Συνεχίζεται η ροή μεταναστών από τα κατεχόμενα-Άλλοι 70 Αφρικανοί στην ΥΑΜ

Συνεχίζεται η διοχέτευση μεταναστών από την Τουρκία στα κυπριακά εδάφη, καθώς άλλοι 70 μετανάστες πέρασαν σήμερα από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές.
 
Σύμφωνα με την Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, 70 πρόσωπα, προερχόμενα κυρίως από την υποσαχάρια Αφρική, εμφανίστηκαν στα γραφεία της Έγκωμης και αιτήθηκαν πολιτικό άσυλο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πυροδοτεί τη βόμβα του μεταναστευτικού ο Ερντογάν, στα όρια της η Κύπρος
 
Με δεδομένο το χθεσινό κύμα, καθώς και την βάρκα με πρόσφυγες από τη Συρία που έφτασε χθες στο Παραλίμνι, αλλά και τις αφίξεις του Σαββατοκύριακου, τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο αριθμός των μεταναστών που ήρθαν στην Κύπρο έχει ξεπεράσει τους 400.
 
Νωρίτερα, ο Υπεύθυνος Επιχειρήσεων της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης του Αρχηγείου Αστυνομίας, Πέτρος Ζένιου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι «στο παρόν στάδιο δεν υπάρχουν σκάφη που κινούνται στη περιοχή μας τα οποία να μεταφέρουν μετανάστες. Ωστόσο υπάρχουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες μεγάλος αριθμός μεταναστών ή προσφύγων που βρίσκεται στην Τουρκία, αναμένει μόλις εξασφαλίσει το απαιτούμενο χρηματικό ποσό, να ταξιδέψει προς χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ειδικά στην Κύπρο».

Υπενθυμίζεται ότι, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας νωρίτερα, επικοινώνησε με τον Μουσταφά Ακιντζί, ζητώντας του να ληφθούν μέτρα αποτροπής της οργανωμένης ροής μεταναστών.
 
Σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών, Νίκο Νουρή, σήμερα στην Κύπρο υπάρχουν 12 χιλιάδες άτομα στα οποία έχει ήδη προσφερθεί διεθνής προστασία, υπάρχουν 17 χιλιάδες αιτήσεις ασύλου των οποίων εκκρεμεί η εξέταση, ενώ υπάρχουν και τέσσερις χιλιάδες αιτήσεις ενώπιον του δικαστηρίου διεθνούς προστασίας. Όλοι αυτοί συμποσούνται σε έναν αριθμό που πλησιάζει τις 32 χιλιάδες και φτάνουν στο 3,8% του πληθυσμού της Δημοκρατίας, χωρίς να συνυπολογίζονται οι τελευταίες αφίξεις.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
Αναβλήθηκε η διαδικασία της εξέτασης για ακύρωση δέσμευσης περιουσίας των μοναχών
Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία το αίτημα για αναστολή ποινής στον 82χρονο-Διαφώνησε ο πρόεδρος του Εφετείου
Η πρώτη αντίδραση Οδυσσέα στο αίτημα για παύση-«Από σήμερα θα μιλούν οι μάρτυρες, τα στοιχεία και τα έγγραφα»