Ελεύθεροι υπό όρους ή Κεντρικές; Ανακοινώνεται η απόφαση για Αλεξούι-Ρούντολφ

Την απόφαση του Κακουργιοδικείου για το κατά πόσον θα παραμείνουν ή όχι υπό κράτηση μέχρι την ολοκλήρωση της δίκης, ακούν το μεσημέρι οι Αλέξης Μαυρομιχάλης και Ντίντι Ρούντολφ, οι οποίοι κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την απόπειρα φόνου του Παναγιώτη Παναγιώτου άλλως «Γλύκας», που διαπράχθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2017 στο κέντρο της Λευκωσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα τέσσερα «όχι», η… ριπή της υπεράσπισης σε Αστυνομία και τα «αλλότρια κίνητρα»

Κατά τη χθεσινή πρώτη δικάσιμο ενώπιον του Κακουργιοδικείου, αφότου απάντησαν μη παραδοχή στις τέσσερις κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν, η Κατηγορούσα Αρχή ζήτησε όπως παραμείνουν υπό κράτηση ως υπόδικοι στις Κεντρικές Φυλακές, ενώ οι δικηγόροι των δύο κατηγορουμένων, έφεραν ένσταση, υποδεικνύοντας πως με βάση το μαρτυρικό υλικό δημιουργείται εύλογη προσδοκία αθώωσης.

Ο δικηγόρος του Αλέξη Μαυρομιχάλη, Άντρος Πελεκάνος, μεταξύ άλλων, έθεσε θέμα αξιοπιστίας του βασικού μάρτυρα κατηγορίας, θύμα της απόπειρας φόνου, Παναγιώτης Παναγιώτου άλλως «Γλύκας».

Ο κ. Πελεκάνος, υπέδειξε στο Κακουργιοδικείο τις πέντε αντιφατικές καταθέσεις του «Γλύκα» που έδωσε το 2017, μέσα από τις οποίες έδειξε δύο άλλους δράστες.

Αρχικά, είχε αναφέρει πως ο δράστης ήταν ένας Ρώσος με τον οποίο ήταν φίλος στο facebook και όπως είπε μπορεί να συμβάλει στο να σχεδιαστεί το σκίτσο του, ενώ στη συνέχεια αναγνώρισε από φωτογραφία που του υποδείχθηκε, Αλβανό, τον οποίο έδειξε ως το πρόσωπο που τον πυροβόλησε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αύριο η απόφαση για την κράτηση Μαυρομιχάλη και Ρούντολφ

«Καταρχάς σημειώνω πως ο “Γλύκας” έδωσε πέντε καταθέσεις το 2017 και τρεις το 2020, πέραν των ημερολογίων ενεργείας που καταγράφονται και άλλες θέσεις του. "Τον άνθρωπο που με πυροβόλησε με πιστόλι δεν τον ξέρω", είπε αρχικά ο “Γλύκας”, την ημέρα της διάπραξης του εγκλήματος. Παράλληλα νοσηλευτής που τον παρέλαβε είχε αναφέρει σε κατάθεση του πως "το θύμα είχε τις αισθήσεις του και ερωτηθείς τι έγινε, είπε πως τον πυροβόλησαν στο λαιμό. Μόλις τον έβαλα στο φορείο, μου είπε ότι τον πυροβόλησε κάποιος άγνωστος". Το ότι είπε στον νοσηλευτή, ήταν η πρώτη του αντίδραση και δεν είχε μιλήσει με κανένα το θύμα. Επίσης, γείτονας που έτρεξε κοντά του για να τον βοηθήσει, σε κατάθεση του είπε πως ο “Γλύκας” του είπε πως δεν είδε ποιος τον πυροβόλησε». 

Σε ότι αφορά δεύτερο μάρτυρα, που ισχυρίστηκε πως προσεγγίστηκε από τον Αλέξη και τον Σήφη για να «τελειώσει τη δουλειά» (σ.σ να δολοφονήσει τον «Γλύκα»), ο δικηγόρος του Μαυρομιχάλη, υποστήριξε πως υπάρχουν αλλότρια κίνητρα, αφού το εν λόγω πρόσωπο κατονομάστηκε από τον πελάτη του για την εμπλοκή του στην δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή και πως το Αλεξούι ήταν το πρόσωπο που έδωσε τις πληροφορίες στην Αστυνομία για την εξιχνίαση του φόνου.

Παράλληλα, ο δικηγόρος του Αλέξη Μαυρομιχάλη άφησε αιχμές κατά των ενεργειών της Αστυνομίας, ενώ χαρακτήρισε «τραγικό» το γεγονός ότι οδήγησαν αυτή την υπόθεση ενώπιον του Δικαστηρίου και έχοντας τις αντιφατικές μαρτυρίες του «Γλύκα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο… πολυπόθητος, για εκτελεστές και Αστυνομία, Αλέξης Μαυρομιχάλης

«Τραγική η Αστυνομία που φέρνει αυτές τις υποθέσεις στο Δικαστήριο και οι δικαιολογίες που έδωσε ο μάρτυρας ως προς του λόγους που άλλαξε την κατάθεση του, είναι αστείες. Το πιο τραγικό από όλα, που πρέπει να προβληματίσει το Δικαστήριο η στάση της Αστυνομίας, είναι η τέταρτη κατάθεση του «Γλύκα», όπου αναφέρει: Σήμερα μου παρουσίασες μια φωτογραφία. Αυτό το πρόσωπο είναι αυτός που με πυροβόλησε.

Τον είδα σε πολύ κοντινή απόσταση και για αυτό τον αναγνωρίζω. Υπογράφω την φωτογραφία. Έχετε ενώπιον σας ένα μάρτυρα που έδειξε άλλο δράστη. Και αν συλλαμβανόταν θα διατασσόταν η κράτηση του; Θα διατασσόταν. Αν κατέθετε ο κύριος «Γλυκας» και γινόταν πιστευτός, δεν θα ήταν ισόβια αυτός ο άνθρωπος; Δεν γίνεται να γίνουν πιστευτά αυτά που λέει. Δείχνει το πιόν του. Άλλο να φοβάσαι και άλλο να υποδεικνύεις ένα αθώο. Ήταν έτοιμος να το στείλει ισόβια. Αυτή είναι η μαρτυρία. Αυτή είναι η Αστυνομία. Δεν μας τιμά ως κράτος».

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του Ντίντι Ρούντολφ Αντώνης Δημητρίου, κινήθηκε στο ίδιο μοτίβο, αναφέροντας μεταξύ άλλων, «με όλο το σεβασμό, θα πω ότι κάτι δεν πάει καλά όταν τέτοιες υποθέσεις καταλήγουν στα Δικαστήρια. Διερωτώμαι σε ποια άλλη χώρα θα κατέληγε ενώπιον Δικαστηρίου τέτοια υπόθεση. Αρχίσαμε να ανησυχούμε σε πολύ σοβαρό στάδιο. Το σύστημα νοσεί. Εμείς το ζούμε. Και στο τέλος της ημέρας κινδυνεύουμε όλοι με αυτά τα δεδομένα. Εάν τα Δικαστήρια δεν στείλουν μηνύματα, τότε δεν έχουμε άλλη σωτηρία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Είδε πιθανότητα καταδίκης και κίνδυνο διαφυγής η Δικαστής, έστειλε Κεντρικές Αλεξούι-Ρούντολφ

Ο κ. Δημητρίου, αφού παρέπεμψε το Κακουργιοδικείο στις αντιφατικές καταθέσεις του «Γλύκα», ανέφερε πως πρόκειται για «κωμικοτραγικά πράγματα», ενώ χαρακτήρισε τις καταθέσεις του προϊόν μυθοπλασίας.

Σημειώνεται πως μετά την απόφαση του Κακουργιοδικείου για την κράτηση των δύο κατηγορουμένων, η υπόθεση θα συνεχιστεί στις 30 Ιουνίου.

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη