Εξαπάτησαν διευθυντή ξενοδοχείου και απέσπασαν χιλιάδες ευρώ-Βλέπουν χτύπημα χάκερ οι Αρχές

Yπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου και απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, διερευνά το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, 65χρονος Διευθυντής Εσόδων και Εσωτερικού Ελέγχου ξενοδοχείου στην Πάφο, κατήγγειλε χτες ότι στις 5.5.2020 απέστειλε με έμβασμα μέσω τράπεζας το χρηματικό ποσό των 10.614 ευρώ σε εταιρεία που εδρεύει στο Λονδίνο.
 
Το ποσό, όπως ανέφερε στην Αστυνομία, αφορούσε επιστροφή χρημάτων για κρατήσεις που έγιναν στο ξενοδοχείο από την πιο πάνω εταιρεία, για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο του 2020.
 
Σύμφωνα με την καταγγελία, ο παραπονούμενος ανέφερε πως στις 4.5.2020 έλαβε ηλεκτρονικό μήνυμα από τη συγκεκριμένη ταξιδιωτική εταιρεία και βάση του μηνύματος ενημερώνονταν για τα στοιχεία του λογαριασμού τους.
 
Αργότερα την ίδια ημέρα, ο παραπονούμενος ανέφερε στην Αστυνομία, ότι έλαβε νέο μήνυμα  στο οποίο αναφερόταν πως θα έπρεπε να κάνει το έμβασμα σε άλλο αριθμό λογαριασμού τράπεζας παρά στον αριθμό που δόθηκε αρχικά. Το δεύτερο μήνυμα, εκτιμάται από την Αστυνομία ότι προερχόταν από χάκερ.
 
Ο Διευθυντής στις 5.5.20 έμβασε το ποσό των 10.614 ευρώ στο δεύτερο λογαριασμό με αποτέλεσμα η εταιρεία στην Αγγλία ουδέποτε να λάβει τα χρήματα από την ακύρωση των κρατήσεων και εκεί διαπιστώθηκε η απάτη.
 
Από τις περαιτέρω εξετάσεις διαπιστώθηκε κακόβουλο λογισμικό στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Διευθυντή. Ακολούθως ενημερώθηκε η τράπεζα και αναμένεται, να γίνει προσπάθεια επιστροφής του ποσού καθώς και να παγοποιηθεί στην περίπτωση που δεν έχει εκταμιευτεί από τους δράστες.
 
Για την υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου αναμένεται να γίνουν επίσης εξετάσεις από το ΤΑΕ Πάφου  μέσω Ιντερπόλ και της Μονάδας Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης - ΜΟΚΑΣ.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί