Διέταξε έρευνα ο Αρχηγός για το πρόστιμο 300 ευρώ σε άτομο με νοητική αναπηρία

Έρευνα διέταξε ο Αρχηγός Αστυνομίας για το εξώδικο πρόστιμο 300 ευρώ σε άτομο με νοητική αναπηρία.
 
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Αστυνομία, αναφέρει ότι, «μόλις ήρθε στην αντίληψη του Αρχηγού Αστυνομίας, ζήτησε άμεση διερεύνηση του περιστατικού. Μετά τη σχετική διερεύνηση, ο κ. Μιχαηλίδης, έδωσε οδηγίες όπως η σχετική καταγγελία (εξώδικο), τηρουμένων των διαδικασιών, αποσταλεί άμεσα στο Αρχηγείο Αστυνομίας και ακολούθως, στο Γενικό Εισαγγελέα με εισήγηση για απόσυρση της».
 
Όσο αφορά το ύψος του εξώδικού πρόστιμου ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει αφού σύμφωνα με το ισχύον διάταγμα, αυτό δεν μπορεί να υπερβαίνει τα €150, μέχρι και τη σχετική ψήφιση της τροποποίησης για αύξηση στα €300. Στο παρών στάδιο, δεν τίθεται θέμα να πληρωθεί εξώδικο πρόστιμο από τον οποιοδήποτε πολίτη, πέραν των €150.
 
Καταλήγοντας στην ανακοίνωση, η Αστυνομία αναφέρει ότι, αντιλαμβάνεται τις δύσκολες μέρες που περνά ο τόπος μας και με συναίσθημα κοινωνικής ευθύνης αλλά και ευαισθησίας προς τον κάθε πολίτη, συνεχίζει την εφαρμογή των σχετικών διαταγμάτων που αφορούν τον Περί Λοιμοκάθαρσης Νόμο και θα επιδεικνύει αυστηρότητα εκεί που πρέπει.
 
Το περιστατικό καταγγέλθηκε από τη βουλευτή του ΑΚΕΛ Σκεύη Κουκουμά, η οποία είχε αναφέρει ότι, «το πρόσωπο αυτό προσπάθησε να πάει σε υποκατάστημα τράπεζας για να πάρει τα χρήματα από το αναπηρικό επίδομα που λαμβάνει. Σε κάποια στιγμή ανακόπηκε από αστυνομικούς για έλεγχο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καταγγελία από βουλευτή για εξώδικο σε άτομο με νοητική αναπηρία επειδή δεν έστειλε sms

Σύμφωνα με τη βουλευτή του ΑΚΕΛ, παρά το γεγονός ότι είναι οφθαλμοφανή τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο συγκεκριμένος άνθρωπος, οι αστυνομικοί του επέβαλαν πρόστιμο 300 ευρώ.
 
Όπως τόνισε, «όταν υπήρξαν διαμαρτυρίες ανέφεραν ότι θα οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου για να αποφανθεί αυτό εάν αντιμετωπίζει προβλήματα. Η άποψή μου είναι πως σε κάποιες περιπτώσεις θα πρέπει να επιδεικνύεται κατανόηση. Όλοι πρέπει να περιοριστούμε και όλοι στηρίζουμε τις προσπάθειες. Όμως, σε αυτή την περίπτωση έπρεπε να μην εξαντλήσουν την αυστηρότητάς τους και να υποδείξουν στον άνθρωπο να πάει στο σπίτι του».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Τέλος στις κακοποιήσεις παιδιών ζητούν από Χαρτσιώτη μαθητές μέσω τέχνης (pics)
Παρατείνεται μέχρι τον Αύγουστο η δίκη του Κενάν Αγιάζ
Υπ. Δικαιοσύνης: Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών
Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα προκάλεσε προβλήματα σε πασσάλους της ΑΗΚ και σε λάστιχα άρδευσης
Δεν σταματούν οι βομβιστικές επιθέσεις, έκρηξη σε γκαράζ οικίας στη Λακατάμια-Ζημιές σε ένα όχημα
Αναχώρησαν προς το άγνωστο οι πέντε βάρκες που ανακόπηκαν από τις κυπριακές Αρχές στα σύνορα του Λιβάνου
Ψάχνει τα ίχνη 18χρονου που εξαφανίστηκε στη Λευκωσία η Αστυνομία (pic)
Οι πληροφοριοδότες πίσω από τις συλλήψεις για εμπρησμούς, τα στοιχεία ενώπιον των Αρχών και το modus operandi
Ποινή φυλάκισης οκτώ χρόνων σε 43χρονο που τον έπιασαν με κοκαΐνη οι Αρχές
Έδειξε τα κενά σε πρόνοιες για την προστασία των παιδιών ο ΣΠΑΒΟ-Έδωσε χρονοδιάγραμμα η Επ. Νομικών