Δεκάδες αυτοπεριορισμοί αστυνομικών-Άλλαξαν βάρδιες για αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Δεκάδες είναι οι αστυνομικοί που βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό προληπτικά, μετά από υπηρεσιακά ταξίδια που πραγματοποίησαν στο εξωτερικό, ώστε να διαφανεί κατά πόσον θα αναπτύξουν συμπτώματα κορωνοϊού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έντονος ο Κληρίδης στην κριτική νομικών για το μέτρο της Κυβέρνησης στα αεροδρόμια

Η Αστυνομία είναι μια υπηρεσία που διαθέτει προσωπικό πέραν των τεσσάρων χιλιάδων ατόμων και ως εκ τούτου ακολουθούνται κατά γράμμα οι οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, για την ασφάλεια όσων αστυνομικών ενδεχομένως να έρχονταν σε επαφή με μέλη που ταξίδεψαν στο εξωτερικό.
 
Παράλληλα, δόθηκαν οδηγίες από την ηγεσία της Αστυνομίας, για να καταγράψει ο κάθε διευθυντής τμήματος, τα άτομα που απουσιάζουν από την εργασία τους εβρισκόμενοι σε αυτοπεριορισμό, αλλά και πότε επιστρέφουν στα καθήκοντα τους, ώστε να υπάρχει ακριβής αριθμός των αστυνομικών που τέθηκαν σε αυτοπεριορισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Φωνάζουν οι φυλακισμένοι για τα μέτρα στα Δικαστήρια-«Μετέφεραν σε δύο οχήματα 17»

Μέχρι στιγμής, κανένα μέλος της δύναμης δεν βρέθηκε θετικό στον ιό, ωστόσο λαμβάνονται μέτρα για να αποφευχθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο, το οποίο θα προκαλέσει αλυσιδωτά προβλήματα στην δύναμη.
 
Κανένα πρόβλημα με τις άδειες ασθενείας
Μιλώντας στον REPORTER, ο αναληρωτής εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας Στέλιος Στυλιανού, ανέφερε ότι μέχρι στιγμής δεν παρουσιάζονται προβλήματα ούτε με τις άδειες ασθενείας των αστυνομικών, ενώ σημείωσε ότι έχουν παρθεί μέτρα για τροποποίηση ωραρίων, προς αποφυγή μεγάλης κλίμακας επαφών ανάμεσα σε αστυνομικούς.
 
Το μέτρο αυτό λαμβάνεται όπως εξήγησε ως πρόληψη, ώστε σε περίπτωση που κάποιος αστυνομικός νοσήσει από κορωνοϊό, να έρθει σε επαφή με όσο το δυνατόν λιγότερα άτομα.
 
«Σε περίπτωση που κάποιο μέλος μας νοσήσει θα μπορεί να απομακρυνθεί άμεσα για να μην επηρεαστούν κι οι υπόλοιποι», ανέφερε ο κ. Στυλιανού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανακρίθηκε και οδηγήθηκε σε καραντίνα Ντίλιαν

Εξοπλίστηκαν οι Αστυνομικές Διευθύνσεις  
Την ίδια ώρα, η ηγεσία της Αστυνομίας, σύμφωνα πάντα με τον κ. Στυλιανού, μερίμνησε για να εξοπλιστούν οι αστυνομικές διευθύνσεις όλων των επαρχιών με μάσκες, αντισηπτικά και γάντια, όμως δόθηκαν οδηγίες η χρήση τους να γίνεται με φειδώ.
 
Σίγουρα, από τη στιγμή που υπάρχουν μέλη της δύναμης που πραγματοποιούν ελέγχους σε μαγαζιά, αναζητώντας αυτούς που παρεμβαίνουν το μέτρο των άνω των 75 ατόμων, εκτίθενται σε μεγαλύτερο κίνδυνο και για το σκοπό αυτό λαμβάνονται τα επιπρόσθετα μέτρα.
 
Επίσης, σε ότι αφορά τα υπόλοιπα μέτρα, περιλαμβάνουν τις περιπτώσεις όπου το κοινό επισκέπτεται τις εγκαταστάσεις της Αστυνομίας και ρυθμίζουν μεταξύ άλλων τις επισκέψεις των κρατουμένων σε αστυνομικά κρατητήρια, την έκδοση πιστοποιητικού λευκού ποινικού μητρώου και την εγγραφή/ μεταβίβαση όπλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κάποιοι δεν συμμορφώθηκαν… Καταγγέλθηκαν επιχειρήσεις που παραβίασαν το διάταγμα του Υπ. Υγείας

Επιπρόσθετα, απαγορεύτηκαν οι επισκέψεις σε κρατούμενους για σκοπού προστασίας τους, πλην εξαιρετικών περιπτώσεων. Ως αντιστάθμισμα του εν λόγω μέτρου, η Αστυνομία αποφάσισε  για διευκόλυνση των κρατουμένων την  περαιτέρω η τηλεφωνική επικοινωνία των κρατουμένων.
 
Ακόμα, στα γραφεία Εξυπηρέτησης των Αστυνομικών Διευθύνσεων, η έκδοση πιστοποιητικών λευκού ποινικού μητρώου και άλλων, περιορίζεται στις επείγουσες και εξαιρετικές περιπτώσεις. Για σκοπούς έκδοσης των πιστοποιητικών αυτών, στα αρμόδια επαρχιακά γραφεία, θα τοποθετήθηκαν κιβώτια παραλαβής και διεκπεραίωσης τέτοιων αιτημάτων, ώστε να αποφεύγεται η επαφή του κοινού, με τα μέλη της Αστυνομίας.
 
Εξάλλου, η παροχή υπηρεσιών που αφορούν εγγραφή, ή/ και μεταβίβαση όπλων, εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων, αναστάλθηκε.
 
Επιπλέον, η Αστυνομία έκανε έκκληση στο κοινό να περιορίσει τις άσκοπες επισκέψεις σε Αστυνομικούς Σταθμούς ή Γραφεία για σκοπούς εξυπηρέτησης του. «Ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που αφορούν συνήθη τρέχοντα θέματα, για τα οποία ζητά ενημέρωση ή πληροφόρηση, αυτό μπορεί να γίνεται τηλεφωνικώς».
 

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών