Ποινικοί ανακριτές για την καταγγελία πολίτη ότι κτυπήθηκε από αστυνομικούς

Τη συγκατάθεσή του για το διορισμό ποινικών ανακριτών από την Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας προκειμένου να διερευνήσει καταγγελία πολίτη για άσκηση βίας εναντίον του από αστυνομικούς, έδωσε ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης.
 
Όπως μετέδωσε το ΚΥΠΕ, η καταγγελία υποβλήθηκε προς την Αρχή η οποία απέστειλε χθες επιστολή προς τον Γενικό Εισαγγελέα, ζητώντας τη συγκατάθεσή του ούτως ώστε να διορίσει ποινικό ανακριτή για διερεύνηση της καταγγελίας.
 
Όπως πληροφορείται το πρακτορείο, ο Κώστας Κληρίδης, με σημερινή απαντητική του επιστολή, έδωσε τη συγκατάθεσή του όπως προχωρήσει η Αρχή στον διορισμό ανακριτών για διερεύνηση των ισχυρισμών που προβάλλονται από τον πολίτη από την Λευκωσία.
 
Το περιστατικό φέρεται να σημειώθηκε στο πλαίσιο των ελέγχων της Αστυνομίας για συμμόρφωση των πολιτών με τα περιοριστικά μέτρα και καταγράφηκε σε βίντεο το οποίο είδε τις προηγούμενες μέρες το φως της δημοσιότητας και το οποίο αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο διερεύνησης.
 
Σημειώνεται ότι οι καταγγελίες ανέβηκαν στις δεκατέσσερις, αφού άλλο ένα πρόσωπο προχώρησε σε παράπονο στην Ανεξάρτητη Αρχή Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας και το οποίο καταγγέλθηκε από αστυνομικούς για άσκοπη διακίνηση.
 
Μιλώντας στον REPORTER, o Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Ανδρέας Πασχαλίδης ανέφερε ότι επτά από τα δεκατέσσερα παράπονα θα διερευνηθούν γιατί δεν αφορούν παράπονο για καταγγελία που δεν ήταν ορθή, αλλά για τον τρόπο συμπεριφοράς των αστυνομικών.
 
Στους υπόλοιπους, οι οποίοι θεωρούν παράτυπη την καταγγελία τους, τους δόθηκε συμβουλή να βρουν δικηγόρο και να διεκδικήσουν διαγραφή του προστίμου μέσω της δικαστικής οδού.
 
Ο κ. Πασχαλίδης τόνισε επίσης, πώς παρότι αρκετοί καταγγέλλουν στα μέσα ενημέρωσης ότι αστυνομικοί εισήλθαν στην οικία τους για έλεγχο, εντούτοις στο γραφείο του δεν έχει φθάσει προς το παρόν οποιαδήποτε καταγγελία.
 
 
Πηγή:ΚΥΠΕ
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 


 

Δειτε Επισης

Απoρρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού στο Συμβούλιο Εφετών Λάρισας για το μπάζωμα στα Τέμπη
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Ανακοινώθηκαν τα πρώτα «καλλιστεία» τεχνητής νοημοσύνης-H νικήτρια... κούκλα θα λάβει πάνω από 20.000
Ένα βήμα πριν την ήττα η Ουκρανία-Η δυσοίωνη πρόβλεψη και το κρίσιμο πακέτο βοήθειας των ΗΠΑ
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
BINTEO: Συνελήφθη ο άντρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ