Ενημερώθηκε για το επιχειρησιακό πλάνο των Αρχών για επιτήρηση των μέτρων ο Πρόεδρος

Η Κυβέρνηση αισιοδοξεί ότι μετά τη συμμόρφωση που επέδειξαν οι πολίτες κατά το προηγούμενο διάστημα, θα δείξουν την ίδια ωριμότητα και κατά τη περίοδο που χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα, δήλωσε ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Πέτρος Δημητρίου.
 
Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο κ. Δημητρίου αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε το πρωί της Δευτέρας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Γιώργο Σαββίδη και τον Αρχηγό της Αστυνομίας, Κύπρο Μιχαηλίδη, ενόψει των ελέγχων αλλά και των επιθεωρήσεων σε χώρους εργασίας.
 
«Θα δούμε πως θα αφομοιωθούν τα πρώτα μέτρα χαλάρωσης από τον κόσμο. Από τη στιγμή που υπήρξε σε τόσο μεγάλο βαθμό η συμμόρφωση όλο το προηγούμενο διάστημα με τα σκληρά μέτρα, τα οποία ήταν αναγκασμένη η Κυβέρνηση να λάβει, αισιοδοξούμε ότι και στην περίοδο της χαλάρωσης θα δείξουμε την ίδια ωριμότητα», ανέφερε.
 
Είπε ακόμη ότι καθ’ όλη τη διάρκεια που βρίσκεται σε ισχύ ο περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμος και τα διατάγματα με τα οποία περιορίζεται η διακίνηση των πολιτών, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε τακτική επαφή με την ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης και της Αστυνομίας, με στόχο την καλύτερη δυνατή εποπτεία και επιτήρηση των μέτρων.
 
Οι συναντήσεις αυτές γίνονται σε πολύ τακτική βάση και όπως είναι λογικό, συνεχίζονται και σήμερα με τα πρώτα μέτρα χαλάρωσης, συμπλήρωσε.
 
Ανέφερε ότι κατά τη σημερινή συνάντηση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημερώθηκε για το επιχειρησιακό πλάνο της Αστυνομίας, και τον τρόπο με τον οποίο γίνεται ο έλεγχος. Παράλληλα με την Αστυνομία, περίπου 160 δημόσιοι λειτουργοί θα λάβουν εξουσιοδότηση επιθεωρητή, συνέχισε ο κ. Δημητρίου, λέγοντας ότι στη συνάντηση συζητήθηκε και ο συντονισμός των διαφόρων υπηρεσιών.
 
Είναι αναμενόμενο ότι βάρος θα δοθεί πλέον πέρα από τη διακίνηση των πολιτών και στα μέτρα τα οποία εφαρμόζονται στους χώρους εργασίας, είτε αυτά αφορούν το λιανικό εμπόριο, είτε εργοτάξια, κατέληξε ο κ. Δημητρίου.

Δειτε Επισης

Επανασύλληψη 44χρονου για υποθέσεις εμπρησμών
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση στα Κούκλια
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Απουσιάζει από την κατοικία του στην Πάφο 19χρονος (pics)
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων
Οι επιστημονικές εξετάσεις δίνουν απαντήσεις για τον θάνατο της οκτάχρονης Καισσαριανής
Καταχωρείται μέχρι την Παρασκευή η αίτηση για παύση Ελεγκτή-Ανοίγουν παλιά μέτωπα, ετοιμοπόλεμες οι δύο πλευρές
Δεκαεπτάχρονος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λάρνακα (pic)