Αρνητικά τα πρώτα αποτελέσματα αστυνομικών-Σε αυτοπεριορισμό και Βοηθός Αρχηγός

Αρνητικά ήταν τα πρώτα δείγματα κάποιων εκ των αστυνομικών που είχαν έρθει σε επαφή με τον αξιωματικό του ΤΑΕ Αρχηγείου, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό την περασμένη Παρασκευή.
 
Το Ινστιτούτο Γενετικής και Νευρολογίας εργάζεται πυρετωδώς, για εξαγωγή όλων των αποτελεσμάτων για τους σαράντα αστυνομικούς που ελέγχθηκαν, την ώρα που ότι αποτέλεσμα και να έχει το δείγμα που έδωσαν, όσοι ήρθαν σε επαφή με τον αξιωματικό του ΤΑΕ, θα παραμείνουν σε αυτοπεριορισμό για δεκατέσσερις ημέρες.
 
Εκτός από τους αστυνομικούς που τέθηκαν σε αυτοπεριορισμό από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε το πρώτο θετικό κρούσμα, δεν υπήρξαν άλλοι αυτοπεριορισμοί εντός του Σαββατοκύριακου, κάτι που δεν αποκλείεται όμως να συμβεί, σε περίπτωση που κάποιο από τα δείγματα που εξετάζονται είναι θετικό.
 
Μιλώντας στον REPORTER, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Στέλιος Στυλιανού, ανέφερε ότι από την ηγεσία της Αστυνομίας, σε αυτοπεριορισμό τέθηκε μόνο ένας εκ των Βοηθών Αρχηγών, Δημήτρης Δημητρίου.
 
Όσον αφορά τις απολυμάνσεις του Αρχηγείου, ολοκληρώθηκαν και το προσωπικό επέστρεψε κανονικά το πρωί στη δουλειά του. Παρά τις σκέψεις για μετακίνηση προσωπικού μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα, κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής.
 
Σε ότι αφορά τα διατάγματα, οι έλεγχοι που γίνονται από πλευράς της Αστυνομίας για παρακοή τους είναι καθημερινοί, με τις καταγγελίες να ξεπερνούν τις τριάντα σε πέραν των έντεκα χιλιάδων ελέγχων.
 
Παράλληλα, για τις εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας με πολίτες να κατακλύζουν λαϊκή ή να βολτάρουν σε πάρκα, ο κ. Στυλιανού ανέφερε πως το διάταγμα που έχουν ενώπιον τους αναφέρεται σε ελέγχους κλειστών χώρων. Έτσι με τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν μπορούν να ελέγξουν πάρκα ή λαϊκές, κάτι που θα γίνει, σε περίπτωση που αλλάξει το διάταγμα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

«Βεντέτα» πίσω από τη ρατσιστική συμπεριφορά και τις ύβρεις στο Tik Tok-Παραπέμφθηκε σε δίκη ο 62χρονος
Τι προνοεί το Σύνταγμα για παύση κρατικού αξιωματούχου και η απόφαση Τρύφωνος που θα βρεθεί στο επίκεντρο
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Ανακαλούνται όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για χρήση πυροτεχνημάτων μετά τη φωτιά που ξέσπασε
Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα