Προσοχή στα giveaways-Νέα απάτη με μηνύματα και emails

Ιδιαίτερη προσοχή συστήνει στο κοινό η Αστυνομία, για προστασία από απατηλά τηλεφωνικά μηνύματα ή και μηνύματα σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, που αποστέλλονται σε πολίτες και αποσκοπούν στην απόσπαση προσωπικών τους στοιχείων, καθώς και στοιχείων των τραπεζικών πιστωτικών τους καρτών.
 
Σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε η Αστυνομία από αριθμό πολιτών και από εταιρεία πώλησης ηλεκτρονικών και άλλων προϊόντων, αποστέλλονται τηλεφωνικά μηνύματα σε τηλεφωνικούς αριθμούς πολιτών και μηνύματα σε προσωπικούς λογαριασμούς που διατηρούν οι πολίτες σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, στα οποία μηνύματα αναφέρεται πως η εταιρεία πώλησης ηλεκτρονικών προϊόντων διεξάγει διαγωνισμό και πως οι πολίτες που λαμβάνουν το μήνυμα έχουν κερδίσει ένα από τα δώρα ή βραβεία του διαγωνισμού.
 
Στα κακόβουλα μηνύματα αναφέρεται ηλεκτρονικός σύνδεσμος – link – τον οποίο καλούνται οι πολίτες που λαμβάνουν τα μηνύματα να επιλέξουν για να ελέγξουν το βραβείο τους, ενώ σε άλλες περιπτώσεις, ο ηλεκτρονικός σύνδεσμος αυτός είναι σε μορφή κειμένου, όπως για παράδειγμα «Ελέγξτε το βραβείο μου». Επιλέγοντας τους ηλεκτρονικούς συνδέσμους που φαίνονται στα κακόβουλα μηνύματα, οι πολίτες καλούνται στη συνέχεια να καταχωρήσουν διάφορα προσωπικά τους δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων και στοιχείων της τραπεζικής πιστωτικής τους κάρτας.
 
Χρησιμοποιώντας τα στοιχεία αυτά των πολιτών και των πιστωτικών τους καρτών, οι δράστες της απάτης είναι σε θέση να αποσπάσουν χρηματικά ποσά από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των πολιτών. Το κοινό καλείται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και από άλλα παρόμοιας φύσης μηνύματα που ενδεχομένως να λαμβάνει είτε μέσω τηλεφωνικών μηνυμάτων, είτε μέσω διαδικτυακών μηνυμάτων.

Δειτε Επισης

Εντοπίστηκαν ναρκωτικά σε διαμέρισμα στη Λευκωσία-Δύο συλλήψεις, η μια για παράνομη παραμονή
Ακινητοποιήθηκε φορτηγό στον αυτοκινητόδρομο-Κυκλοφοριακό κομφούζιο
Νεκρός 21χρονος μετά από τροχαίο-Εκτράπηκε η μοτοσικλέτα που επέβαινε, προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα
Ο σχεδιασμός για τις πυρκαγιές, τα σοβαρά ερωτήματα για τον συντονισμό και οι διαφωνίες που αγνοήθηκαν
Διερευνά αφύσικο θάνατο η Αστυνομία για το ζεύγος ηλικιωμένων-Δεν λειτούργησε η αλυσίδα για αποκοπή του δρόμου
Πυρκαγιά στο Λανίτειο Λύκειο στη Λεμεσό-Κάηκαν εργαλεία και μηχανήματα
Νωρίτερα η επιστροφή στα έδρανα-Έκτακτη συνεδρία τριών Επιτροπών για τη φονική πυρκαγιά
Έφταναν τα 20-30 μέτρα ύψος οι φλόγες της φονικής πυρκαγιάς-«Μιλάμε για μέχρι 1,200 βαθμούς Κελσίου»
Εξέδιδαν γυναίκα τρία πρόσωπα σε Κύπρο, Βουλγαρία και Γερμανία-Απορρίφθηκε αίτημα αποφυλάκισης
Απαντά στις καταγγελίες Πρωτοπαπά ο Λογγίνος-«Υπήρχαν υδροφόρες και υδροστόμια με νερό»