Του έκλεισαν ραντεβού θανάτου, τον εκτέλεσαν και τον φόρτωσαν στο πορτ μπαγκάζ

Μαρτυρία φαίνεται να ξεκαθαρίζει το σκηνικό γύρω από την εξαφάνιση του 31χρονου Ahmed Zaidan, ο οποίος αγνοείται από τις 14 Φεβρουαρίου στη Λεμεσό και φαίνεται πως το έκλεισαν ραντεβού θανάτου και τον σκότωσαν.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στο κελί ο 35χρονος που συνελήφθη για την απαγωγή με σκοπό το φόνο στη Λεμεσό
 

Μετά την εξασφάλιση της σχετικής μαρτυρίας, ότι τρεις άνδρες με αυτοκίνητο τύπου τζιπ προσπαθούσαν δια της βία να βάλουν στο καπό του οχήματος ένα πρόσωπο που έφερε άσπρα ρούχα, ενώ ο ένας εκ των ανδρών φαίνεται να κρατούσε όπλο, οι ανακριτές οδηγήθηκαν στην περιοχή Ερήμη, όπου πραγματοποίησαν έρευνες σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν τεκμήρια αλλά και κάλυκες. 

Σε δηλώσεις του ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Ιωάννης Σωτηριάδης, ανέφερε ότι από τις 20 του μήνα, που καταγγέλθηκε ο εξαφανισμός του προσώπου, συστάθηκε ανακριτική ομάδα από μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού με επικεφαλής αξιωματικό που από εκείνη τη στιγμή διερευνά την υπόθεση.
 
«Όλες οι πληροφορίες έδειχναν από την πρώτη στιγμή ότι το ελλείπον πρόσωπο, 31χρονος Σύρος, έχει πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας. Βάσει αυτής της πληροφορίας, λήφθηκε άλλη πληροφορία σήμερα, ότι στην περιοχή που βρισκόμαστε τώρα, είχε συμβεί ένα επεισόδιο, στο οποίο εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι εμπλέκεται ο ελλείποντας, ο 31χρονος Σύρος».
 
Με βάση την πληροφορία, δύο άτομα τον είχαν παγιδεύσει στο σημείο που βρισκόμαστε και με την απειλή όπλου και τη ρίψη πυροβολισμών, σύμφωνα με τη μαρτυρία, τον τραυμάτισαν, πιθανόν να έθεσαν τέρμα στη ζωή του, στη συνέχεια τον φόρτωσαν στο πορτ μπαγκάζ αυτοκινήτου και διέφυγαν από τη σκηνή, ανέφερε ο κ. Σωτηριάδης.
 
Δυστυχώς έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από την ημερομηνία που έχει γίνει το περιστατικό, επεσήμανε ο κ. Σωτηριάδης. «Ωστόσο η σκηνή αποκλείστηκε και γίνονται ενδελεχείς έρευνες ενώ λαμβάνονται καταθέσεις και μαρτυρίες ως προς το τι ακριβώς έγινε στη συγκεκριμένη περιοχή. Όμως επειδή βρισκόμαστε στα αρχικά στάδια δε μπορούμε να πούμε περισσότερα…»
 
Ερωτηθείς εάν έχει εντοπιστεί κάτι, απάντησε πως στη βάση μαρτυρίων είμαστε στην περιοχή. «Έχει κληθεί η ΥΠΕΓΕ, σε συνεργασία με μέλη της ΑΔΕ Λεμεσού διερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή τη συγκεκριμένη σκηνή, που με βάση τη μαρτυρία πιστεύουμε ότι έγινε η εγκληματική ενέργεια».
 
Σύμφωνα με τη μαρτυρία, πρόσθεσε, έχει ριχθεί αριθμός πυροβολισμών, έχει τραυματιστεί το πρόσωπο για το οποίο υπάρχουν ισχυρές υπόνοιες ότι είναι ο ελλείποντας και γι’ αυτό βρίσκεται εδώ το ειδικό μηχάνημα για τον εντοπισμό κάλυκα. 

Για την συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος, εν αναμονή των επιστημονικών εξετάσεων, 40χρονος από την Ιορδανία, τον οποίο μαρτυρία τον φέρει να συναντήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου με τον 31χρονο, ενώ υπό κράτηση τελεί 35χρονος αλλοδαπός. 
 
Την ίδια ώρα, οι Αρχές συνεχίζουν να καταζητούν τον 30χρονος MOHAMMED SHAFEEQ MOHAMMED MOHAMMED, από το Ιράκ, έναντίον του οποίου επίσης εξασφαλίστηκε μαρτυρία που τον εμπλέκει στην υπόθεση.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Τέλος στις κακοποιήσεις παιδιών ζητούν από Χαρτσιώτη μαθητές μέσω τέχνης (pics)
Παρατείνεται μέχρι τον Αύγουστο η δίκη του Κενάν Αγιάζ
Δύο καραμπόλες στο ίδιο σημείο στον αυτοκινητόδρομο-Στο νοσοκομείο τέσσερα πρόσωπα
Υπ. Δικαιοσύνης: Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών
Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα προκάλεσε προβλήματα σε πασσάλους της ΑΗΚ και σε λάστιχα άρδευσης
Δεν σταματούν οι βομβιστικές επιθέσεις, έκρηξη σε γκαράζ οικίας στη Λακατάμια-Ζημιές σε ένα όχημα
Αναχώρησαν προς το άγνωστο οι πέντε βάρκες που ανακόπηκαν από τις κυπριακές Αρχές στα σύνορα του Λιβάνου
Ψάχνει τα ίχνη 18χρονου που εξαφανίστηκε στη Λευκωσία η Αστυνομία (pic)
Οι πληροφοριοδότες πίσω από τις συλλήψεις για εμπρησμούς, τα στοιχεία ενώπιον των Αρχών και το modus operandi
Ποινή φυλάκισης οκτώ χρόνων σε 43χρονο που τον έπιασαν με κοκαΐνη οι Αρχές