Αποστολή με 22 ΜΜΑΔίτες φεύγει για τον Έβρο-Αναλαμβάνει άμεσα δράση

Έμπρακτα στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας η Κύπρος. Πλάι στις ελληνικές δυνάμεις, οι οποίες προσπαθούν να τηρήσουν την τάξη στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία, η οποία χρησιμοποιεί τους μετανάστες ως μοχλό πίεσης για την Ευρώπη, θα επιχειρούν πλέον και μέλη της ΜΜΑΔ.  
 
Η Κυπριακή Δημοκρατία αποστέλλει σήμερα στην Ελλάδα μια πλήρη αντιδιαδηλωτική ομάδα της Μηχανοκίνητης Μονάδας Άμεσης Δράσης (ΜΜΑΔ) της Αστυνομίας Κύπρου, ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος.
 
Η μετάβαση της αντιδιαδηλωτικής ομάδας θα γίνει με αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας της Ελλάδας το οποίο αναμένεται να αφιχθεί στην Κύπρο αργά το απόγευμα, πρόσθεσε.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στέλνει δυνάμεις για την προστασία των ελληνικών συνόρων στον Έβρο η Κύπρος
 
«Η αντιδιαδηλωτική ομάδα της Αστυνομίας Κύπρου η οποία αποτελείται από 22 άτομα, θα αναλάβει αμέσως καθήκοντα στα σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας στον Έβρο, σε συνεργασία με τις ελληνικές και ευρωπαϊκές δυνάμεις που προστατεύουν τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τόνισε ο κ. Κούσιος.

 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σκηνικό μεγάλης έντασης στον Έβρο-Οχυρώνεται ο φράχτης, καταφτάνουν 1.000 Τούρκοι κομάντος
 
Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία το πρωί μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της οποίας, αφού διαπιστώθηκε απόλυτη συναντίληψη, ο Νίκος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό πως η Κύπρος είναι έτοιμη  να αποστείλει στην Ελλάδα δύναμη αποτελούμενη από μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας, για την προστασία των συνόρων της Ελλάδας που ταυτόχρονα είναι και σύνορα της Ευρώπης. Η πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας έγινε αποδεκτή με ικανοποίηση από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας. 
 
Χαιρετίζει ο ΔΗΣΥ
Ανακοίνωση για την αποστολή της ΜΜΑΔ εξέδωσε ο ΔΗΣΥ. Όπως αναφέρει, «η ηγεσία και τα στελέχη του Δημοκρατικού Συναγερμού έχουν τονίσει επανειλημμένα ότι τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος αποτελούν χώρες πρώτης γραμμής στο μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα. Μετά και τις εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος και την απόπειρα παραβίασης των ελληνικών συνόρων μέσω της εργαλειοποίησης εκ μέρους της Τουρκίας του προσφυγικού-μεταναστευτικό ζητήματος, η Κύπρος δηλώνει έμπρακτα τη συμπαράστασή της στην Ελλάδα».
 
Αυτό προέκυψε μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, όπου και αποφασίστηκε εκ μέρους της Κύπρου η αποστολή αντιδιαδηλωτικής ομάδας της Μηχανοκίνητης Μονάδας Άμεσης Δράσης της Αστυνομίας με σκοπό ν’ αναλάβει καθήκοντα στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας στον Έβρο, προσθέτει.
 
«Συγχαίρουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πρωτοβουλία έμπρακτης στήριξης προς την Ελλάδα, αυτές τις κρίσιμες όχι μόνο για τα ελληνικά αλλά για τα ευρωπαϊκά σύνορα, ώρες. Και η Κυπριακή Δημοκρατία συμβάλλει στην προάσπιση των συνόρων της Ελλάδας και της Ευρώπης, γεγονός που ως Δημοκρατικός Συναγερμός χαιρετίζουμε», καταλήγει το κυβερνών κόμμα.
 

Δειτε Επισης

Καρογιάν: Κορυφαίος σταθμός η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ
Εξέπεμψε στα ίδια μήκη κύματος με τον Τατάρ ο Τούρκος ΥΠΑΜ-«Λύση με βάση ιστορικά και σημερινά δεδομένα»
Εκνευρισμός Χριστοδουλίδη για διαρροές από Εθνικό-«Κάποιοι δεν τηρούν αυτά που συμφωνούμε»
Επανέλαβε τη θέση του για αίτημα παύσης Ελεγκτή ο ΠτΔ-«Δεν διασυνδέομαι με καμία πλευρά, έτοιμος να καταθέσω αν κληθώ»
Έδωσε οδηγίες για ένσταση ο Ελεγκτής για την αίτηση της Εισαγγελίας-«Τον λόγο έχει πλέον η δικαιοσύνη»
Στα κατεχόμενα ο Τούρκος ΥΠΑΜ-Επιθεώρησε και έδωσε οδηγίες
Επιστολή Αμερικάνων Βουλευτών σε Μπλίνκεν-«Απόδειξη αποτελεσματικής διεθνούς συνεργασίας η Αμάλθεια»
Αφήνει την κατάσβεση εσωκομματικών φωτιών για μετά τις εκλογές ο ΔΗΣΥ
Από το... Παντοπωλείο στα Δικαστήρια-Οι σταθμοί της τετραετούς σύγκρουσης Εισαγγελίας κι Ελεγκτή
Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα