Αυξημένος ο κίνδυνος για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών μέσω διαδικτύου-Συστάσεις προς τους γονείς

Αυξημένος ο κίνδυνος για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών μέσω διαδικτύου κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, αναφέρει, σε ανακοίνωση του, το  «Hope For Children» CRC Policy Center.
 
Σημειώνει ότι το τελευταίο διάστημα εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων για την πρόληψη εξάπλωσης του COVID-19, γονείς και παιδιά περνούν αρκετό χρόνο στο σπίτι και είναι φυσικό να χρησιμοποιούν περισσότερο το διαδίκτυο είτε για εκπαιδευτικούς σκοπούς, είτε ως μέσο ψυχαγωγίας και κοινωνικοποίησης.
 
Όπως αναφέρει, τόσο το κλείσιμο των σχολείων, όσο και ο εγκλεισμός έχει οδηγήσει αναμφισβήτητα σε αυξημένη χρήση του διαδικτύου από ανήλικους.
 
Σε μήνυμα του προς γονείς, το  «Hope For Children» CRC Policy Center αναφέρει ότι η προσαρμογή στη νέα ρουτίνα αναπόφευκτα περιλαμβάνει και την χρήση του διαδικτύου είτε για σκοπούς επικοινωνίας και κοινωνικής αλληλεπίδρασης, είτε για διασκέδαση, και προσθέτει ότι «παρόλα αυτά, χρειάζεται να αναγνωρίσουμε τους κινδύνους που μπορεί να ελλοχεύει».
 
«Είναι σημαντικό να έχετε συχνές συζητήσεις μαζί με το παιδί σας για το πώς ακριβώς περνά το χρόνο του διαδικτυακά, δείχνοντάς του παράλληλα ότι του έχετε εμπιστοσύνη. Είναι επίσης σημαντικό, το παιδί να γνωρίζει πώς μπορεί να έρθει να μιλήσει μαζί σας για ότι το ανησυχεί και το προβληματίζει, επιβεβαιώνοντάς του πως καμιά ανησυχία δεν είναι ασήμαντη και μικρή», σημειώνει.
 
Σε μήνυμα του στα παιδιά, το  «Hope For Children» CRC Policy Center αναφέρει ότι το διαδίκτυο μπορεί να είναι μια λύση σε αυτή την περίοδο του εγκλεισμού, σημειώνοντας ότι «παρόλα αυτά, ακόμη και μέσω διαδικτύου κάποιος μπορεί να σας κάνει να νιώσετε άβολα, ντροπή, θυμό και λύπη, είτε επειδή σας ζήτησε να κάνετε κάτι που δεν θέλατε είτε επειδή σας έκανε περίεργες και προσωπικές ερωτήσεις ή κάτι άλλο».
 
«Μπορεί να νιώθετε μόνοι στο σπίτι αλλά δεν είστε. Μην διστάσετε να μιλήσετε στους γονείς σας για αυτό και να ζητήσετε τη βοήθειά τους. Αυτοί θα ξέρουν πώς να σας βοηθήσουν. Ακόμη, μπορείτε να πάρετε τηλέφωνο στο 22103234 ή να στείλετε μήνυμα μέσω του online chat μας στο www.uncrcpc.org.cy που λειτουργούν σε 24ωρη βάση, όπου κάποιος που γνωρίζει για αυτά τα θέματα θα μπορέσει να σας καθοδηγήσει», προσθέτει.
 
Απευθυνόμενο προς όλους, το  «Hope For Children» CRC Policy Center αναφέρει ότι αντιλαμβανόμενοι πώς διανύοντας αυτή τη περίοδο και εξαιτίας της απομόνωσής μπορεί να υπάρχει δισταγμός και αμφιβολία ως προς την αναφορά τέτοιων περιστατικών στις αρμόδιες αρχές.
 
«Για αυτό χρειάζεται να τονίσουμε πώς οι υπηρεσίες που χειρίζονται τέτοιου είδους περιπτώσεις είναι διαθέσιμες και σε περίπτωση που κάποιος γνωρίζει ή υποψιάζεται σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου χρειάζεται να το αναφέρει στους ανάλογους φορείς (Αστυνομία ή Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας). Παράλληλα, οι επαγγελματίες του Hope For Children και των κυβερνητικών υπηρεσιών στο Σπίτι του Παιδιού συνεχίζουν να εργάζονται διασφαλίζοντας ότι κάθε παιδί θα είναι προστατευμένο από τέτοιου είδους έκθεσή του. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 22103234 σε 24ωρη βάση», καταλήγει.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ανέκοψαν όχημα για έλεγχο και εντόπισαν 120 κροτίδες-Συνελήφθη 22χρονος
Διευκρινήσεις Δήμου Λεμεσού για την κατάρρευση προέκτασης οροφής κτιρίου
Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας, Κυριάκος Χαραλάμπους
Τέλος στις κακοποιήσεις παιδιών ζητούν από Χαρτσιώτη μαθητές μέσω τέχνης (pics)
Παρατείνεται μέχρι τον Αύγουστο η δίκη του Κενάν Αγιάζ
Δύο καραμπόλες στο ίδιο σημείο στον αυτοκινητόδρομο-Στο νοσοκομείο τέσσερα πρόσωπα
Υπ. Δικαιοσύνης: Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών
Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα προκάλεσε προβλήματα σε πασσάλους της ΑΗΚ και σε λάστιχα άρδευσης
Δεν σταματούν οι βομβιστικές επιθέσεις, έκρηξη σε γκαράζ οικίας στη Λακατάμια-Ζημιές σε ένα όχημα