Ψάχνουν τα κίνητρα για τη βόμβα στα γραφεία της MC Digital Media

Όλα τα ενδεχόμενα διερευνά η Αστυνομία γύρω από την έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε τα ξημερώματα στα γραφεία του ειδησεογραφικού ομίλου MC Digital Media (CyprusTimes), στη Λεμεσό.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έκρηξη βόμβας στα γραφεία της MC Digital Media στη Λεμεσό
 
Την ίδια ώρα η διεύθυνση του ομίλου διαμηνύει ότι δεν θα φιμώσουν το δημοσιογραφικό έργο τέτοιες καταδικαστέες ενέργειες.
 
Σε δηλώσεις του έξω από τα γραφεία της MC Digital Media, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης, ανέφερε πως η έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 02:00 και σύμφωνα με τον πυροτεχνουργό οφείλεται σε πυροδότηση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος τοποθετήθηκε στην κύρια είσοδο των γραφείων του δημοσιογραφικού ομίλου. Από την έκρηξη προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στην είσοδο.
 
"Η Αστυνομία βρίσκεται στα αρχικά στάδια και μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει κάτι στα χέρια της με σκοπό να προσδιορίσουμε την κατεύθυνση της εγκληματικής αυτής ενέργειας", είπε ο κ.Σωτηριάδης, υπογραμμίζοντας ότι "στόχος της Αστυνομίας είναι η άμεση εξιχνίαση, η σύλληψη των δραστών και η παραπομπή τους ενώπιον της δικαιοσύνης".
 
Ερωτηθείς σχετικά ανέφερε ότι η Αστυνομία ανησυχεί για το γεγονός ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια εναντίον ενός ομίλου που σχετίζεται με το δημοσιογραφικό λειτούργημα και διαμήνυσε ότι οι έρευνες θα ενταθούν προς πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης.
 
Τέτοιες ενέργειες δεν θα αποτελέσουν κίνητρο εκφοβισμού και φίμωσης προς κανέναν, διαμήνυσε "προς πάσα κατεύθυνση" ο Γενικός Διευθυντής της MC Digital Media, Χρίστος Μαραγκός.
 
"Αντίθετα, καταδικάζουμε τέτοιες ενέργειες και πάνω από όλα μας πεισμώνουν για συνέχιση της σωστής δημοσιογραφίας", συμπλήρωσε.
 
Καταδίκη Κυβέρνησης
«Η Κυβέρνηση καταδικάζει μετά βδελυγμίας τη βομβιστική επίθεση κατά του συγκροτήματος διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης Cyprus Times», ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος σε γραπτή του δήλωση.
 
Η Κυβέρνηση καταδικάζει οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια κατά της ελευθερίας του Τύπου, που είναι θεμελιώδους αξίας για τη δημοκρατία μας, τόνισε. «Η Πολιτεία θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να βρεθούν οι ένοχοι και να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης», κατέληξε ο κ. Κούσιος.
 
 

Δειτε Επισης

Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί