Σάββατο 6 Ιουν, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Πώς θα γίνονται οι έλεγχοι των Αρχών σε οικίες για οικογενειακές συνάξεις

  30/03/2020 21:59
Πώς θα γίνονται οι έλεγχοι των Αρχών σε οικίες για οικογενειακές συνάξεις

Πώς θα γίνονται οι έλεγχοι των Αρχών σε οικίες για οικογενειακές συνάξεις

  30/03/2020 21:59
Νέα, πιο αυστηρά μέτρα ανακοίνωσε η Κυβέρνηση, εκ των οποίων το ένα είναι η απαγόρευση των συνάξεων σε ένα σπίτι, εκτός από τους νόμιμους κατοίκους της εν λόγω οικίας. Για τη διασφάλιση τήρησης αυτού του μέτρου υπεύθυνη είναι η Αστυνομία.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: Μεγαλώνει η λίστα των θανάτων και των κρουσμάτων-Δραματικές εκκλήσεις
 
Αρωγοί στις προσπάθειες της Αστυνομίας θα είναι και οι παρατηρητές της γειτονιάς, οι οποίοι σε περίπτωση που εντοπίσουν κάτι ασυνήθιστο σε κάποιο σπίτι, θα καλούν την Αστυνομία. Παράλληλα, την Αστυνομία, για τον ίδιο λόγο μπορούν να καλούν και οι πολίτες.
 
Στη συνέχεια, η Αστυνομία θα μεταβαίνει στο σημείο, όπου θα ζητά από τον ιδιοκτήτη την είσοδο στο σπίτι. Ωστόσο, σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης αρνηθεί, τότε η Αστυνομία δεν μπορεί να εισέλθει εντός της οικίας, εκτός αν εξασφαλίσει δικαστικό ένταλμα. Σε αντίθετη περίπτωση, θα περιμένουν έξω από την οικία, είτε μέχρι να εξασφαλίσουν ένταλμα, είτε μέχρι να εξέλθουν τα άτομα από το σπίτι και να τα ελέγξουν.
 

Οι έλεγχοι για τα άτομα που βρίσκονται σε μια οικία θα γίνονται δειγματοληπτικά από την Αστυνομία και από τους παρατηρητές της γειτονίας.

Εξάλλου, ο υπουργός Εσωτερικών, σε δηλώσεις του, τόνισε πως δεν πρέπει οι πολίτες να εκπλαγούν αν στην πόρτα τους εμφανιστεί η Αστυνομία.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας