Χρόνια πολλά από την πραγματική καραντίνα του Κέντρου Εφήβων-Μηνύματα ελπίδας

Την ώρα που αρκετοί από εμάς μπορεί να παραπονιόμαστε για τα απαγορευτικά μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση ελέω κορωνοϊού, μη μπορώντας κάποιοι να περιορίσουν τις κινήσεις τους, άλλοι συνάνθρωποι μας βρίσκονται έγκλειστοι σε χώρους, συνεχίζοντας να δίνουν τη δική τους μάχη.
 
Μια μάχη πολύ πιο δύσκολη από αυτή που καλούμαστε να δώσουμε εμείς στον «έξω» κόσμο, με το να περιορίσουμε απλά τις διακινήσεις μας. Μια μάχη από τη δική τους «καραντίνα», αφού είναι και η λέξη των ημερών, που δεν κρατά για δύο ή τέσσερις εβδομάδες, αλλά για μήνες. Δεν έχουν ούτε την επιλογή να στείλουν sms για να πάνε στην υπεραγορά ή να πάρουν τον σκύλο τους περίπατο… Και δεν παραπονιόνται… Δείχνουν κατανόηση… Ξέρουν να κάνουν υπομονή. Έμαθαν πως για κάποια πράματα χρειάζονται θυσίες. Έμαθαν να παλεύουν για τον ήλιο που θέλουν να επιστρέψει στη ζωή τους. Έμαθαν πως η μάχη που δίνουν τώρα είναι για τα επόμενα χρόνια… Για να μπορούν να απολαύσουν την θάλασσα, χωρίς περιορισμούς...

Πρόκειται για τα δώδεκα παιδιά που βρίσκονται για απεξάρτηση στο κλειστό Κέντρο Εφήβων, το οποίο σήμερα κλείνει ένα χρόνο λειτουργίας του. Το Κέντρο ελέω κορωνοϊού βρίσκεται σε lockdown και ως εκ τούτου η Διεύθυνση έχει απαγορεύσει τόσο τις επισκέψεις όσο και τις εξόδου. Και ξέρετε τι; Αυτά τα παιδιά αντέχουν και συνεχίζουν τον αγώνα τους, μακριά από κάθε απεξάρτηση που έμελλε να μπει στη ζωή τους. Έχει ο ένας τον άλλο. Έχουν τους ανθρώπους που τους έδειξαν τον καθαρό δρόμο. Όλοι μαζί, μια δεμένη οικογένεια, συνεχίζουν… Συνεχίζουν… Παλεύουν και κάνουν υπομονή… Για ένα καλύτερο αύριο…
 
Η απεξάρτηση είναι το είδος της θεραπείας, το οποίο δεν μπορεί να διακοπεί για κανένα λόγο! Είναι ζωτικής σημασίας, αφού η ζωή πολλών εξαρτημένων ατόμων βρίσκεται στον «αναπνευστήρα», τον οποίο κρατά στην πρίζα η θεραπεία.

«Σήμερα κλείνουμε ένα χρόνο λειτουργίας στο Κέντρο Εφήβων και είμαστε περήφανοι για τους 12 εφήβους μας που κλείνουν ένα χρόνο αγώνα ζωής. Σήμερα έχουμε 12 ψυχές οι οποίες ενώ μέχρι πριν ένα χρόνο έβλεπαν κάθε όνειρό τους να γίνεται θρύψαλο, σήμερα μπορούν να ονειρεύονται ξανά. Σε αυτό τον αγώνα της απεξάρτησης αλλά και σε κάθε αγών ζωής, ΜΑΖΙ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΝΙΚΗΤΕΣ!», αναφέρει η Διευθύντρια της Αγίας Σκέπης και του Κέντρου Εφήβων, Τίνα Παύλου.

Οι ευχές των παιδιών
 
-«Να ζήσουμε! Να ζήσει ο χώρος τούτος που εβοήθησε τη ψυσιή μου να ηρεμήσει», 16 ετών.
-«Δαμέ εκατάφερα να δω ότι τελικά εν είμαι ένα λάθος, τζιαι έχω τζιαι καλά», 18 ετών.
-«Στην Αγία Σκέπη ανοίξαν οι πόρτες που είχα για καιρό κλειστές μέσα μου», 17 ετών.
-«Ευτυχισμένη ζωή μόνο καθαρή. Έπινα τζιαι πάντα ήμουν λυπημένος. Είμαι καθαρός τζιαι νιώθω χαρά που το κάθε μικρό πράμα που κάμνω», 19 ετών.
-«Νιώθω περήφανος που έκανα το βήμα να έρτω που τις Κεντρικές Φυλακές τζιαι να ελευθερωθώ που την θλίψη που ένιωθα τόσα χρόνια», 19 ετών.
-«Η Αγία Σκέπη προσφέρει μου αγάπη, στήριξη, ανακούφιση που ούλλα όσα με βαραίνουν τζιαι το πιο σημαντικό ΑΣΦΑΛΕΙΑ! Ευχαριστώ για τον ένα χρόνο. Σας αγαπώ πολύ», 16 ετών.

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό