Μαρτυρία καίει τον 29χρονο καταζητούμενο για την υπόθεση Zaidan

Για άλλες 8 μέρες ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης 35χρονου αραβικής καταγωγής, σε σχέση με την υπόθεση απαγωγής με σκοπό το φόνο εκ προμελέτης, του 31χρονου Σύρου Ahmed Zaidan, που ελλείπει από την οικία του από τις 14 Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέες έρευνες στη Λεμεσό για τον Zaidan-Εντοπίστηκαν τεκμήρια, τρεις συλλήψεις

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης και στη βάση πληροφορίας, η Αστυνομία εντόπισε σήμερα, σε χωριό της Επαρχίας Λεμεσού, ποσότητα ναρκωτικών ουσιών και συνέλαβε τρία πρόσωπα αραβικής καταγωγής, ενώ συνεχίζει να καταζητείται 29χρονος Ιρακινός.
 
Υπενθυμίζεται πως η Αστυνομία εκτιμά ότι κίνητρο για την απαγωγή και εξαφάνιση του 31χρονου, ο οποίος είχε εκτίσει στο παρελθόν ποινές φυλάκισης για υποθέσεις διαρρήξεων, κλοπών και ναρκωτικών, είναι οι οικονομικές διαφορές και η διακίνηση ναρκωτικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άκαρπες οι έρευνες στον Κούρρη για την υπόθεση Zaidan-Στροφή σε άλλα φράγματα

Οι Αρχές κατέχουν σοβαρές ενδείξεις ότι η εξαφάνιση του 31χρονου είναι αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας, ανέφερε στο δικαστήριο ο ανακριτής της υπόθεσης, κάτι που ενισχύεται και από μήνυμα που είχε στείλει ο 29χρονος καταζητούμενος σε φίλη του ελλείποντα και στο οποίο της ζητούσε να σταματήσει να τον ψάχνει γιατί  ο φίλος της "είναι με τους αγγέλους" και πως "ήταν ένα φίδι που του πήραμε το κεφάλι".
 
Όπως είπε ο αστυνομικός ανακριτής, στις 14 Φεβρουαρίου, στην παρουσία μάρτυρα, ο 31χρονος δέχθηκε τηλεφώνημα από κάποιο πρόσωπο αραβικής καταγωγής με σκοπό να συναντηθούν, ενώ από τη στιγμή που μετέβη στο ραντεβού χάθηκαν τα ίχνη του και το κινητό του τηλέφωνο δεν ανταποκρινόταν. Το δε αυτοκίνητο του εντοπίστηκε στο χώρο όπου είχε μεταβεί με το φιλικό του πρόσωπο.
 
Τον 31χρονο αναζητούσε την ίδια μέρα η φίλη του, με την οποία είχαν συμφωνήσει να συναντηθούν, ωστόσο το κινητό του τηλέφωνο δεν ανταποκρινόταν, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες είχε εκφράσει σε φιλικά του πρόσωπα φόβους για τη ζωή του.
 
Από εξετάσεις, διαπιστώθηκε πως ο ελλείποντας δεν αναχώρησε από την Κύπρο, ούτε πέρασε στα κατεχόμενα, ενώ από τα ευρήματα στο διαμέρισμα του δεν προέκυψε οτιδήποτε που να μαρτυρά πως είχε σκοπό να ταξιδέψει.
 
Το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας ενισχύεται και από μαρτυρία που λήφθηκε την περασμένη εβδομάδα και η οποία είχε οδηγήσει τους άνδρες του ΤΑΕ και της ΥΠΕΓΕ σε έρευνες στην περιοχή του χωριού Ερήμης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επιστράτευσαν drone και επεκτείνουν τις έρευνες στο φράγμα του Κούρρη για τον Ζaidan

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής, στις 14 Φεβρουαρίου άκουσε πυροβολισμούς και είδε τρία πρόσωπα να λογομαχούν σε ανοικτό χώρο, ενώ ένα από αυτά επιχείρησε να φύγει τρέχοντας. Ο μάρτυρας πήγε τότε να πάρει το κινητό του τηλέφωνο από το σπίτι και άκουσε άλλους δυο πυροβολισμούς, ενώ όταν επέστρεψε είδε τα δυο πρόσωπα να βάζουν στο χώρο αποσκευών του οχήματος το τρίτο πρόσωπο, που φορούσε άσπρα ρούχα, ίδιο χρώμα με τα ρούχα του 31χρονου τη μέρα που εξαφανίστηκε.

Ο 35χρονος ύποπτος συνελήφθη στη βάση πληροφορίας ότι είχε συνεργασία με τον 31χρονο καθώς και τον 29χρονο καταζητούμενο Ιρακινό, σε παράνομες δραστηριότητες, ενώ όπως διαπιστώθηκε από τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα είχαν καθημερινή τηλεφωνική συνομιλία.
 
Σε τρεις ανακριτικές καταθέσεις του, ο ύποπτος αρνείται εμπλοκή ενώ σύμφωνα με τον ανακριτή δεν δίνει ουσιώδεις απαντήσεις.
 
Η υπεράσπιση έφερε ένσταση στην ανανέωση του διατάγματος κράτησης του 35χρονου, κάνοντας λόγο για αλλότριους σκοπούς και προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων από πλευράς Αστυνομίας "γιατί είσαστε υπό πίεση από τα ΜΜΕ γι αυτήν την υπόθεση".
 
Ωστόσο το δικαστήριο έκρινε δικαιολογημένο το αίτημα της Αστυνομίας και διέταξε την ανανέωση του διατάγματος κράτησης του υπόπτου για άλλες οκτώ μέρες.
 
Να σημειωθεί πως στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, η Αστυνομία πραγματοποίησε τις τελευταίες μέρες έρευνες με drones σε υδατοφράκτες, ενώ σήμερα και στη βάση πληροφορίας έγιναν έρευνες σε υποστατικό στην Επαρχία Λεμεσού, με τη συνδρομή μελών  της ΜΜΑΔ, του ΤΑΕ, του ΟΠΕ, της ΥΚΑΝ, πυροτεχνουργών και αστυνομικών σκύλων.
 
Από τις έρευνες εντοπίστηκε κρυσταλλικού τύπου ναρκωτική ουσία βάρους περίπου 10 γραμμαρίων, 4500 ευρώ και αριθμός κινητών τηλεφώνων, ενώ συνελήφθησαν τρία πρόσωπα αραβικής καταγωγής για τα αδικήματα της κατοχής με σκοπό την προμήθεια ελεγχόμενου φαρμάκου, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες καθώς και της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος.
 
Οι έρευνες για εντοπισμό του 29χρονου Ιρακινού καταζητούμενου συνεχίζονται, ενώ σημειώνεται πως αυτός είχε αποδράσει από τα κατεχόμενα ενώ βρισκόταν υπό κράτηση για υπόθεση κατοχής πιστολιού.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κάθειρξη 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό 61χρονης-Την κτύπησε και την κακοποίησε
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»