Φόβοι για την εξάπλωση του ιού, πήγαινε κανονικά στη δουλειά του ο αστυνομικός

Φόβους για την εξάπλωση του ιού στις τάξεις της Αστυνομίας, φέρνει το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού, ο οποίος είναι αξιωματικός που υπηρετεί στο Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων του Αρχηγείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Αστυνομία

Η Αστυνομία, είναι από τις υπηρεσίες που αριθμεί πάνω από πέντε χιλιάδες μέλη και το ενδεχόμενο εξάπλωσης του ιού στις τάξεις της, μόνο πανικό μπορεί να προκαλεί, τόσο στην ηγεσία της δύναμης, όσο και στις αρμόδιες αρχές.
 
Το γεγονός μάλιστα ότι ο αξιωματικός υπηρετεί στο ΤΑΕ Αρχηγείου, που είναι ένα καίριο τμήμα της Αστυνομίας, αφού χειρίζεται σοβαρές υποθέσεις, καθώς και το ενδεχόμενο να έχουν προσβληθεί κι άλλα μέλη, πονοκεφαλιάζει τις Αρχές, οι οποίες δεν θέλουν ούτε να σκέφτονται το σενάριο να αποδεκατίσει το εν λόγω Τμήμα.
 
Για το λόγo αυτό, η ηγεσία της Αστυνομίας έδωσε οδηγίες για απολύμανση των χώρων που βρισκόταν ο αξιωματικός, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί το ενδεχόμενο εξάπλωσης του ιού.
 
Σημειώνεται ότι, στο Αρχηγείο Αστυνομίας, υπηρετεί και η ηγεσία της δύναμης, αλλά και πολλά μέλη, γεγονός που επίσης πονοκεφαλιάζει τις Αρχές. Για το λόγo αυτό γίνονται σκέψεις για μέχρι και απομάκρυνση προσωπικού από το χώρο.
 
Κανονικά στο Αρχηγείο μέχρι την Τρίτη
Τονίζεται πως ο αξιωματικός πήγαινε στη δουλειά του κανονικά μέχρι την Τρίτη, ωστόσο σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, την Τετάρτη, οι γονείς του που είχαν ταξιδέψει στην Ελλάδα, βρέθηκαν θετικοί στον ιό και τέθηκε σε αυτοπεριορισμό. Αφού έδωσε δείγμα, τα αποτελέσματα του ήταν και αυτού θετικό.
 
Ως εκ τούτου, άρχισε η ιχνηλάτηση των επαφών του αξιωματικού, ενώ άγνωστο παραμένει ακόμα πόσοι αστυνομικοί θα τεθούν σε αυτοπεριορισμό, μέχρι την εξαγωγή των αποτελεσμάτων τους.
 
Σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρήστος Ανδρέου, ανέφερε ότι, «δυστυχώς, τα μέλη μας βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή ήταν αναμενόμενο να υπάρξει κρούσμα».
 
Φυσικά, σημείωσε, «για μας είναι δύσκολο, γιατί σκοπός μας ήταν όσο το δυνατόν να μείνουμε αλώβητοι από αυτό τον ιό για να μπορέσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στην κοινωνία όσο το δυνατόν καλύτερα».
 
«Αντιλαμβάνεστε ότι θα είναι μεγάλο χτύπημα γιατί δεν γνωρίζουμε πόσα άτομα είχαν έρθει σε επαφή μαζί του και οι πλείστοι πιθανόν να ήταν αστυνομικοί», πρόσθεσε.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
Αναβλήθηκε η διαδικασία της εξέτασης για ακύρωση δέσμευσης περιουσίας των μοναχών