Διώκονται ποινικά αστυνομικοί για την υπόθεση Μεταξά-Ανάμεσα τους υψηλόβαθμα μέλη

Οδηγίες για ποινική δίωξη αστυνομικών έδωσε ο Γενικός Εισαγγελέας, σε σχέση με την πολύκροτη υπόθεση του κατά συρροή δολοφόνου που πάγωσε το παγκύπριο με τα στυγερά εγκλήματα του.
 
Ένα χρόνο μετά την αποκάλυψη της φρίκης, όπου ο Νίκος Μεταξάς δολοφόνησε και πέταξε σε υγρούς τάφους πέντε γυναίκες και δύο παιδιά, λήφθηκε απόφαση για ποινικές διώξεις αστυνομικών, αφού στο πόρισμα των ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών εντοπίστηκαν σοβαρά λάθη και παραλείψεις που αφορούσαν τους χειρισμούς των μελών της δύναμης, αναφορικά με τα θύματα του κατά συρροή δολοφόνου, οι οποίες είχαν δηλωθεί ως ελλείπουσες.
 
Οι ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές, αφού έλαβαν δεκάδες μαρτυρίες και είχαν στα χέρια τους ένα ογκωδέστατο μαρτυρικό υλικό, διαπίστωσαν σοβαρά κενά στη διερεύνηση των υποθέσεων και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως στοιχειοθετούνται ποινικά αδικήματα, σε βάρος μελών της Αστυνομίας, που επρόκειτο είτε για απλούς αστυνομικούς είτε για προϊστάμενους που έδιναν οδηγίες.
 
Στο πόρισμα της η Ανεξάρτητη Αρχή Ισχυρισμών και Παραπόνων εισηγείτο στον Γενικό Εισαγγελέα την ποινική δίωξη είκοσι αστυνομικών.
 
Μετά από αξιολόγηση του μαρτυρικού υλικού, ο Γενικός Εισαγγελέας κατέληξε επίσης στο συμπέρασμα ότι δικαιολογούνται ποινικές διώξεις σε βάρος δεκαπέντε περίπου αστυνομικών, εναντίον των οποίων ετοιμάζεται κατηγορητήριο και ακολούθως οι αστυνομικοί, αναμένεται να παραπεμφθούν σε δίκη.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER πρόκειται για αστυνομικούς από διάφορες βαθμίδες, ανάμεσα τους και υψηλόβαθμα μέλη, ενώ επτά εκ των δεκαπέντε υπηρετούν στη Λάρνακα.
 
Για τις διώξεις ενημερώθηκε ήδη ο Αρχηγός Αστυνομίας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Κυκλοφορούσε φορτωμένος κροτίδες-Χειροπέδες σε 18χρονο στη Λεμεσό (pic)
Πρόλαβε τα χειρότερα το Τμήμα Δασών-Πυρκαγιές σε Λάρνακα και Λευκωσία
Απουσιάζει από το σπίτι της η 29χρονη Κατερίνα-Έκκληση της Αστυνομία προς το κοινό
Ενεπλάκησαν σε τροχαίο και εγκατέλειψαν την σκηνή-Άφησαν αβοήθητο τραυματία
Συναγερμός και προειδοποιήσεις για τις λαμπρατζιές–«Αυξημένος κίνδυνος λόγω των ανέμων»
Χειροπέδες σε 55χρονο για εμπρησμούς σε πρακτορεία στοιχημάτων στη Λευκωσία
Κροτίδες, ναρκωτικά και φωτιές το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής-Σε κινητοποίηση Αστυνομία και Πυροσβεστική
Αναστάτωση στη Λεμεσό-Νεαροί έκαιγαν ελαστικά στη μέση του δρόμου
Αναμένουν απαντήσεις από την πειθαρχική έρευνα για την απόδραση κρατούμενου στις Κεντρικές Φυλακές
Το αίσθημα ασφάλειας, η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και η πάταξη της αππωμάρας