Πρόστιμο €300 στον Ευαγγελίδη που έσπασε την καραντίνα και πήγε να κοινωνήσει

Άμεση αντίδραση από τον Αρχηγό Αστυνομίας σε σχέση με την μετάβαση του Δημάρχου Αραδίππου στην εκκλησία του Αποστόλου Λουκά, όπου έλαβε τη Θεία Κοινωνία και μετά αποχώρησε.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Πήγε εκκλησία, κοινώνησε και ξεσήκωσε αντιδράσεις ο Δήμαρχος Αραδίππου
 
Μετά το δημοσίευμα του REPORTER, ο Αρχηγός της δύναμης Κύπρος Μιχαηλίδης, όπως μας ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, έδωσε οδηγίες για άμεση διερεύνηση του περιστατικού.
 
Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου, ο Αρχηγός έδωσε οδηγίες για να διερευνηθεί η παρουσία τόσο του Δημάρχου όσο και οποιουδήποτε άλλου προσώπου, ώστε να καταγγελθούν, ενώ τονίζει πως η Αστυνομία «δεν χαρίζεται σε κανένα».
 
Στο μεταξύ, ο Δήμαρχος Αραδίππου σε δηλώσεις του στο REPORTER, ανέφερε πως «βρισκόταν στην εκκλησία για να βοηθήσει τους ιερείς», ενώ επισήμανε πως «ήμουν μέσα στα δέκα άτομα που δικαιούνταν να βρίσκονται εντός της εκκλησίας για να βοηθήσουν». 
 
Ωστόσο, η Αστυνομία, μετά και την παραδοχή του Ευάγγελου Ευαγγελίδη, καταγγέλθηκε εξωδίκως, με το πρόστιμο των 300 ευρώ. 
Στο μεταξύ, ανακοίνωση για το ζήτημα εξέδωσε το ΑΚΕΛ Αραδίππου κατηγορώντας τον Ευάγγελο Ευαγγελίδη για ανακολουθία λόγων και πράξεων. 
 
«Είναι με έκπληξη και απογοήτευση που είδαμε, σε ζωντανή μετάδοση μάλιστα, τον Δήμαρχο να μεταβαίνει στην εκκλησία και να μεταλαμβάνει κιόλας, μέσω περιοριστικών μέτρων και καραντίνας. Την ίδια ώρα που ο Δήμαρχος καλεί τον κόσμο να ψάλλει το «Χριστός Ανέστη» από το σπίτι του και στα μπαλκόνια του, ο ίδιος, άλλη μια φορά φαίνεται ανακόλουθος των όσων λέει με αυτά που πράττει» σημειώνει η τοπική οργάνωση του ΑΚΕΛ.

Και διερωτάται: «Αλήθεια, θεωρεί ο ίδιος ότι η ανάγκη του για εκκλησιασμό είναι μεγαλύτερη από των υπολοίπων πιστών που καλούνται να γιορτάσουν την Ανάσταση μακριά από τις εκκλησίες; Τι παράδειγμα δίνει στους δημότες του όταν ο ίδιος δεν τηρεί αυτά που λέει;».

«Δεν είναι η πρώτη φορά», συνεχίζει η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, «που ο Δήμαρχος εν μέσω της πανδημίας προκαλεί είτε με λόγια είτε με πράξεις και εκθέτει το Δήμο μας. Και για να αναφερθούμε και στο κλίμα των ημερών, γνωρίζουμε όλοι ποιους αποκάλεσε υποκριτές των πράξεων και των λόγων τους ο Ιησούς, τους γραμματείς και φαρισαίους. Πιστός ακόλουθος τους φάνηκε να είναι ο πρώτος πολίτης του Δήμου. Καταδικάζουμε απερίφραστα την πράξη αυτή του Δημάρχου που δείχνει την περιφρόνηση στα περιοριστικά μέτρα και «καλεί» τον κόσμο να απειθαρχήσει».

«Ανεξάρτητα από το Δήμαρχο οι δημότες της Αραδίππου έχουν πειθαρχήσει στα μέτρα και φέτος γιορτάζουν την Ανάσταση μακριά από τις εκκλησίες και τους αγαπημένους τους προστατεύοντας τους συνανθρώπους τους για να μην λείψει κανείς στο επόμενο Πάσχα», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Μετά το «Ανάστα ο Θεός» τα έχωσε στον Αρχιεπίσκοπο-«Αποτύχατε»

Δειτε Επισης

Ο Τζον Σουίνι που τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας αναλαμβάνει την πρωθυπουργία
Σε ισχύ οι νέοι κανόνες της ΕΕ για ανεξαρτησία και πολυφωνία των ΜΜΕ
Μέσα στο χλιδάτο παλάτι του Πούτιν με κρυφή κάμερα-Το ανακαίνισε, έχτισε εκκλησία με δικό του θρόνο
Μήνυμα Νετανιάχου για την επιχείρηση στη Ράφα-«Θα συνεχίσουμε μέχρι την απόλυτη νίκη»
Την ανθρωπιστική στήριξη προς Παλαιστίνιους συζήτησαν οι Υπουργοί της ΕΕ
Kαταθέτει στη δίκη Τραμπ η Ντάνιελς-Της έλεγε «μου θυμίζεις την κόρη μου, με τη Μελάνια δεν κοιμόμαστε στο ίδιο δωμάτιο»
BINTEO: Ήρωες αστυνομικοί σκαρφάλωσαν σε ουρανοξύστη 54 ορόφων για να σώσουν γυναίκα που κρεμόταν
Στα €6,76 δισ. η αξία των κυπριακών ομολόγων στον ισολογισμό του Ευρωσυστήματος
Αυξημένη κίνηση στις υπεραγορές το Πάσχα, αλλά όχι σε άλλα καταστήματα λιανικής
Βήματα για άρση «απομόνωσης Τ/κ» ζήτησε από την ΟΙΣ ο Τατάρ-«Δύο χωριστοί λαοί στην Κύπρο»