Αρνούνται ανάμιξη οι νεαροί που συνελήφθησαν στο mini futsal-Ζήτησε οκτώ, πήρε δύο μέρες κράτηση η Αστυνομία

Διάταγμα διήμερης προσωποκράτησης εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον 21χρονου και 19χρονου, οι οποίοι είχαν συλληφθεί σε σχέση με την επίθεση που δέχθηκαν μέλη της Αστυνομίας από ομάδα νεαρών, οι οποίοι έπαιζαν ποδόσφαιρο σε γήπεδο, στον Άγιο Αθανάσιο.
 
Την ίδια ώρα η Αστυνομία καταζητεί τρίτο πρόσωπο, που φέρεται ως το άτομο που φέρεται να κτύπησε γυναίκα λοχία της Αστυνομίας και της άρπαξε το κινητό της τηλέφωνο, ενώ αναζητούνται και άλλα πρόσωπα.
 
Ανακρινόμενος ο πρώτος ύποπτος, παραδέχθηκε πως βρισκόταν στο γήπεδο και παρακολουθούσε άλλα άτομα που έπαιζαν ποδόσφαιρο, ωστόσο ισχυρίζεται ότι κατά την άφιξη της Αστυνομίας, αναχώρησε πεζός, εγκαταλείποντας το αυτοκίνητό του στο σημείο, αφού δεν κατείχε δικαιολογητικό για τη συγκεκριμένη διακίνηση. Παράλληλα, αρνήθηκε τη διάπραξη των αδικημάτων και ότι δεν γνωρίζει τα πρόσωπα που μετείχαν στο επεισόδιο.
 
Ανακρινόμενος ο δεύτερος ύποπτος, παραδέχθηκε κι αυτός ότι κατά τον ουσιώδη χρόνο βρισκόταν στο γήπεδο μαζί με τον ανήλικο γιο του και έπαιζε ποδόσφαιρο, ενώ κατά τον ίδιο χρόνο, βρίσκονταν εκεί κι άλλα νεαρά άτομα που έπαιζαν ποδόσφαιρο. Κι αυτός αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη στην επίθεση κατά των Αστυνομικών.
 
Η Αστυνομία ζήτησε την κράτηση των υπόπτων για οκτώ ημέρες, αφού υπολείπεται ανακριτικό έργο, ωστόσο οι δικηγόροι των υπόπτων έφεραν ένσταση στο αίτημα της Αστυνομίας, με το Δικαστήριο να αποφασίζει τελικά την κράτηση των νεαρών για δύο ημέρες. Δικηγόρος του πρώτου υπόπτου ήταν ο Πάρης Λοΐζου,
 
Εναντίον τους διερευνώνται αδικήματα που αφορούν επίθεση, πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης, ληστεία και της παραβίαση του περί λοιμοκάθαρσης νόμου.
 
Υπενθυμίζεται πως τα μέλη της δύναμης κλήθηκαν στη σκηνή μετά από πληροφορία ότι περίπου 20 άτομα έπαιζαν ποδόσφαιρο σε γήπεδο, κατά παράβαση του περί λοιμοκάθαρσης νόμου.
 
Κάποια εξ αυτών εγκατέλειψαν το χώρο όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία αστυνομικών, ενώ περίπου δέκα πρόσωπα φέρονται να άρχισαν να τους εξυβρίζουν. Σε κάποια στιγμή, ένας εκ των νεαρών φέρεται να επιτέθηκε στη γυναίκα Αστυνομικό  και αφού την κτύπησε της άρπαξε το κινητό της τηλέφωνο. Στη συνέχεια γύρω στα πέντε νεαρά άτομα φέρονται να επιτέθηκαν και να κτύπησαν τους δυο Αστυνομικούς και ακολούθως τράπηκαν σε φυγή.
 
Τα μέλη της Αστυνομίας μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, όπου έτυχαν των πρώτων βοηθειών και απελύθηκαν, ενώ παραπέμφθηκαν για εξειδικευμένες εξετάσεις.
 
Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων προέκυψε μαρτυρία εναντίον 21χρονου και 19χρονου από τη Λεμεσό, οι οποίοι συνελήφθηκαν βάσει δικαστικού εντάλματος και σήμερα οδηγήθηκαν στο δικαστήριο, το οποίο διέταξε την διήμερη προσωποκράτηση τους.
 

Δειτε Επισης

Έριξαν μπάλες με ναρκωτικά και κινητά εντός των Κεντρικών Φυλακών- Εντοπίστηκαν από δεσμοφύλακες
Αναστάτωση σε σχολεία ανά το Παγκύπριο-Απειλητικά email για βόμβες
Καταχωρείται η ένσταση Γενικού Ελεγκτή στο αίτημα για παύση του-Πολυσέλιδη έκθεση των δικηγόρων
Κουκουλοφόροι τα έκαναν γυαλιά καρφιά στα κλειστά γήπεδα Απόλλωνα και ΑΕΛ
Αναστάτωση σε σχολεία της Λεμεσού-Στάλθηκαν απειλητικά email
Στο Νοσοκομείο πέντε πρόσωπα έπειτα από τροχαίο στην Πάφο
Νεαρός εντοπίστηκε να οδηγεί υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών στην Πάφο
Χειροπέδες σε 46χρονη για κλοπή των εισπράξεων από αρτοποιείο
Πυρκαγιές σε ισόγειο οικίας και διαμέρισμα στη Λάρνακα έθεσε σε κινητοποίηση την Πυροσβεστική
Χειροπέδες σε 19χρονο για κλοπές από οχήματα στη Λάρνακα