Επανήρχισαν οι έρευνες στον Ασπρόκρεμο για το όπλο της απόπειρας φόνου του «Μαύρου»

Συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες της Αστυνομίας στον υδατοφράκτη του Ασπρόκρεμου για τον εντοπισμό τεκμηρίων, που συνδέονται με την απόπειρα φόνου κατά του Κωνσταντίνου Χαραλάμπους άλλως Μαύρος, που διαπράχθηκε στις 27 Νοεμβρίου 2019 στη Λάρνακα, για την οποία τελούν υπό κράτηση ο 38χρονος επίδοξος εκτελεστής, καθώς επίσης και ο ισοβίτης Δημήτρης Μαμαλικόπουλος.

Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες, οι έρευνες στον υδατοφράκτη, που υπέδειξε ο 38χρονος που ομολόγησε πως ήταν ο δράστης της απόπειρας φόνου και πως εκεί πέταξε το όπλο, άρχισαν χθες αλλά ολοκληρώθηκαν χωρίς να εξευρεθεί κανένα τεκμήριο.

Όλο το βράδυ η περιοχή φρουρείτο και σήμερα οι έρευνες επαναλαμβάνονται, κυρίως στον βυθό του φράγματος και στο σημείο που υπέδειξε ο ύποπτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καίει τον «Μαμ» και για το κτύπημα στον «Μαύρο» ο 38χρονος-«Δεν είχαμε επαφή»

Εν τω μεταξύ, έρευνες διενεργεί η Αστυνομία στις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου για εντοπισμό στοιχείων και τεκμηρίων τα οποία ενδεχομένως να βοηθήσουν τους ανακριτές να εξιχνιάσουν τόσο την απόπειρα φόνου του Μαύρου, όσο και την απόπειρα εναντίον επιχειρηματία σε καφετέρια στην Αγία Νάπα, που διαπράχθηκε στις 16 Φεβρουαρίου 2020, αποτέλεσμα της οποίας ήταν να τραυματιστούν τέσσερις θαμώνες, αφού ο στόχος είχε αποχωρήσει λίγο νωρίτερα, χωρίς να γίνει αντιληπτός από τον δράστη.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο άγνωστος Χ και οι ηθικοί αυτουργοί υπό την ασπίδα του θεμελιακού νόμου του Μαμ
 
Σημειώνεται ότι ο 38χρονος και ο Μαμαλικόπουλος επανασυνελήφθησαν την Κυριακή, για την απόπειρα φόνου κατά του Μαύρου και χθες οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα κράτησης για οκτώ ημέρες.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν χθες στο Δικαστήριο σε θεληματική κατάθεση του ο 38χρονος, παραδέχθηκε ότι ο ισοβίτης του έδινε οδηγίες, πληροφορίες και συνδρομή μέσω τηλεφώνου με σκοπό την διάπραξη της δολοφονίας του Μαύρου. Ανέφερε ακόμα ότι ο ισοβίτης ήταν το άτομο που διευθέτησε την προκαταβολική πληρωμή του και την παραλαβή των πυροβόλων όπλων που χρησιμοποίησε.

Ο 38χρονος έδωσε λεπτομέρειες για τον τρόπο δράσης του πριν, κατά και μετά την διάπραξη του εγκλήματος, ενώ αναφέρθηκε στην συνδρομή του 37χρονου ισοβίτη στην τελική διάθεση των όπλων που έφερε κατά την διάπραξη των αδικημάτων αλλά και για το πρόσωπο που του τα προμήθευσε κατ’ εντολή του ισοβίτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αναζητούνται άλλοι δύο για το μαφιόζικο κτύπημα, δεν συνεργάζεται ο «Μαμ»

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο ύποπτοι τελούν υπό κράτηση και για το μαφιόζικο χτύπημα στην Αγία Νάπα, με τον 38χρονο να παραδέχεται πως αυτός είναι το πρόσωπο που γάζωσε με 25 σφαίρες την καφετέρια, ενώ ενέπλεξε και πάλι τον ισοβίτη, δείχνοντας τον ως τον οργανωτή του εγκλήματος. 

Και για τις δύο υποθέσεις, η Αστυνομία ψάχνει τον άγνωστο Χ που προμήθευσε τον 38χρονο με οπλισμό, τον οποίο ωστόσο δεν τον είδε και δεν συνομίλησε ποτέ μαζί του. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο βρεγμένος από τα ισόβια, τα ισόβια δεν τα φοβάται…

Δειτε Επισης

Έπεσε ο πέλεκυς στον 25χρονο για τον θανατηφόρο που στοίχησε την ζωή στην 19χρονη Μαριλένα-Ποινή δύο ετών
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί
Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας
Συνελήφθη καταζητούμενη για υποθέσεις κλοπών σε Λάρνακα και Αμμόχωστο
Οριζόντια αλλά και στοχευμένα μέτρα προανήγγειλε ο ΠτΔ πριν το Υπουργικό-Αιχμές στην αντιπολίτευση
Μη παραδοχή απάντησε σε όλες τις κατηγορίες ο 44χρονος που κατηγορείται για το τετραπλό θανατηφόρο
Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου
Φωτιά στο σωματείο της Ομόνοιας στην Παπανικολή-Έρευνες από τις Αρχές
Κατασχέθηκαν δύο υπολογιστές μετά από έφοδο σε υποστατικό στο Παραλίμνι
Στους 143 ο αριθμός των θυμάτων από την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα