Τα έξι μέτρα του Ανωτάτου για τον κορωνοϊό-Αναστέλλονται ταξίδια Δικαστών

Μέτρα, μετά τα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, έλαβε το Ανώτατο Δικαστήριο, σε έκτακτη συνεδρίασή του.
 
Συγκεκριμένα, το Ανώτατο αποφάσισε σειρά έξι μέτρων, ανάμεσα στις οποίες και η αναβολή ταξιδιών Δικαστών ή προσωπικού για το εξωτερικό.
 
Αναλυτικά τα έξι μέτρα:
1. Καλούνται οι Δικαστές και το προσωπικό όλων των Δικαστηρίων της Κύπρου όπως τηρούν πιστά τις σχετικές οδηγίες οι οποίες εκδόθηκαν από τις Ιατρικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας στις 10.3.2020. Δίδονται δε περαιτέρω οδηγίες στους Διοικητικούς Προέδρους και Διοικητικούς Πρωτοκολλητές όπως εποπτεύουν την εφαρμογή των εν λόγω οδηγιών με αυστηρότητα.
 
2. Λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες εργασίας στους χώρους των Δικαστηρίων, όπου συναθροίζονται υποχρεωτικά σε καθημερινή βάση οι συμπολίτες μας, καλούνται οι Δικαστές και το προσωπικό όπως λαμβάνουν όλα τα εύλογα μέτρα προς αποφυγή συνωστισμού στις δικαστικές αίθουσες και γενικά στους κλειστούς χώρους των Δικαστηρίων. Προς τούτο αναμένεται η συνδρομή και των δικηγόρων, οι οποίοι δεν θα πρέπει να καλούν τους πελάτες τους στο Δικαστήριο, εκτός εάν τούτο είναι απολύτως αναγκαίο.
 
3. Καλείται το κοινό όπως αποφεύγει τις επισκέψεις του στα Δικαστήρια εκτός εάν τούτο είναι απολύτως αναγκαίο.
 
4. Δεδομένης της σοβαρότητας της όλης κατάστασης, αναμένεται από τους Δικαστές η επίδειξη εύλογης και δίκαιης αντιμετώπισης αιτημάτων, που έχουν σχέση με την αδυναμία ή τη δυσχέρεια παρουσίας δικηγόρων, διαδίκων ή μαρτύρων ενώπιον των Δικαστηρίων και όπως ανάλογος είναι και ο χειρισμός των ενώπιόν τους υποθέσεων.
 
5. Οποιαδήποτε προγραμματισμένα ταξίδια Δικαστών ή προσωπικού στο εξωτερικό για υπηρεσιακούς σκοπούς αναστέλλονται. Αναστέλλονται επίσης οι οποιεσδήποτε προγραμματισθείσες εκδηλώσεις.
 
6. Η Αρχιπρωτοκολλητής καλείται όπως προβεί σε κάθε ενέργεια, ούτως ώστε οι χώροι των Δικαστηρίων να εφοδιαστούν με αλκοολούχα διαλύματα (αντισηπτικά) προς χρήση από τους Δικαστές, το προσωπικό και τα άτομα που επισκέπτονται τα Δικαστήρια.
 
Σημειώνεται επίσης ότι, «τα πιο πάνω μέτρα θα τελούν υπό συνεχή αναθεώρηση, αναλόγως της εξέλιξης της κατάστασης και τυχόν περαιτέρω οδηγιών από τις Ιατρικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας ή εγκυκλίων για τη Δημόσια Υπηρεσία ευρύτερα. Υπό τις συνθήκες αυτές δεν αποκλείονται περαιτέρω μέτρα, εάν τούτο κριθεί αναγκαίο».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή