Ανανεώθηκε για άλλες οκτώ μέρες η κράτηση του 23χρονου που σκότωσε την άτυχη Μαρία

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, οδηγήθηκε ο 23χρονος που συνελήφθη και τελεί υπό κράτηση για τον θάνατο της 21χρονης αδελφής του Μαρίας Χάρπα, η οποία έπεσε νεκρή από το G3 του αδερφού της.
 
Ο νεαρός, οδηγήθηκε, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, στο κτίριο του Δικαστηρίου ενώ στον χώρο βρίσκονται και συγγενικά του πρόσωπα.
Το Δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας για ανανέωση της κράτησής του για ακόμη οκτώ ημέρες. 
 
Σε νέα ανάκριση που πέρασε ο 23χρονος παραδέχθηκε ότι τελικά δεν πήγε στο στρατό, όπως είχε αρχικά αναφέρει, αλλά όπως είπε στους ανακριτές, προέβαλε αυτό τον ισχυρισμό, καθώς φοβήθηκε μετά τη σύλληψη του. Μάλιστα, την ίδια δικαιολογία είχε δώσει και στη μητέρα του, για να μην πάει μαζί της δουλειά στη μάντρα.
 
Επίσης οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας, έχουν στα χέρια τους τα αποτελέσματα του βαλλιστικού ελέγχου, ο οποίος έδειξε ότι όντως το όπλο που καθάριζε ο 23χρονος, έπαθε εμπλοκή. Ωστόσο οι έρευνες γύρω από το συμβάν συνεχίζονται, αφού υπάρχουν κι άλλα κενά σημεία, στα οποία πρέπει να δοθούν απαντήσεις, με τους ανακριτές να μην έχουν καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα.
 
Η αλλαγή της κατάθεσης του 23χρονου, όπως ανέφερε ο REPORTER, ήταν μονόδρομος, αφού οι ανακριτές είχαν στα χέρια τους τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα, που έδειχναν ότι δεν είχε οποιαδήποτε επαφή και κατέρριπταν τον ισχυρισμό του.
 
Παράλληλα, από τις έρευνες διαπιστώθηκε πως τα μπροστινά φρένα του οχήματος της άτυχης Μαρίας ήταν κομμένα, με τον 23χρονο να παραδέχεται ότι αυτός τα έκοψε, καθώς είχε εκνευριστεί με το γεγονός ότι του είχε ξεφουσκώσει τα λάστιχα του αυτοκινήτου, του την ίδια μέρα.
 
Ο ισχυρισμός του για τα ξεφούσκωτα λάστιχα επιβεβαιώνεται, αφού μετά από εξετάσεις που διενεργήθηκαν, ο 23χρονος διαφαίνεται να μεταβαίνει σε συγκεκριμένο πρατήριο βενζίνης και να φουσκώνει τα λάστιχά του.
 
Ερωτηθείς αν το κίνητρο του ήταν να τη σκοτώσει, απάντησε κατηγορηματικά όχι, προβάλλοντας ισχυρισμό ο οποίος έπεισε τους ανακριτές.
 
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, διαπιστώθηκε ότι η 21χρονη πυροβολήθηκε από πλάγια θέση, ενώ όπως είχαμε αναφέρει, η σφαίρα ρίχθηκε από κοντινή απόσταση αλλά όχι εξ επαφής, και τόσο το θύμα όσο και ο θύτης, κατά τον ουσιώδη χρόνο, κάθονταν.
 
Στο μεταξύ, προβληματισμό και πολλά ερωτήματα, προκαλεί ο ισχυρισμός του νεαρού πως δεν γνώριζε ότι το όπλο του ήταν έμφορτο, ισχυρισμός ο οποίος δεν ικανοποιεί τους ανακριτές, όπως επίσης δεν ικανοποιεί ο ισχυρισμός ότι το νάιλον σακούλι, από το οποίο λείπουν οκτώ σφαίρες, το χρεώθηκε έτσι από την Εθνική Φρουρά. Κάτι το οποίο απορρίπτει και η Εθνική Φρουρά, τονίζοντας πως όλοι οι έφεδροι το χρεώνονται και το παραλαμβάνουν κλειστό.
 
Σημειώνεται ότι θεωρείται δεδομένο πως με την ολοκλήρωση των εξετάσεων ο φάκελος της υπόθεσης θα διαβιβαστεί στον Γενικό Εισαγγελέα για οδηγίες και ο 23χρονος θα κατηγορηθεί και θα παραπεμφθεί σε δίκη.
 
Ωστόσο, άγνωστο ακόμα με ποιο αδίκημα θα βρεθεί αντιμέτωπος, αφού οι ανακριτές δεν έχουν κλειδώσει στο εάν πρόκειται ή όχι για ατύχημα, ενώ σε αυτή την περίπτωση ο 23χρονος θα κατηγορηθεί για θάνατο εξ' αμελείας. 

 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Βαριά καμπάνα σε 49χρονη που πιάστηκε με δεκάδες κούτες αδασμολόγητων τσιγάτων
Δεκαεννιάχρονος έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο (pics)
Ποιος είναι ο αρχιτέκτονας που σχεδίασε την επίθεση Ιράν σε Ισραήλ-Βετεράνος πολέμου
Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ-Ήταν συνωμοσιολόγος
Άλλη ανάλυση για το πλήγμα Ισραήλ στο Ιράν-«Game changer, ίσως οδηγήσει σε ανοιχτό πόλεμο»
Σοκ στο Τέξας-Δεκάχρονος ομολόγησε ότι σκότωσε άνδρα την ώρα που κοιμόταν
Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018-«Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν»
Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics