Το πασχαλινό μήνυμα του Αρχηγού προς τα μέλη της δύναμης-«Συνεχίστε με τον ίδιο ζήλο»

Μήνυμα προς τα μέλη της Αστυνομίας στέλνει με γραπτή δηλωσή του ο Αρχηγός της δύναμης Κύπρος Μιχαηλίδης. Στο μήνυμα του ο Αρχηγός εκφράζει την ευγνωμοσύνη του για τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν τα μέλη της Αστυνομίας για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του επικίνδυνου  ιού.

Διαβάστε αυτούσιο το μήνυμα του Αρχηγού Αστυνομίας

Αγαπητές Συναδέλφισσες και Αγαπητοί Συνάδελφοι, 

Η Μεγάλη Εβδομάδα και η προσμονή για την Ανάσταση και το Πάσχα, μας βρίσκουν όλους, πολίτες και Αστυνομία, να βιώνουμε με αγωνία τις πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Η πανδημία δοκιμάζει τον καθένα από εμάς, ώστε να αποδείξουμε εμπράκτως τα συναισθήματα που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την Ανάσταση. Αυτά της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς, της αδελφοσύνης, της έγνοιας προς τον συνάνθρωπο και ιδιαίτερα προς τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, αλλά και προς όλους όσοι από εμάς είναι περισσότερο εκτεθειμένοι στον κίνδυνο.

Όλοι μας είμαστε στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος. Είμαστε, παράλληλα, ανάμεσα στους πρώτους που σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, καλούμαστε να δίνουμε συνεχώς το παράδειγμα. Το σωστό παράδειγμα. Και αυτό το επιτυγχάνουμε μέσα από την άρτια, αποτελεσματική και ανθρώπινη επιτέλεση του έργου μας.

Σας εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου για τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλετε για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του επικίνδυνου αυτού ιού. Η ακτίδα αισιοδοξίας που προβάλλει κατά τις τελευταίες ημέρες, για σταθεροποίηση και μείωση των κρουσμάτων, είναι αποτέλεσμα και της δικής μας καθοριστικής συμβολής, ως ο εντεταλμένος οργανισμός για εφαρμογή και συμμόρφωση με τα διατάγματα του Υπουργικού Συμβουλίου. 

Μάλιστα, η επιτυχία αυτή αποκτά πολλαπλή σημασία γιατί με τον δικό μας υψηλό επαγγελματισμό και την αυστηρή, αλλά ταυτόχρονη ανθρώπινη προσέγγιση, κερδίσαμε τη συνεργασία και την κατανόηση των πολιτών. Από τις πρώτες δύσκολες ημέρες οι πολίτες, στην πλειοψηφία τους, επέδειξαν υπευθυνότητα, σοβαρότητα και ωριμότητα, δημιουργώντας συνθήκες τάξης και ηρεμίας για τις οποίες συμβάλαμε καθοριστικά.  

Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Καθώς πλησιάζει το Πάσχα σας απευθύνω μήνυμα συναδελφοσύνης και σας καλώ να συνεχίσετε με πληρότητα την αποστολή σας. Για μας και τους συμπολίτες μας, το Πάσχα αποτελεί ευκαιρία πνευματικής κατάνυξης και ενδυνάμωσης των οικογενειακών δεσμών. Φέτος, ωστόσο, θα χρειαστεί να παραμείνουμε σε πλήρη κινητοποίηση για να αποφευχθούν θρησκευτικές, οικογενειακές και άλλες κοινωνικές συναθροίσεις ή δραστηριότητες που σχετίζονται με τα έθιμα του Πάσχα. Πρέπει να καταστεί σαφές ότι δεν υπάρχει η πολυτέλεια της χαλάρωσης των ληφθέντων μέτρων και ενδεδειγμένων συμπεριφορών, καθότι ελλοχεύει ο κίνδυνος να εξανεμιστούν όλα όσα με κόπο αποκτήσαμε. Βρισκόμαστε σ’ ένα κομβικό σημείο, σε μια κρίσιμη καμπή στην μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται συλλογικά, ώστε να εξέλθουμε νικητές και από αυτή τη δοκιμασία. Είμαι βέβαιος ότι με διαρκή προσπάθεια και προσήλωση στους στόχους μας, θα κατορθώσουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ακόμη καλύτερες ημέρες. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε.

Θέλω, τέλος, να σας διαβεβαιώσω ότι έχω απόλυτη επίγνωση του δύσκολου και επικίνδυνου εργασιακού περιβάλλοντος, στο οποίο καλείστε να λειτουργήσετε. Και τώρα στις δυσμενείς συνθήκες που δημιουργήθηκαν ένεκα του κορωνοϊού, αλλά και προηγουμένως. Το έργο μας τυγχάνει αναγνώρισης. Λαμβάνω καθημερινώς συγχαρητήρια και ενθαρρυντικά μηνύματα για την καθοριστικής σημασίας επιτέλεση των καθηκόντων σας. Σας καλώ να συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο, με σεβασμό πρωτίστως στον συνάνθρωπό μας και στο υπέρτατο αγαθό της ανθρώπινης ζωής, αλλά και με προσήλωση στους Νόμους, Κανονισμούς και Διατάγματα της πατρίδος μας. Η Ηγεσία της Αστυνομίας, θα είναι πάντοτε αρωγός, υποστηρικτής  και συμπαραστάτης σας. 

Εύχομαι από καρδιάς Καλή Ανάσταση με αισιοδοξία για το αύριο, χαρά, αγάπη και πάνω απ’ όλα υγεία σ’ εσάς και στις οικογένειές σας.  

Δειτε Επισης

Βανδάλισαν το Δημοτικό Σχολείο Σταυρού-«Απουσία φρούρησης, ζημιές χιλιάδων ευρώ» (pic)
Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή η Μητρόπολη Ταμασού-«Στόχος η αποκάλυψη της αλήθειας»
Απόρριψη έφεσης ΑΤΗΚ από Εφετείο για πρόστιμο από ΕΠΑ
Οι δυνατότητες που έχουν τα σκυλιά Κ-9 παρουσιάστηκαν στις Κεντρικές Φυλακές
Ικανοποίηση Λευκωσίας για τις αναφορές της Moneyval-Καταγράφει συμμόρφωση της ΚΔ με συστάσεις για ξέπλυμα
Αυτές είναι οι τιμές πώλησης των γεωργικών προϊόντων-Όσα παρουσιάζει το «e-κοφίνι» (ΠΙΝΑΚΑΣ)
Καταγγέλλει επίθεση από συγγενή και στέλεχος του επιτελείου Νικολαΐδη ο Αρμεύτης-«Αυτές είναι οι καθαρές δουλείες;»
Απορρίφθηκε η ένσταση για τις εκλογές στον δήμο Δυτικής Λεμεσού-Κανονικά υποψήφιος ο Νίκος Σπύρου
Αποφυλακίζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος-Αντίθετος ο Eισαγγελέας που τον κρίνει αμετανόητο
Θλίψη Ένωσης Συντακτών για τον θάνατο της Γεωργίας Ψαριά-«Πάλεψε γι’ αυτά που πίστευε και υπηρετούσε»