθηκε υπόψη ότι από την 27η Μαρτίου 2020 (δηλαδή δύο μέρες μετά την υπό αναφορά παράβαση), αυτής της φύσεως αδικήματα τιμωρούνται με εξώδικη ρύθμιση επιβολής προστίμου. Λήφθηκαν, επίσης, υπόψη και άλλοι σχετικοί με την υπόθεση παράγοντες.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

«Βεντέτα» πίσω από τη ρατσιστική συμπεριφορά και τις ύβρεις στο Tik Tok-Παραπέμφθηκε σε δίκη ο 62χρονος
Τι προνοεί το Σύνταγμα για παύση κρατικού αξιωματούχου και η απόφαση Τρύφωνος που θα βρεθεί στο επίκεντρο
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Ανακαλούνται όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για χρήση πυροτεχνημάτων μετά τη φωτιά που ξέσπασε
Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα