Τέσσερις καταγγελίες τις τελευταίες 24 ώρες για παραβίαση των διαταγμάτων για τον κορωνοϊό

Σε τέσσερις καταγγελίες προέβη η Αστυνομία το τελευταίο 24ωρο για παράβαση των διαταγμάτων της κυβέρνησης στα πλαίσια των μέτρων αναχαίτισης της διασποράς της ασθένειας COVID-19.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: Με βεβαρημένο ιστορικό ο ασθενής που απεβίωσε, άλλοι τρεις στην Εντατική-Μαραθώνια μάχη κατά του κορωνοϊού

Εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι οι τέσσερις καταγγελίες προέκυψαν από ένα σύνολο 1850 ελέγχων σε διάφορα υποστατικά που εμπίπτουν στα διατάγματα.
 
Και ενώ οι συναθροίσεις απαγορεύονται πλέον και με διατάγματα και εκεί που επιτρέπονται συστήνονται ειδικά μέτρα προφύλαξης, άτομα νεαρής κυρίως ηλικίας συγκεντρώνονται κατά τις βραδινές ώρες σε ανοικτούς χώρους προκαλώντας οχληρία και με τη ρίψη κροτίδων, ενόψει Πάσχα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άναψαν φωτιά σε κατοικημένη περιοχή και προκαλούσαν οχλαγωγία με κροτίδες
 
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ, Εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας, η Δύναμη προβαίνει σε ελέγχους σε παγκύπρια βάση, προβαίνει σε συστάσεις προς νεαρά άτομα, τακτική η οποία έχει και απτά αποτελέσματα με τη σύλληψη και κράτηση 19χρόνου για διευκόλυνση των ανακρίσεων.
 
Ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει ότι ψες λίγο πριν τα μεσάνυχτα «λήφθηκε πληροφορία ότι νεαρά πρόσωπα, είχαν ανάψει φωτιά και προκαλούσαν ανησυχία, σε κατοικημένη περιοχή στην επαρχία Λευκωσίας».
 
Μέλη της Αστυνομίας, μετέβησαν στην περιοχή, όπου σε ανοιχτό χώρο εντόπισαν εστία φωτιάς,  γύρω από την οποία βρίσκονταν τέσσερα νεαρά πρόσωπα και όπως διαπιστώθηκε επρόκειτο για ένα 19χρονο, δύο 17χρονους και ένα 15χρονο.
 
Η φωτιά κατασβέστηκε από μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ στην προσπάθεια των αστυνομικών να διενεργήσουν έρευνα στα τέσσερα πρόσωπα, ο 19χρονος πρόβαλε αντίσταση, με αποτέλεσμα να συλληφθεί για αυτόφωρο αδίκημα.
 
Στην κατοχή του μετά από έρευνα εντοπίστηκε μια κροτίδα, ένας σπαστήρας με ίχνη κάνναβης και ένα μεταλλικό, πτυσσόμενο ρόπαλο.
 
Οι τέσσερις οδηγήθηκαν σε Αστυνομικό Σταθμό, όπου οι τρεις ανήλικοι, αφού κατηγορήθηκαν γραπτώς, παραλήφθηκαν από τους γονείς τους, ενώ ο 19χρονος τέθηκε υπό κράτηση, για διευκόλυνση των ανακρίσεων.
 
Ο Αστυνομικός Σταθμός Πέρα Χωριού διερευνά την υπόθεση.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Δύο ώρες πριν είχε πεθάνει ο 68χρονος που τον πήγε νεκρό στην τράπεζα η ανιψιά του για δάνειο €3.000
Ικανοποιημένη η Κυβέρνηση με τα Συμπεράσματα για Τουρκία-«Επιτεύχθηκε η σύνδεση με Κυπριακό»
Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα προκάλεσε προβλήματα σε πασσάλους της ΑΗΚ και σε λάστιχα άρδευσης
Πού οφείλεται η «κακοκαιρία του αιώνα» στο Ντουμπάι και η θεωρία της σποράς των νεφών
Κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης αποφάσισαν οι 27 ηγέτες-«Σαφές μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε»
Υιοθέτησαν τα Συμπεράσματα για την Τουρκία οι «27»-Χαιρετίζουν τον διορισμό Ολγκίν
Δεν σταματούν οι βομβιστικές επιθέσεις, έκρηξη σε γκαράζ οικίας στη Λακατάμια-Ζημιές σε ένα όχημα
Από τον αμερικανόφιλο Σάχη στη θεοκρατία-Η μετάλλαξη του Ιράν και η εχθρότητα με το Ισραήλ
Το ΕΕΕ στα θύματα βίας δεν είναι βάρος για το κράτος, είναι αφαίρεση δύναμης από τους θύτες
Η μεγάλη εικόνα της έξαρσης των μεταναστευτικών ροών, οι ευθύνες των εταίρων και ο ρόλος της Τουρκίας