Υπό αυτοπεριορισμό αστυνομικοί και Κεττής-Αυξήθηκαν τα μέτρα της Αστυνομίας

Δεν αφήνει ανεπηρέαστα τα σώματα ασφαλείας ο κορωνοϊός, ο οποίος έχει φθάσει στη χώρα μας και έχει καταγράψει μέχρι στιγμής 14 επιβεβαιωμένα κρούσματα.
 
Αρκετά μέλη της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του στρατού, τα οποία ταξίδεψαν το προηγούμενο διάστημα σε χώρες του εξωτερικού, οι οποίες συγκαταλέγονται στην κατηγορία του υποχρεωτικού αυτοπεριορισμού, έχουν παραμείνει στα σπίτια τους.
 
Ανάμεσα σε αυτούς και ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Κεττής, ο οποίος είχε ταξιδέψει για επαγγελματικούς σκοπούς στη Γερμανία, χώρα η οποία συγκαταλέγεται στην κατηγορία 2 των οδηγιών του Υπουργείου Υγείας.
 
Επιπρόσθετα μέτρα από την Αστυνομία
Εξάλλου, με ανακοίνωση της, η Αστυνομία ενημερώνει για τη λήψη πρόσθετων μέτρων για τον κορωνοϊό.
 
Συγκεκριμένα, τα πρόσθετα μέτρα περιλαμβάνουν τις περιπτώσεις όπου το κοινό επισκέπτεται τις εγκαταστάσεις της Αστυνομίας και ρυθμίζουν μεταξύ άλλων τις επισκέψεις των κρατουμένων σε αστυνομικά κρατητήρια, την έκδοση πιστοποιητικού λευκού ποινικού μητρώου και την εγγραφή/ μεταβίβαση όπλων.
 
Όπως έχει αποφασιστεί από την ηγεσία της δύναμης, για σκοπούς προστασίας, οι επισκέψεις των κρατουμένων, απαγορεύονται, εκτός μόνο εξαιρετικών περιπτώσεων. Ως αντιστάθμισμα και για σκοπούς αποφυγής αχρείαστων επισκέψεων, θα διευκολύνεται περαιτέρω η τηλεφωνική επικοινωνία των κρατουμένων.
 
Στα γραφεία Εξυπηρέτησης των Αστυνομικών Διευθύνσεων, η έκδοση πιστοποιητικών λευκού ποινικού μητρώου και άλλων, θα περιοριστεί στις επείγουσες και εξαιρετικές περιπτώσεις. Για σκοπούς έκδοσης των πιστοποιητικών αυτών, στα αρμόδια επαρχιακά γραφεία, θα τοποθετηθούν κιβώτια παραλαβής και διεκπεραίωσης τέτοιων αιτημάτων, ώστε να αποφεύγεται η επαφή του κοινού, με τα μέλη της Αστυνομίας.
 
Η παροχή υπηρεσιών που αφορούν εγγραφή, ή/ και μεταβίβαση όπλων αναστέλλεται.
 
Επιπρόσθετα, η Αστυνομία καλεί το κοινό να περιορίσει τις άσκοπες επισκέψεις σε Αστυνομικούς Σταθμούς ή Γραφεία για σκοπούς εξυπηρέτησης του. Ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που αφορούν συνήθη τρέχοντα θέματα, για τα οποία ζητά ενημέρωση ή πληροφόρηση, αυτό μπορεί να γίνεται τηλεφωνικώς.
 
Στόχος των πιο πάνω πρόσθετων μέτρων είναι η προστασία του κοινού και των αστυνομικών, από τον κορωνοϊο, αλλά και η διατήρηση στον ύψιστο δυνατό βαθμό, της επιχειρησιακής ετοιμότητας της Αστυνομίας, ώστε να ανταποκριθεί στα σοβαρά και επείγοντα θέματα που έχει να διαχειριστεί.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Δειτε Επισης

Πάσχει η διαχείριση των Κοινοτήτων-Σαθρά φαινόμενα εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ενστάσεις κατά υποψηφίου δημάρχου στην Επαρχία Λεμεσού-Ανακηρύσσονται από σήμερα 13 αντιδημάρχοι
Στο 8% το ποσοστό αδήλωτης εργασίας με κόστος δέκα εκ.-Αποφασίστηκε σειρά μέτρων από την Κυβέρνηση
«Τιμούμε αυτούς που έμειναν στις επάλξεις και θυσιάστηκαν για να περισώσουν την εθνική αξιοπρέπεια»
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών-Το μέγεθος, το χρώμα και η σειρά των υποψηφίων (pics)
Αναβλήθηκε η διαδικασία της εξέτασης για ακύρωση δέσμευσης περιουσίας των μοναχών
Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία το αίτημα για αναστολή ποινής στον 82χρονο-Διαφώνησε ο πρόεδρος του Εφετείου
Ένοχος ο αστυνομικός για το θάνατο του 22χρονου Ιάσονα-Του επιβλήθηκε ποινή τριών ετών