Μόνο τα Δικαστήρια δεν πήραν την απόφαση για κλείσιμο-Οι αντιδράσεις και αύριο τα νεότερα

Πολλές οι ερωτήσεις σε σχέση με τη λειτουργία των Δικαστηρίων, στα οποία βρίσκονται καθημερινά εκατοντάδες άτομα, συμπεριλαμβανομένων πολιτών, αστυνομικών, δικαστών και δικηγόρων.
 
Προ ημερών, το Ανώτατο Δικαστήριο σε σύσκεψη που πραγματοποίησε ανακοίνωσε τη λήψη μέτρων, που αφορούσαν την υγεία των προσώπων που επισκέπτονται τα Δικαστήρια, ωστόσο δεν λήφθηκε απόφαση για αναστολή των Δικαστηρίων.

Γεγονός, που έφερε την έντονη αντίδραση των δικηγόρων, με τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο, σε ανακοίνωση του, να αναφέρει μεταξύ άλλων, πως «ουσιαστικά το Ανώτατο Δικαστήριο μας προτρέπει να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής (δηλαδή αναμέναμε το Ανώτατο να μας το πεί).  Ενώ λαμβάνονται μέτρα από παντού, εδώ αποφασίζουμε το γνωστό «Νίπτουμεν τας χείρας μας». Το Ανώτατο Δικαστήριο για ένα τόσο σοβαρό θέμα και πάλι αγνόησε τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο και δεν ζήτησε τις απόψεις του. Επικοινώνησε ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου με τον Έντιμο Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου και εισηγήθηκε όπως κλείσουν για τις επόμενες δύο ημέρες τα Δικαστήρια ώστε να μελετήσουμε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. Δυστυχώς καμία ανταπόκριση».

Ακολούθησε, η ανακοίνωση του Γενικού Εισαγγελέα, με την οποία δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του, εκφράζοντας την απογοήτευσή του, «για την κατάσταση η οποία έχει διαμορφωθεί εξαιτίας μονομερών ενεργειών στην περίπτωση της λήψης μέτρων, για την προστασία της υγείας όλων όσων είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν τους χώρους των δικαστηρίων της Κύπρου, χειρισμών οι οποίοι έχουν προκαλέσει τελικά πλήρη σύγχυση, διαφορετική προσέγγιση και άγνοια ως προς το πρακτέο, μεταξύ όλων των λειτουργών της απονομής της δικαιοσύνης».

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων, ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Υπουργός Δικαιοσύνης, διευθέτησαν για το πρωί της Δευτέρας συνάντηση με το Ανώτατο, κατά την οποία θα συζητηθούν τα μέτρα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μας, αναμένεται να ανασταλεί η λειτουργία τους.
 

Δειτε Επισης

BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται στην επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Το λάθος που κάνουμε όλοι-Γιατί δεν πρέπει να βάζουμε τα αυγά στην πόρτα του ψυγείου
Πολιτικές αναταράξεις στην Ουγγαρία-Έρευνες κατά επικριτή του Όρμπαν λόγω υποψιών για χρηματοδότηση
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες