Στον Κληρίδη τις επόμενες μέρες οι φάκελοι των υποθέσεων με τους εκκλησιασμούς

Στον Γενικό Εισαγγελέα για οδηγίες αναμένεται να διαβιβαστούν τις αμέσως επόμενες ημέρες, από την Αστυνομία,  μια σειρά από υποθέσεις που αφορούν παραβάσεις των διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας για αντιμετώπιση της πανδημίας, από Μητροπολίτες, ιερείς και πιστούς κατά τη διάρκεια εκκλησιασμών.  
 
Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Στέλιος Στυλιανού είπε ότι σήμερα διαβιβάστηκε στο Αρχηγείο Αστυνομίας ο αστυνομικός φάκελος της υπόθεσης του Μητροπολίτη Μόρφου, ενώ στο Αρχηγείο βρίσκεται ήδη και ο φάκελος της υπόθεσης του Μητροπολίτη Τριμυθούντος.
 
Είπε ότι οι φάκελοι θα διαβιβαστούν στη συνέχεια στον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφασίσει ως προς το ενδεχόμενο διάπραξης οποιωνδήποτε ποινικών αδικημάτων.
 
Αναφορικά με το περιστατικό στην Μονή Αγίου Γεωργίου Σπηλαίων της κοινότητας Ερήμη, ο κ. Στυλιανού είπε ότι για την υπόθεση αυτή κατηγορήθηκαν γραπτώς είκοσι συνολικά πρόσωπα για παράβαση του περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου και των σχετικών διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας.
 
Να σημειωθεί ότι ανάμεσα στα πρόσωπα αυτά είναι και ο ιερέας της Μονής και ο κοινοτάρχης της περιοχής.  
 
Ο κ. Στυλιανού δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι ο αστυνομικός φάκελος και αυτής της υπόθεσης διαβιβάστηκε σήμερα στο Αρχηγείο Αστυνομίας και ακολούθως θα διαβιβαστεί στη Νομική Υπηρεσία για οδηγίες.
 
Ο κ. Στυλιανού είπε ότι για τα άτομα που συγκεντρώθηκαν στην περιοχή της Μονής το απόγευμα της ίδιας μέρας και μετά την άφιξη της Αστυνομίας, ανοίχτηκε χωριστή υπόθεση.
 
Η διερεύνηση αυτής της υπόθεσης συνεχίζεται, είπε, σημειώνοντας ότι εναντίον αυτών των προσώπων διερευνώνται αδικήματα που αφορούν παράβαση του Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου και άλλα αδικήματα. Όπως είπε, μέχρι στιγμής έχουν ανακριθεί για αυτή την υπόθεση πέραν των δέκα προσώπων και συνεχίζεται η συλλογή μαρτυρίας από την Αστυνομία. Ο φάκελος και αυτής της υπόθεσης θα διαβιβαστεί στο Αρχηγείο μετά την ολοκλήρωση της διερεύνησης, ανέφερε.    
 
Ο κ. Στυλιανού είπε, τέλος, ότι αύριο αναμένεται να διαβιβαστεί από το ΤΑΕ Λάρνακας στο Αρχηγείο Αστυνομίας και ο αστυνομικός φάκελος που αφορά στην υπόθεση που αφορά τον εκκλησιασμό στο Αβδελλερό.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών