Τετάρτη 3 Ιουν, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ολοκληρώθηκε το χρηματοδοτικό πρόγραμμα της ΕΕ-Εκσυγχρονίζεται η Μεννόγεια

  10/04/2020 14:12
Ολοκληρώθηκε το χρηματοδοτικό πρόγραμμα της ΕΕ-Εκσυγχρονίζεται η Μεννόγεια

Ολοκληρώθηκε το χρηματοδοτικό πρόγραμμα της ΕΕ-Εκσυγχρονίζεται η Μεννόγεια

  10/04/2020 14:12

Ολοκληρώθηκε τον περασμένο μήνα, το χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Βελτίωση και Προγράμματα ψυχαγωγίας στον ΧΩΚΑΜ στη Μενόγεια», που εξασφάλισε η Αστυνομία Κύπρου, από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ανθρώπων που κρατούνται στον Χώρο Κράτησης Απαγορευμένων Μεταναστών (ΧΩΚΑΜ) στη Μενόγεια. 

Το έργο είχε χρονοδιάγραμμα υλοποίησης από την 1η Σεπτεμβρίου 2016, μέχρι και την 31η Μαρτίου 2020 και συγχρηματοδοτήθηκε σε ποσοστό 90% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και 10% από την Κυπριακή Δημοκρατία. Τελικός Δικαιούχος του έργου είναι η Αστυνομία Κύπρου.

Στο πλαίσιο του έργου και από τα κονδύλια που εξασφαλίστηκαν, αγοράστηκαν και εγκαταστάθηκαν στους κοινόχρηστους χώρους του ΧΩΚΑΜ, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ενώ αγοράστηκαν για τις ανάγκες των κρατουμένων, μέσα ψυχαγωγίας και άθλησης, όπως βιβλία, επιτραπέζια παιχνίδια, είδη χειροτεχνίας, όργανα γυμναστικής εξωτερικού χώρου και αθλοπαιδιών. Μέρος των κονδυλίων διατέθηκε επίσης για συντήρηση και αναβάθμιση των κτηριακών υποδομών του Χώρου Κράτησης Απαγορευμένων Μεταναστών.

Στόχος του έργου ήταν η περαιτέρω βελτίωση των συνθηκών κράτησης και διαβίωσης, καθώς και η προαγωγή της σωματικής και ψυχικής υγείας των υπό επιστροφή προσώπων, που κρατούνται στον Χώρο Κράτησης Απαγορευμένων Μεταναστών Μενόγειας.

Η Αστυνομία Κύπρου αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην ποιοτική και δημιουργική ενασχόληση όσων διαμένουν στον Χώρο Κράτησης Απαγορευμένων Μεταναστών  στη Μενόγεια και εντείνει τις προσπάθειές της προς αυτή την κατεύθυνση.  

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας