Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για την κατ΄εξαίρεση διακίνηση

Η Αστυνομία ενημερώνει το κοινό ότι, ο τηλεφωνικός αριθμός 112 είναι γραμμή επικοινωνίας με την Αστυνομία για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης για άμεση ανταπόκριση και το πρόσωπο που καλεί τον αριθμό 112, συνδέεται αυτόματα με την Αστυνομική Διεύθυνση της επαρχίες όπου βρίσκεται κατά το χρόνο της τηλεφωνικής κλήσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: Στους είκοσι οι ασθενείς που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Αμμοχώστου

Πληροφορίες σχετικά με τα μέτρα προστασίας για αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19, δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα www.pio.gov.cy/coronavirus/, του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών της Δημοκρατίας. Στην ιστοσελίδα αυτή δημοσιεύονται όλα τα σχετικά Υπουργικά διατάγματα που αφορούν στην λειτουργία υπηρεσιών και καταστημάτων, καθώς και το διάταγμα, ημερομηνίας 23 Μαρτίου, που αφορά τις κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις των πολιτών, είτε για να μεταβούν στο χώρο εργασίας τους, είτε για να μεταβούν σε Υπηρεσίες ή καταστήματα, είτε για οποιαδήποτε άλλη κατ’ εξαίρεση μετακίνηση επιτρέπεται σύμφωνα με το διάταγμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τέσσερα άτομα με κορωνοϊό διασωληνωμένα-Κρίσιμα τα επόμενα εικοσιτετράωρα

Αναρτημένα στην ιστοσελίδα βρίσκονται και τα δύο σχετικά πιστοποιητικά έντυπα που αφορούν στις κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις των πολιτών, καθώς και πληροφορίες για τον τρόπο αποστολής τηλεφωνικού μηνύματος στον τηλεφωνικό αριθμό 8998, στον οποίο οι πολίτες μπορούν να αποστείλουν τηλεφωνικό μήνυμα για να ενημερώνουν πριν από την οποιαδήποτε κατ’ εξαίρεση μετακίνησή τους. Οι πολίτες υποχρεούνται να παρουσιάζουν το μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο τους σε περίπτωση ελέγχου.

Στις περιπτώσεις όπου πολίτες αδυνατούν να εκτυπώσουν το πιστοποιητικό έντυπο για την οποιαδήποτε μετακίνηση τους, στο παρόν στάδιο, ως περίοδος προσαρμογής, οι πολίτες μπορούν πριν την αναχώρηση τους, να συμπληρώνουν σε χειρόγραφο σημείωμα τους τα στοιχεία που απαιτούνται να συμπληρώνονται στο έντυπο αυτό, να το υπογράφουν και να το υποδεικνύουν, μαζί με το δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο τους, κατά τη διάρκεια ελέγχου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτά αλλάζουν με τα SMS των διακινήσεων-Μπαίνουν αυστηρότερα όρια

Απαραίτητα στοιχεία που πρέπει να αναφέρονται στο χειρόγραφο σημείωμα είναι, το ονοματεπώνυμο, ο αριθμός δελτίου ταυτότητας, η διεύθυνση κατοικίας, η ημερομηνία και ώρα μετακίνησης και ο προορισμός και λόγος μετακίνησής τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Συνελήφθησαν εννέα άτομα στο Τατζικιστάν ως ύποπτα για την πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα
Ζητούν ακύρωση της διαδικασίας για τη Μονή Αββακούμ οι μοναχοί-Το υπόμνημα στην Ιερά Σύνοδο
Κάθειρξη 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό 61χρονης-Την κτύπησε και την κακοποίησε
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα