Ολοκληρώθηκε το χρηματοδοτικό πρόγραμμα της ΕΕ-Εκσυγχρονίζεται η Μεννόγεια

Ολοκληρώθηκε τον περασμένο μήνα, το χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Βελτίωση και Προγράμματα ψυχαγωγίας στον ΧΩΚΑΜ στη Μενόγεια», που εξασφάλισε η Αστυνομία Κύπρου, από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ανθρώπων που κρατούνται στον Χώρο Κράτησης Απαγορευμένων Μεταναστών (ΧΩΚΑΜ) στη Μενόγεια. 

Το έργο είχε χρονοδιάγραμμα υλοποίησης από την 1η Σεπτεμβρίου 2016, μέχρι και την 31η Μαρτίου 2020 και συγχρηματοδοτήθηκε σε ποσοστό 90% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και 10% από την Κυπριακή Δημοκρατία. Τελικός Δικαιούχος του έργου είναι η Αστυνομία Κύπρου.

Στο πλαίσιο του έργου και από τα κονδύλια που εξασφαλίστηκαν, αγοράστηκαν και εγκαταστάθηκαν στους κοινόχρηστους χώρους του ΧΩΚΑΜ, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ενώ αγοράστηκαν για τις ανάγκες των κρατουμένων, μέσα ψυχαγωγίας και άθλησης, όπως βιβλία, επιτραπέζια παιχνίδια, είδη χειροτεχνίας, όργανα γυμναστικής εξωτερικού χώρου και αθλοπαιδιών. Μέρος των κονδυλίων διατέθηκε επίσης για συντήρηση και αναβάθμιση των κτηριακών υποδομών του Χώρου Κράτησης Απαγορευμένων Μεταναστών.

Στόχος του έργου ήταν η περαιτέρω βελτίωση των συνθηκών κράτησης και διαβίωσης, καθώς και η προαγωγή της σωματικής και ψυχικής υγείας των υπό επιστροφή προσώπων, που κρατούνται στον Χώρο Κράτησης Απαγορευμένων Μεταναστών Μενόγειας.

Η Αστυνομία Κύπρου αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην ποιοτική και δημιουργική ενασχόληση όσων διαμένουν στον Χώρο Κράτησης Απαγορευμένων Μεταναστών  στη Μενόγεια και εντείνει τις προσπάθειές της προς αυτή την κατεύθυνση.  

 

Δειτε Επισης

Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Αφήνει την κατάσβεση εσωκομματικών φωτιών για μετά τις εκλογές ο ΔΗΣΥ
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ
Από το... Παντοπωλείο στα Δικαστήρια-Οι σταθμοί της τετραετούς σύγκρουσης Εισαγγελίας κι Ελεγκτή
Πάνω από 1,100 κλήσεις στο 1410 το 2021-Άγχος, θλίψη και δυσκολίες λόγω Covid στο επίκεντρο
Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών