Προσοχή σε απάτες με πρόσχημα τον COVID19, συστήνει η Φον Ντερ Λάιεν στους πολίτες

H Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν προειδοποιεί τους πολίτες να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί σε σχέση με τους εγκληματίες που δρουν στο διαδίκτυο και διακινούν πλαστά φάρμακα, ή διενεργούν απάτες με θαυματουργές θεραπείες για τον κορωνοϊό.
 
Συγκεκριμένα, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της η Πρόεδρος αναφέρει ότι "για να μειωθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, πολλοί Ευρωπαίοι απλά πρέπει να μείνουν στο σπίτι. Ως αποτέλεσμα, οι άνθρωποι τηλε-εργάζονται και ξοδεύουν πολύ χρόνο on line. Δυστυχώς, οι εγκληματίες το εκμεταλλεύονται αυτό. Μας ακολουθούν σε απευθείας σύνδεση και εκμεταλλεύονται τις ανησυχίες μας για τον κορωνoϊό. Ο φόβος μας γίνεται επιχειρηματική ευκαιρία", προειδοποιεί η Πρόεδρος της Κομισιόν.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ
 
"Ο αριθμός των εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο στην ΕΕ έχει αυξηθεί. Ο αριθμός των πλαστών φαρμάκων, των σπρέι απολύμανσης ή των θαυματουργών θεραπειών που πωλούνται στο διαδίκτυο είναι εκπληκτικός. Συνεργαζόμαστε με τις εθνικές κυβερνήσεις και τις υπηρεσίες της ΕΕ για να αντιμετωπίσουμε αυτό το θέμα και να διατηρήσουμε τους ανθρώπους ασφαλείς", ανακοίνωσε η Πρόεδρος.
 
Σημειώνει ότι "ο οργανισμός αστυνομικής συνεργασίας μας, η Ευρωπόλ υποστήριξε τις τελευταίες εβδομάδες μια παγκόσμια επιχείρηση κατά της εμπορίας παραποιημένων φαρμάκων και απομιμήσεων. Περισσότερες από 4,4 εκατομμύρια μονάδες παράνομων φαρμακευτικών προϊόντων κατασχέθηκαν παγκοσμίως. Τριάντα εφτά ομάδες οργανωμένου εγκλήματος εξαρθρώθηκαν με 121 συλλήψεις, ενώ κατέβηκαν 2.500 σύνδεσμοι ιστοσελίδες και αναρτήσεις στα κοινωνικά μέσα".
 
"Οι οργανισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης μάς παρέχουν συμβουλές για το πώς μπορείτε να προστατευτείτε", σημειώνει η Πρόεδρος καλώντας τους πολίτες να ελέγχουν τις πηγές τους.
 
"Αν αναπτυχθεί ένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, η κυβέρνησή σας και τα δημόσια ιδρύματα γενικά θα το ανακοινώσουν. Θα το ξέρετε από αξιόπιστη πηγή. Μέχρι τότε, θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τις εθνικές κυβερνήσεις, με τη βοήθεια των υπηρεσιών μας, για να διατηρήσουμε τα επικίνδυνα πλαστά φάρμακα εκτός παιχνιδιού", καταλήγει η Πρόεδρος της Κομισιόν.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Είχε πάει για σέρβις το Dali πριν την πρόσκρουση στη γέφυρα-Στο φως ηχητικό ντοκουμέντο
Πρόεδρος: Σε 106 Δήμους και Κοινότητες ο Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς, βήμα προς το κράτος πρόνοιας
Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί
Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας