Παρατεταγμένα πάνοπλα μέλη της Αστυνομίας στο οδόφραγμα της Λήδρας-Αυξημένη δύναμη και των Ηνωμένων Εθνών

Ξανά στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας συγκεντρώθηκαν Τουρκοκύπριοι, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την απόφαση της Κυβέρνησης για αναστολή λειτουργίας τεσσάρων οδοφραγμάτων, λόγω του κορωνοϊού, βλέποντας πολιτικά κίνητρα, παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.
 
Στο σημείο βρίσκονται από νωρίς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, λαμβάνοντας υπόψη τα σοβαρά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν τόσο τον περασμένο Σάββατο όσο και πριν εννέα μέρες όπoυ Τουρκοκύπριοι και Ελληνοκύπριοι, μέλη της Unite Cyprus Now, συγκεντρώθηκαν και πάλι για να διαμαρτυρηθούν.

Στο σημείο είναι κατά πολύ αυξημένα τα μέτρα που λαμβάνουν οι Αρχές, αφού στήθηκαν ακόμη περισσότερα κιγκλιδώματα, σε σχέση με το περασμένο Σάββατο. Επίσης αυξημένα είναι κατά πολύ τα μέτρα που έλαβαν και τα Ηνωμένα Έθνη οι οποίοι δεν επιτρέπουν στους Τουρκοκύπριους διαδηλωτές να εισέλθουν στη Νεκρή Ζώνη.

Οι Τουρκοκύπριοι διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό των Ηνωμένων Εθνών, τα οποία επίσης έχουν αυξημένη παρουσία, και να φτάσουν στο σημείο που βρίσκονται τα μέλη της Κυπριακής Αστυνομίας χωρίς όμως να τα καταφέρουν. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που Τ/κ μπούκαραν για να σπάσουν τον κλοιό των Η.Ε. στο οδόφραγμα της Λήδρας

Οι Τουρκοκύπριοι διαδηλωτές ζητούν εξηγήσεις από τα Ηνωμένα Έθνη για το γεγονός ότι δεν τους επιτρέπουν να εισέλθουν στη Νεκρή Ζώνη. Από την πλευρά τους οι αξιωματικοί των Ηνωμένων Εθνών ενημερώνουν τους επικεφαλής της εκδήλωσης πως από τη στιγμή που το οδόφραγμα είναι κλειστό, στη Λήδρας δεν υπάρχει σημείο διέλευσης και συνεπώς δεν τους επιτρέπεται να εισέλθουν στη Νεκρή Ζώνη.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παρατείνεται το κλείσιμο οδοφραγμάτων, ξανά στη Λήδρας για να διαμαρτυρηθούν οι Τ/κ

Δείτε live εικόνα από το οδόφραγμα



Η πλατφόρμα των Τουρκοκυπρίων δασκάλων κάλεσε στο σημείο τον Μουσταφά Ακιντζί, ωστόσο παραμένει άγνωστο μέχρι στιγμής εάν θα παρευρεθεί στο οδόφραγμα της Λήδρας ο κατοχικός ηγέτης.  


O Τουρκοκύπριος ψευδοϋπουργός εξωτερικών με ανάρτησή του στο twitter, δήλωσε ότι κανείς δεν μπορεί να θολώσει τα νερά και η απόφαση των Ε/κ να κλείσουν τα οδοφράγματα αποτελεί προσπάθεια να βλάψουν την οικονομία μας και αυτό είναι απόδειξη ότι δεν μπορούν να αποδεχθούν το να μοιράζονται μαζί μας.

Ακολούθως ο Οζερσάι, ζήτησε όπως τα Ηνωμένα Έθνη «να μην προσπαθούν να καλύψουν την ντροπή της ελληνοκυπριακής ηγεσίας γιατί τα πάντα είναι προφανή. Μάλιστα κατηγόρησε τα Ηνωμένα Έθνη για συμπαράταξη με τους Ελληνοκύπριους.

 

Στο μεταξύ η ΟΥΝΦΙΚΥΠ με ανακοίνωση της σημειώνει πως οι μη εξουσιοδοτημένες δραστηριότητες στη νεκρή ζώνη απαγορεύονται αυστηρά και καλεί τους διαδηλωτές να απόσχουν από οποιεσδήποτε ενέργειες διαταράσσουν τη δημόσια τάξη.
 
Ενόψει της σημερινής εκδήλωσης διαμαρτυρίας στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας, ο Εκπρόσωπος της ΟΥΝΦΙΚΥΠ Αλίμ Σιντίκ δήλωσε ότι η ασφάλεια των πολιτών είναι η πιο σημαντική μας προτεραιότητα.
 
Αν και η ΟΥΝΦΙΚΥΠ υποστηρίζει το δικαίωμα σε ειρηνικές διαδηλώσεις, οι μη εξουσιοδοτημένες δραστηριότητες στη νεκρή ζώνη απαγορεύονται αυστηρά, λέει.
 
«Καλούμε όλους τους διαδηλωτές να απόσχουν από οποιεσδήποτε ενέργειες οι οποίες διαταράσσουν τη δημόσια τάξη» προσθέτει ο κ. Σιντίκ.
 
Λέει τέλος ότι "η ειρηνευτική δύναμη έχει ενισχύσει την παρουσία της επί του εδάφους και συντονίζει τις ενέργειές της στενά με τις δύο πλευρές για τη διατήρηση της ειρήνης".

Δειτε Επισης

Συνελήφθη επιχειρηματίας για τη φωτιά στην Πάφο που προκλήθηκε μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Παράπονα στην Eπ. Προστασίας για τη νομιμότητα λειτουργείας κλειστών κυκλωμάτων σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία
Υπό πλήρη έλεγχο η δασική πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού
Ανακρίθηκε αριθμός ατόμων για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη
Πέντε νέες κάμερες σε λειτουργία στη Λεμεσό από τη Δευτέρα-Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Ανάκληση όλων των αδειών για ρίψη πυροτεχνημάτων ζήτησε η Παναγιώτου-Καταζητείται ένα άτομο για τη φωτιά στην Πάφο
Κατασχέθηκαν προϊόντα ελεγχόμενων φαρμακευτικών και ναρκωτικών μετά από έρευνα σε κατάστημα
Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου-Προκάλεσε τη φωτιά μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ στο αντίθετο ρεύμα στον αυτοκινητόδρομο