Παριστάνουν τους πωλητές μασκών μέσω διαδικτύου-Πως στήνουν την κομπίνα οι επιτήδειοι

Καμπανάκι κινδύνου χτυπά η Interpol, για επιτήδειους οι οποίοι προσπαθούν να εξαπατήσουν πολίτες, με φόντο τον κορωνοϊό.
 
Σε ανάρτηση της η Αστυνομία, αναδημοσιεύει την ενημέρωση της Interpol, στην οποία αναφέρεται ότι κάποιοι εκμεταλλεύονται την κατάσταση στον τομέα της υγείας και προσπαθούν να ξεγελάσουν τους πολίτες μέσω των διαδικτυακών τους αγορών.
 
Οι απάτες εντοπίζονται σε προϊόντα όπως χειρουργικές μάσκες και άλλα ιατρικά υλικά, τα οποία στις μέρες μας είναι δυσεύρετα στα φαρμακεία, λόγω του κορωνοϊού.
 
Οι επιτήδειοι, δημιούργησαν στο διαδίκτυο ψεύτικα καταστήματα, και ισχυρίζονται ότι πωλούν αυτά τα υλικά. Ωστόσο όταν τα θύματα αγοράζουν τα προϊόντα, εκείνοι παίρνουν τα χρήματα και εξαφανίζονται.
 
Υπάρχει επίσης η τηλεφωνική απάτη, όπου οι επιτήδειοι προσποιούνται ότι είναι μέλη κλινικών ή νοσοκομείων και πως ένας συγγενής του πολίτη που βρίσκεται στην άλλη άκρη της γραμμής, έχει ασθενήσει από κορωνοϊό. Τότε, του ζητούν χρήματα για ιατρική περίθαΛψη.
 
Ένας άλλος τρόπος, είναι τα μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τύπου phishing. Σε αυτά τα μηνύματα, οι επιτήδειοι ισχυρίζονται ότι είναι από εθνικές ή παγκόσμιες υγειονομικές αρχές. Με σκοπό να εξαπατήσουν τα θύματα, τους παρέχουν προσωπικά στοιχεία ή λεπτομέρειες πληρωμής ή να ανοίξουν ένα συνημμένο που περιέχει κακόβουλο λογισμικό.
 
Σε πολλές περιπτώσεις, οι απατεώνες μιμούνται νόμιμες εταιρείες, χρησιμοποιώντας παρόμοια ονόματα, ιστότοπους και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
 
Η INTERPOL στέλνει το μήνυμα πως οι εγκληματίες εκμεταλλεύονται τον φόβο και την αβεβαιότητα που δημιουργείται στον κόσμο από τον κορωνοϊό.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Δειτε Επισης

Μη παραδοχή απάντησε σε όλες τις κατηγορίες ο 44χρονος που κατηγορείται για το τετραπλό θανατηφόρο
Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου
Φωτιά στο σωματείο της Ομόνοιας στην Παπανικολή-Έρευνες από τις Αρχές
Κατασχέθηκαν δύο υπολογιστές μετά από έφοδο σε υποστατικό στο Παραλίμνι
Στους 143 ο αριθμός των θυμάτων από την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα
Ανασύρθηκαν τα πτώματα δύο εργατών από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη
Συνελήφθη 19χρονος που εντοπίστηκαν στην κατοχή του κροτίδες
Εντοπίστηκε από την οικιακή βοηθό η γυναίκα στην Ερήμη-Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Συνέρχεται εκτάκτως το Υπουργικό-Εξετάζει μέτρα κατά της ακρίβειας, εκτός συζήτησης η μείωση φόρου στα καύσιμα
Κακός δαίμονας τα αδιάκοπα φλας των καμερών-Στα... κάγκελα οι οδηγοί, ψάχνουν τη φόρμουλα στη Βουλή