Παρασκευή 29 Μαϊ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Στην επόμενη φάση τα έργα ανάπλασης στην Κυριάκου Μάτση

  05/03/2020 12:13
Στην επόμενη φάση τα έργα ανάπλασης στην Κυριάκου Μάτση

Στην επόμενη φάση τα έργα ανάπλασης στην Κυριάκου Μάτση

  05/03/2020 12:13
Κανονικά και εντός χρονοδιαγραμμάτων προχωρεί η ανάπλαση της οδού Κυριάκου Μάτση στη Λευκωσία, η οποία από τις 9 Μαρτίου μπαίνει στην επόμενη της φάση.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών στο τμήμα Β’ της Κυριάκου Μάτση από τη συμβολή της με τις οδούς Μαυρομάτη μέχρι τη συμβολή της με την οδό Γλαύκου, ο εργολάβος του έργου προχωρεί στις εργασίες του τμήματος Δ’ που αφορά το τμήμα του δρόμου από τη συμβολή του με την οδό Γλαύκου μέχρι τη συμβολή του με την οδό Σάμου (οι δύο οδοί παραμένουν στη διάθεση του κοινού για χρήση).
 
Ο Δήμος σημειώνει πως οι εργασίες του τμήματος Β΄ υλοποιήθηκαν μέσα στο χρονοδιάγραμμα που τέθηκε και παραδίδεται στο κοινό, ενώ οι εργασίες του τμήματος Δ’ θα ξεκινήσουν στις 9 Μαρτίου 2020 και αναμένεται να έχουν διάρκεια 3.5 (τρεισήμισι) μήνες περίπου.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών στο τμήμα Δ’ δεν θα επιτρέπεται η διακίνηση οχημάτων, στο τμήμα της Κυριάκου Μάτση από την οδό Γλαύκου μέχρι και οδό Κάσου, ενώ το τμήμα της από την οδό Γεωργίου Παπανικολάου μέχρι την οδό Σάμου οι εργασίες θα γίνουν πρώτα στο ένα μέρος του δρόμου της Κυριάκου Μάτση και μετά στο υπόλοιπο ώστε να υπάρχει συνεχής πρόσβαση και να μπορούν να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι των οδών Γεωργίου Παπανικολάου, Ιωνά Νικολάου και Κυριάκου Κολοκάση, όπως και τα οχήματα ασφαλείας και τροφοδοσίας.
 
Για διευκόλυνση της διακίνησης στην περιοχή προτείνονται οι πιο κάτω εναλλακτικές πορείες:

Από τον κυκλικό κόμβο του Προεδρικού με κατεύθυνση το κέντρο της πόλης μπορεί να χρησιμοποιείται είτε πορεία μέσω της Λεωφόρου Δημοσθένη Σεβέρη είτε πορεία μέσω της Λεωφόρου Κυριάκου Μάτση και στη συνέχεια των οδών Γλαύκου – Λεωφόρου Νίκης – Σάμου.

Από το κέντρο της πόλης με κατεύθυνση προς τον κυκλικό κόμβο Προεδρικού, μπορεί να χρησιμοποιείται είτε πορεία μέσω της Λεωφόρου Δημοσθένη Σεβέρη είτε πορεία μέσω των οδών Σπύρου Λάμπρου – Σπετσών – Κρατίνου – Λεωφόρου Κυριάκου Μάτση.

Οι οδοί Παπαρηγοπούλου, Κάσου και Χίου, που σε μεγάλος τους μήκος θα είναι αδιέξοδοι, θα είναι διπλής κατεύθυνσης για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και των χρηστών της περιοχής.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας